Strona 178 z 332 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    D90 z matryca z Sony A350
    Jeśli to prawda, to zobaczymy czy D90 ma tryb Claude Monet rodem z A700, jeśli nie będzie plasteliny to użytkownikom Sony Alfa gratulujemy rozdania (A200-300-350).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

nie zartuj. przy obecnej cenie 40D kopie tylek konkurencji na calej linii. D90 z matryca z Sony A350 mu tu bynajmniej nie podskoczy. chyba, ze duzymi cyferkami
    Raczej będzie to matryca z D300 ale kto wie?
    Co do 40D to rzeczywiście jest z nim dziwna sytuacja. Niektóre źródła podają, że popyt na ten aparat przerósł nawet najśmielsze plany Canona. Z drugiej strony jego cena spadła już absurdalnie. W zasadzie nie ma jakiejś znaczącej różnicy w stosunku do 450D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Obawiam się że trendy idą inaczej... przyszły D90 dostanie matrycę w spadku po D300 raczej (vide matryca D200 -> mniej więcej D80 -> D40x).
    tez bym tak przypuszczal, ale 14Mpix to nie D300 a raczej ten szit co Sonolta wlozyla w A350. Nikon ma troche ciekawsze przetwarzanie obrazu i by tu zrobil mniejsza pape niz Sony, ale jakosc obrazu i tak by sumarycznie wyszla mierna. nie zeby D80 bylo pod tym wzgledem idealne, bo daleko mu do tego

Jeśli zaszaleją z ceną wejściową w granicach $1700
    1700 zielonych papierkow za taka go... plastikowa wydmuszke?
    na rynku, na ktorym 40D mozna kupic ponizej $1000 w rozsadnym sklepie.

Nikon by chyba musial w ten aparat wlozyc toster, komorke z GPS, prostownice do wlosow i modul do, za przeproszeniem, robienia loda...

to po jakichś 5-6 miesiącach od wejścia na nasz rynek będzie dostępny w PL za jakieś 2.500zł. Mnie tam cieszą spadające ceny... a Was nie? Wszak najzdrowsza dla nas jest konkurencja cenowa wielkich tego rynku...
    za te 5-6 miesiecy 40D bedzie w cenie 2000zl. i zeby taki D90 mogl tu w cenie 2500zl konkurowac, to musi miec naprawde mnostwo ficzerow i super matryce. czyli po czesci usadzic sprzedaz D300...
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    za te 5-6 miesiecy 40D bedzie w cenie 2000zl. i zeby taki D90 mogl tu w cenie 2500zl konkurowac, to musi miec naprawde mnostwo ficzerow i super matryce. czyli po czesci usadzic sprzedaz D300...
    A może być i tak, że 40D już nie będzie. Tak czy tak trochę przyspał Nikon z odnowieniem linii D80 IMHO. Obniżenie ceny D300 niewiele tu pomaga. Dla "normalnego" człowieka wydanie 4000 na aparat bez obiektywu to jest czysta abstrakcja.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli wypuszczą d90, to na pewno cena będzie podobna do 40d. Przecież nie zrobią z niego konkurencji dla d300.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Jeśli wypuszczą d90, to na pewno cena będzie podobna do 40d. Przecież nie zrobią z niego konkurencji dla d300.
    Ustalenie ceny D90 na poziomie 2500 albo nawet więcej w ofercie Nikona nie stanowi problemu. Plasuje go dobrze pomiędzy D300 i D60. Problemem jest konkurencja zewnętrzna. Tu już nie jest tak różowo. I Sony i Canon mają tu bardzo silną ofertę. Choć po obecnej cenie D80 widać, że raczej będzie w okolicach tych 2500.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-08-2008 o 01:06
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A może być i tak, że 40D już nie będzie. Tak czy tak trochę przyspał Nikon z odnowieniem linii D80 IMHO. Obniżenie ceny D300 niewiele tu pomaga. Dla "normalnego" człowieka wydanie 4000 na aparat bez obiektywu to jest czysta abstrakcja.
    wiesz... jesli Dxxx to bedzie taki the-best-of-crop, to na to znajda sie chetni. dobre teleszklo w desen 100-300 z porzadnym SWM-em, puszka wywalona bajerami i chetni sie znajda, wiec i cena nie musi znaczaco spadac. to jest polka na ktorej Nikon sie zadomowil i gdzie moze znalezc klientow. wiec i moze za to swoje liczyc
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

wiesz... jesli Dxxx to bedzie taki the-best-of-crop, to na to znajda sie chetni. dobre teleszklo w desen 100-300 z porzadnym SWM-em, puszka wywalona bajerami i chetni sie znajda, wiec i cena nie musi znaczaco spadac. to jest polka na ktorej Nikon sie zadomowil i gdzie moze znalezc klientow. wiec i moze za to swoje liczyc
    Jasne że tak. To był taki mój skrót myślowy związany z wypowiedziami na niektórych forach lansujących tezę jakoby D300 miało zastąpić całkowicie linię D80 i dlatego Nikon tak się ociąga z tą premierą. IMO jest to nierealne.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nikon byl dosc zajety z D3, D700 i co tam teraz wypuszcza (D3X?). Polka D80 musiala isc w odstawke

Za te pare miesiecy D40 juz nie bedzie. Ta puszka obecnie jest na drugim miejscu do wymiany zaraz po mocno nieswiezym 5D. Fakt, 40D jest duzo nowsze. Ale mialo krotki termin przydatnosci do spozycia. Canon w koncu dostal za swoje skape obdzielanie funkcjonalnoscia i pasowalo by cos z tym fantem zrobic.

Fakt, sa glosy ze ta pucha sie dobrze sprzedaje. Cena robi swoje.

Ale mozna tez znalezc takie, ktore mowia o czyms zupelnie odwrotnym. Ponoc dla klientow tego segmentu bardziej od ceny liczy sie funkcjonalnosc na odpowiednim poziomie, czyli w sumie bajery. A tego niestety 40D nie ma juz od ilosci mpix zaczynajac. Funkcjonalnie 40D od D300 jest duzo dalej jak cenowo.

Sam chetnie doplacil bym 2-3 setki extra za duzo blizszy D300 model z wlasciwym logiem

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Na wiosnę powinien się pojawić następca 40d, który pewnie przywróci starą hierarchię.
    Mysle, ze szybciej.

Te $1k obecnie to promocja aby wypchnac nieco nieswiezy juz towar i zrobic miejsce na polkach na nowy. Nikon pokaze nastepce D80, Canon nastepce 40D i bedzie jak powinno byc z cenami odpowiednio uplasowanymi na przemian

A Sony bedzie gdzies gonilo bokami
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    A Sony bedzie gdzies gonilo bokami
    pod wzgledem faktycznych fotograficznych mozliwosci i algorytmow przetwarzania Bayera zapewne tak. ale musialbym nie doceniac dojscia Sony do kanalow sprzedazy, zeby wierzyc, ze ta firma nie sprzeda w duzej ilosci drozego i gorszego sprzetu niz konkurencja
    z Sony jest jak z Hama - wszyscy zainteresowani wiedza, ze to szit, ale dzieki fenomenalnym kanalom dystrybucyjnym badziewne filtry czy statywy Hamy mozna kupic u fotografa w liczacych 4 chaty na krzyz Pypciach Dolnych.

a Sony jeszcze na dodatek kojarzy sie z telewizorami, wideo, DVD... wypuszcza kolorowe foldery... "szkoli" panow w Nie dla idiotow, zeby przekonywali o wyzszosci Sony nad innymi markami...
    www albo tez flickr

Strona 178 z 332 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów