W wersji PL po "FX" powinien być dopisek (równie żółty i żarówiasty): KLATKA PEŁNA PIKSELI![]()
W wersji PL po "FX" powinien być dopisek (równie żółty i żarówiasty): KLATKA PEŁNA PIKSELI![]()
ee tam
Kiedyś natrafiłem na wątek gdzie ktoś miał żal do canona o czerwony pasek w niższych modelach![]()
Pasek jest bardziej widoczny niż reszta to dobre miejsce na (twoją) reklamę
Czacha
Jak trochę pożytkujesz to podziel się wrażeniami
nie, to nie tak...
"klatka pelna pikseli" to byl obrazliwy argument pod adresem 5D, ktore swego czasu bylo
1. korpusem amatorskim (w porownaniu z D200, ktory byl pro - wiadomo!)
2. byl pelna klatka dla "zajaranych", a DX to byl tak samo pelny format, tylko cyfrowy. i w ogole nikomu nie byla potrzebna pelna klatka, bo: winietuje, ma slaba rozdzielczosc, ma nieostre rogi, a na dodatek Canon ma * lensy szerokokatne
3. na nic ludziom pelna klatka, ktora rozpada sie w rekach i cieknie jak sito (a wiec bierze w d* od wiadomo ktorego aparatu na literke N)
4. "klatka pelna pikseli" miala wprawdzie szumy kilka dzialek nizsze niz "wiadomo ktory N", ale i tak byla do d*, bo: "na co komu tak wysokie ISO?" (cytat doslowny), a 10Mpix w APS dawalo lepsza ostrosc per-pixel przy niskich ISO
a ze "przypadkiem" czesc z tych argumentow jest kuriozalna i chor spod znaku zoltego sztandaru dzis spiewa zupelnie innym tonem... (a nie bede sobie zalowal: od okolo pol roku zdjecia robi sie tylko od ISO 3200 wzwyz, a Canon pod tym wzgledem "ssie". period!)![]()
![]()
zeby nie byc dluznym "obozowi czerwonego byka" (ze uzyje terminu Iczka) to po stronie fanatykow czerwonych paskow jest rownie wiele idiotyzmow, a pod wzgledem sprzetowego onanizmu milosnicy inzynierskich aparatow nie maja sobie rownychale juz sie nie bede rozpisywal
![]()
Dzieki Akustyk za podsumowanieJa sam prawde mowiac tak w 100% nie pamietalem o co chodzilo (poza ideologią)... teraz juz wiem wszystko
![]()
w nowym canonie bardzo przydalaby sie funkcja: możliwość kalibrowania body z obiektywami jaka otrzymalo body nikona, irytujace tej sytuacji jest to ze to canon ma z tym wiekszy problem![]()
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
Mimo, że generalnie kolory D3 podobają mi się (są inne i ja tak samo jak nie wymagam od psa by miałczał nie wymagam też by Nikon obrazował jak Canon) to z powodu sentymentu do efektów związku zakończonego rozwodem poproszę o podobny przepis dla LR'ma- no chyba że podawałeś go na FN gdzieś poza wątkiem który został zamkniety przed publikacją wyników. NX nie jest na moją logikę / zdrowie/ siły / czas
![]()
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny