Strona 171 z 332 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A mi się opis (nie "test"!) bardzo podoba. Parametry i testowe fotki na ISO99999 można ściągnąć z dziesięciu innych miejsc, a tu jest czysta praktyka.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    Kiepski ten test, zdjecia jeszcze bardziej kiepskie.
    Napisz własny
    Co do zdjęć: do 5D daaaaleko, niestety :sad:

Nowa jakość Sony/Nikon: niby ostre ale nie do końca.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Test bardzo fajny. Jeden widoczny imho minus jest taki, że Adam miał tę puszkę dwa dni. Od razu widać, że wszystkie ambitniejsze ujęcia i artystyczną stylizację dla bezpieczeństwa zlecenia realizował drugą, doskonale opanowaną puszką. Zabrakło mi też trochę porównania działania na przykład AF do drugiej backup'owej puszki - czyli 40D. To by mogło nieco zmienić generalny odbiór testu, bo 5D na którym Adam się skupił jednak poza obrazowaniem nie ma szans i to było wiadomo od początku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Jak dla mnie super test - bo sprawdzenie sprzetu w warunkach bojowych - a nie jakies denne fotki jakie prezentuje czy fotopolis.pl czy optyczne.pl - w tym tablice testowe, mury i trawy.

Jesli chodzi o zdjecia to sa dobre - ostre, dobrze naswietlone itp.
    Przeciez jakby je Adam T. obrobil to nie bylyoby sensu ich zamieszczania, bo nie prozentowalyby mozliwosci sprzetu tylko PSa i umiejetnosci w obsludze jego operatora.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Prosimy o więcej szczegółów, bo inaczej większość z nas uzna, że kiepska to jest owszem ale Twoja argumentacja.

Co do opisu Adama to odstaje on o dwie klasy od tego bla...bla...bla, które zaprezentowali jego przedpiścy. Dzięki Adamie za kawał świetnej roboty .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-07-2008 o 18:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prosimy o więcej szczegółów, bo inaczej większość z nas uzna, że kiepska to jest owszem ale Twoja argumentacja.
    Moja argumentacja nie jest kiepska, z tej przyczyny, ze w ogole jej nie ma. Wyrazilem tylko nieuargumentowany poglad. :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Co do zdjęć: do 5D daaaaleko, niestety :sad:
    Kolejny fanatyk-ekstremista. Na NKP niektorzy grzebia 5D, tutaj wyskakuje dla rownowagi gietrzy jak filip z konopi. :-P
    Ostatnio edytowane przez mc24 ; 24-07-2008 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Mi ten test przypadl do gustu, szczegolnie ze poruszyl bliska mi tematyke
    Badz co badz Nikon zasuwa z tymi nowosciami, sporo tego wypuszcza. A canon stoi, adze ze szykuje sie porzadna premiera i troche nowosci. Ot takie moje domysly...

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Test bardzo dobry bo "z placu boju". A nie jakieś linijki i inne cegły

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kolejny fanatyk-ekstremista. Na NKP niektorzy grzebia 5D, tutaj wyskakuje dla rownowagi gietrzy jak filip z konopi. :-P
    1. Dlaczego wszyscy piszą bla bla bla, ale jednak zostanę przy Canonie?
    2. Będę zaj-ście wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące know how obróbki nef'ów D3 (NX2 preferowany) tak aby przypominały cr2 z 5D. - hint autor testu nie dał rady...

off topik
    3. Jak wpisać pod nickiem gietrzy fanatyk ekstremista? tam gdzie Vitez ma zło konieczne.

Jak najbardziej nie OT: właśnie kupiłem 430EX, kolega wyprzedaje się z kropów Canona i Nikona i czyhając na 5D lada moment postawi system oparty na pełnej klatce.

Tak jak pisałem: W Polsce 5D to dopiero zacznie się sprzedawać czy się to komuś podoba czy nie.

Dzięki za fanatyka ekstremistę!

Zablokowany

Domyślnie

Jak wpisać pod nickiem gietrzy fanatyk ekstremista? tam gdzie Vitez ma zło konieczne.
    :-D :-D :-D

Dzięki za fanatyka ekstremistę!
    Zanim wpiszesz pod nickiem pamietaj o prawach autorskich! ;-)

Strona 171 z 332 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów