Strona 166 z 332 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Zakręć szkło AF-S to nic nie będzie cię szarpać.
    [...]Żadnego szarpania z 85L I/II z żadnym korpusem nie zauważyłem - dziwi mnie to szarpanie u ciebie.
    No bo może ja taki czuły jestem?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Sytuację po premierze D700
    Siedemsetki w sklepie nie mieli, ale "na szybko" to pewnie organoleptycznej różnicy by nie byłoby widać...
    A mają tam swojego Canika?

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Ja lecze depreche po tym jak kiedys moglem wyjsc spokojnie do ludzi i smialo pokazujac napis 5D isc z dumnie podniesiona glowa.. teraz cicho przemykam ciemnymi uliczkami, a napis zakleilem czarna tasma, nie wiem czy kiedykolwiek sie z tego podniose
    Pociesz się, że posiadacze/użytkownicy 1D MkIII nawet takiego okresu przejściowego nie mieli! Od razu były glany!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)
    A mają tam swojego Canika?
    (....)
    Nie wywołuj wilka z lasu . Jeszcze trochę cierpliwości i u nas też się zacznie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pociesz się, że posiadacze/użytkownicy 1D MkIII nawet takiego okresu przejściowego nie mieli! Od razu były glany!

R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Ja lecze depreche po tym jak kiedys moglem wyjsc spokojnie do ludzi i smialo pokazujac napis 5D isc z dumnie podniesiona glowa.. teraz cicho przemykam ciemnymi uliczkami, a napis zakleilem czarna tasma, nie wiem czy kiedykolwiek sie z tego podniose
    Nie jesteś sam

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7516

będę miał okazję dokładnie zbadać d700 w warunkach slubnobojowych
    jestem bardzo ciekawy efektów, obiecuję, że sprawdzian będzie rzetelny i obiektywny
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 08-07-2008 o 19:45

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

No i Jacek_Z, to miejmy nadzieję, że i tu podlinkuje wnioski
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

albo dam linka na forum nikona
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    albo dam linka na forum nikona
    Nam chodzi o wnioski takie jakich byś Jacku nie napisał na tamtym forum .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nie rozumiem. Jak będę widział wady to napiszę. Wszystko ma wady i o tym mówiłem bez klapek na oczach. Np brak ISO 50 to już mogę napisać :smile:
    Pytanie czy oceniać "obiektywnie" tzn patrząc na potrzeby wszystkich (oceniac LV, wysokie ISO), czy oceniać "subiektywnie" - jakie jest pod kątem moich potrzeb. Studio, niskie ISO, ilość MPx itd.
    Za wyjątkiem niskiego ISO i ilości MPx to to body powinno mi się podobać, przyznam, że jestem pozytywnie nastawiony i mam nadzieję się nie zawieść. Skoro to jest w funkcjach nie gorsze niż D200/D300, a w obrazowaniu jak D3, to już naprawdę nie na wiele można się skarżyć. Za bardzo skupione punkty AF-a - to tez mi się narzuca. Krzyżowe - nie ma ich po bokach. To tak ze specyfikacji body. Tak naprawdę to trzeba być malkontentem by teraz narzekać na nikona. Ergonomia taka jaka lubię, wszystkie funkcje jakie potrzebuję są, wysokie ISO od czasu D3 i D300 jest bdb lub wręcz super.
    Można napisać, że nie potrafią parzyć kawy, ale ja jestem wrogiem zbędnych bajerów, więc mi w nikonie do doskonałości brakuje 30 MPx, punktów AF po całej matówce i dobrego ISO 100. D3x będzie bliski tego.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie rozumiem. Jak będę widział wady to napiszę. (....)
    Jacku odrobinę więcej luzu i zrozumiesz . To był żart - mam to pisać za każdym razem ???
    Kapitan Wagner

Strona 166 z 332 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów