Strona 159 z 332 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie dziwi czemu nie popracowali nad matrycą z natywnym iso100 albo nawet 50 byłaby wtedy doskonała puszka do studia i uzupełnienie dla D3, a tak to jest takie tuptanie w miejscu. Wkładanie tych samych bebechów do kolejnych (skąd inąd pewnie bardzo dobrze zaprojektowanych) korpusów.
    Tak jak w przypadku Canona, trzeba mieć zawsze jakiś cel przed sobą ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Tak jak w przypadku Canona, trzeba mieć zawsze jakiś cel przed sobą ;-)
    Natywne ISO100 na matrycy skutkuje wyższym podbiciem sygnału na pozostałych ISO i przez to są trochę bardziej szumiące. Nikon chciał pewnie żeby D3 był lepszy w kategorii szumów od 5D i dlatego świadomie zrezygnował z ISO100 żeby 6400 i wyżej były lepsze niż w Canonie.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Nie jestem obcykany w systemie Nikona, ale ceny wydają się porównywalne:

http://www.ceneo.pl/68259
    vs
    http://www.ceneo.pl/102426
    no faktycznie nie, ale tu nie potrzeba znajomości systemu aby zwrócić uwagę, że jeden ma IS a drugi nie ( a raczej odwrotnie).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Widać i Canon pozazdrościł tych cen, bo za nowy EF 200/2 można prawie łyknąć D700+200VR
    o cenie 800/5.6 IS L nie wspominając..
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 01-07-2008 o 16:46 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Bezsprzecznie aparat dla wielu będzie spełnieniem marzeń. Myślę że też dla pewnej części osób tutaj.
    Mnie dziwi czemu nie popracowali nad matrycą z natywnym iso100 albo nawet 50 byłaby wtedy doskonała puszka do studia i uzupełnienie dla D3, a tak to jest takie tuptanie w miejscu. Wkładanie tych samych bebechów do kolejnych (skąd inąd pewnie bardzo dobrze zaprojektowanych) korpusów.
    no taka maja polityke
    d100/d70/d50/d40 z ta sama matryca
    d200/d80/d40x/d60 znow to samo
    teraz d3/d700
    nastepny ruch to d300/d90?/d60x?

ale z numeracja jest pomieszane zdrowo jeszcze troche i entry level zejdzie sie numerami z amatorska polka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    o cenie 800/5.6 IS L nie wspominając..
    W tym przypadku, to ich zbójeckie prawo, ale że niektórzy się przy tym uśmiechają, to już czyste..., no - wiadomo

A nasz dzisiejszy bohater to razem z gripem całkiem spory się robi:

Szybkośc AF w trybie LV też nie udało się poprawić: http://www.dpreview.com/previews/nikond700/page9.asp - co prawda film z D3, ale piszą, że na oko D700 ma tak samo.

Też muszę napisać, że fajny sprzęt - jak raz za parę lat - jak wejdzie następca - do domu...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    no taka maja polityke
    d100/d70/d50/d40 z ta sama matryca
    d200/d80/d40x/d60 znow to samo
    teraz d3/d700
    nastepny ruch to d300/d90?/d60x?

ale z numeracja jest pomieszane zdrowo jeszcze troche i entry level zejdzie sie numerami z amatorska polka
    No z tą numeracją to jest jakiś kosmos. Zresztą chyba nawet na czarno-żóltym forum jest jakiś wątek o tym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Miałem przez chwilę wrażenie (skojarzenie), że może to mieć związek z Sony A700 (taki marketing), żeby może ludziom w głowach namieszać... W sumie ta Sonówka to konkurent D300 oczywiście w "szerokim" tego słowa znaczeniu.??:
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Domyślnie

No bo Jackowi już jedna firma zrobiła odpowiedni korpus ale nie chciał, bo mu napis nie pasował :-D. Teraz znów mu zrobi korpus kolejna firma i jestem pewien, że będzie to samo. A D700 nie dla niego.....
    za długo siedze w nikonie (i mam za wiele gratów) by sie przesiadać na canona bo wypuscił 1Ds
    a dlaczego nie kupiłem D3 i? Sam piszesz, to własnie dlatego:
    Mnie dziwi czemu nie popracowali nad matrycą z natywnym iso100 albo nawet 50 byłaby wtedy doskonała puszka do studia i uzupełnienie dla D3, a tak to jest takie tuptanie w miejscu.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no faktycznie nie, ale tu nie potrzeba znajomości systemu aby zwrócić uwagę, że jeden ma IS a drugi nie ( a raczej odwrotnie).
    Rzeczywiście, moje niedopatrzenie. Oto Nikkor z VR-em:

Nikon AF-S VR 500mm f/4G ED (od 23252,00 zł)
    http://www.ceneo.pl/1171215

Nikon AF-S 500mm f/4 D ED-IF II (od 23950,00 zł)
    http://www.ceneo.pl/68259
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    za długo siedze w nikonie (i mam za wiele gratów) by sie przesiadać na canona bo wypuscił 1Ds
    (.....)
    Ja też nigdy bym Cię nie namawiał . Raz chyba tylko zapytałem czy nie wolałbyś być dwusystemowy ale po własnych doświadczeniach wiem, że to kiepski pomysł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 159 z 332 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów