Strona 156 z 332 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206256 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oj, ale jeśli to prawda, to mi się nie podoba takie posunięcie..
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=57

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Tylko ze matryce poszly do przodu, co widac po matrycach z D3/D700 ktore sa lepsze od tej z 5D.
    znam zasadniczo odmienne opinie
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 01-07-2008 o 10:07 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    oj, ale jeśli to prawda, to mi się nie podoba takie posunięcie..
    Też to zauważyłem. Arkowi Nikon napisał, że jest to spowodowane zastosowaniem czyszczenia matrycy...
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Jeżeli chodzi o marketing to trzeba pamiętać że inne firmy będą również się starały. Np sony alfa - wiem że u niektórych pojawi się uśmieszek - ale wyniki sprzedaży będą mówiły za siebie. A tego żadna firma nie może lekceważyć.
    Sony również słucha co chcą klienci jednocześnie doskonaląc system.

PS

czy to nie śmieszne żeby nie można było pobrać instrukcji aparatu na stronie producenta, lub w sklepie produkt był wcześniej niż na witrynie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Jacek, to juz kolejny korpus, po ktorego premierze zapowiadasz,
    ze sobie kupisz no to kup, wreszcie, jak sie juz w sklepach pojawi.
    o ile pamietam D3 w koncu nie kupiles i chyba miales nosa, zeby poczekac.
    ale tu juz chyba nie wypada sie ociagac...
    To nie tak. Ja mam chrapke na odpowiednika 1DsMk3.
    Wyszedł D3, ale mnie zaskoczył, miał tylko 12 MPx i bajery dla fotoreporterów. Dlatego nie kupiłem. Ja chce studyjnego body z wieloma MPx i z niskim ISO (tak jak i ty :grin: ) a te programowe ISO 100 jest nieciekawe - największy minus D3.
    D700 nie jest zmianą pod tym względem (natywne ISO 200, też 12 MPx)
    Spodziewałem się premier D3x i D90, a nie D700. Nie zapowiadałem jego kupna.
    Czy czekac na d3X - nie wiem. Czy on będzie miał normalne ISO 100? Czy będzie miał zapis sRAW (u nikona tego nie ma jeszcze)?
    Podobno premiera jeszcze w tym roku, ale d700 tez kusi. Ceną, zapewne ze 3x niższą niż D3x. Może jednak kupię program do interpolacji w górę plików (na tych 2% klientów :smile: ) i wezme D700 zamiast D3X?
    Nigdy sie nie spieszyłem, mam czym robic zdjęcia. Możliwe, że poczekam do wyjścia d3x (skoro to w tym roku) i kupię .... D700:grin:
    To zależy od 4 cech tego body - ceny, ilości MPx, ISO i sRAWów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nawet wiem kogo :smile:
    5D ma ISO 50 (nie testowałem czy uzyteczne) i ISO 100. To jedyna przewaga matrycy z 5D. Naprawdę potem różnica jest znaczna na korzyść tej z D3. Większa rozpiętość - szczególnie na wysokim ISO. Zdjęcia na wysokim ISO nadal dobrze wyglądają, nie są mydlaste.
    Softowo usuniete CA i usunieta winieta - też robią pozytywne wrażenie.
    Zobaczycie jak dużo można poprawić jak sie pokaże następca 5D. Bo ciężko przychodzi przyznanie nikonowi, że ma dobra matrycę. I wtedy obrazek z 5D MK2 będzie nagle ładniejszy
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-07-2008 o 10:29 Powód: Automerged Doublepost
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu

Domyślnie

Parę tygodni temu kupiłem 5D. Świadomie. Bo ile lepsze foty zrobi mi uszczelnienie, czyszczenie, definiowane przyciski...Brakuje mi tego? Patrząc na foty, nie zauważam. To oczywiście wygoda. Ale...Szczerze to wolę wygodę 16-35, 85 i za chwilę 50 1.2 i 70-200.
    D700 jest fajne, ale o ile fajniejsze będzie 5D2? I ile może kosztować za jakiś czas po premierze? To cieszy trochę bardziej. A właściwie to to że do tego czasu narobie sporo porządnych fot obecnym
    Pogratulować Nikonowi następnej fajnej puchy. Oby następne Canona były jeszcze lepsze. I nie marnować czasu na czekanie, focić czym się da! Za rok, dwa to wszystko będzie antyk!

Uzależniony

Domyślnie

Z tego co widzialem to w wysokich ISO 5D jest znacznie gorszy od D3.

Na tym forum opinia o 5D jest taka ze posiada cudowna matryce ktora ma piekne kolory i nieograniczona DR, jednak jak widac po ostatnich testach: kolory takie same a DR dostaje od 40D

Dla mnie to mit 5D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

czarna fajniejsza, IMHO
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

W sumie to wszyscy mozemy byc zadowoleni ze jest dwoch waznych obecnie graczy na rynku ktorzy maj FF w swojej ofercie - tak czy inaczej jest to/bedzie z korzyscia dla klientow. Wyobrazcie sobie sytuacje jednego monopolisty ktory nie musialby z nikim konkurowac?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    W sumie to wszyscy mozemy byc zadowoleni ze jest dwoch waznych obecnie graczy na rynku ktorzy maj FF w swojej ofercie - tak czy inaczej jest to/bedzie z korzyscia dla klientow.
    Zaraz będzie i 3 gracz, dawca matryc taki...

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Wyobrazcie sobie sytuacje jednego monopolisty ktory nie musialby z nikim konkurowac?
    Ostatnie lata sobie wyobrażałem, wystarczy:wink:

Strona 156 z 332 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206256 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów