Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A kto mając D80 zmieni system i sprzeda wszystkie szkła kupując 40D skoro wiadomo że D90 z matrycą D300 to tylko kwestia krótkiego czasu.
    A np. dwóch moich znajomych. A trzeci chce się przesiąść na coś lepszego niż jego D50 i chyba się przesiądzie ale albo na Sony A350, bo mu się LV podoba albo na 450D. Cegły do tego drogiej D300 nie ma ochoty kupować, a szkła sprzeda bez problemu. Przy czym są to wszystko amatorzy i nie mają nakupione szkieł za 10 kzł. Nie twierdzę, że to ogólnoświatowa tendencja ale daje do myślenia.

Naprawdę rynek na takie aparaty jak D700 czy 5D to margines w porównaniu z rynkiem na takie D80. Dla przykładu podam, że 40D jest robionych 75 tyś miesięcznie (ostanio podobno produkcja wzrosła), D300 - 60tyś, a D3 - 8 tyś. Popatrz jak to spada. A taki 400D - 180tyś miesięcznie - więcej niż te wszystkie poprzednie razem.

PS. D80 - 100 tyś szt
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-06-2008 o 15:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów