Strona 143 z 332 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ano poczekamy... luzik i spox. Ciekawe, bo do tej pory, sprawdzała się wasza reguła
    ( Zasada zazębiania Czornyja-Kolekcjonera ),
    że nie wchodzą sobie bezpośrednio w paradę, a wygląda, że D700~3D, toteż być może pojawienie się "tego trzeciego" - SONY FF - wymusza zmianę strategii...

Pewnie masz rację - ale tym niemniej to DX.
    Czy zasada się sprawdza - dopiero się okaże, ale przecieki nt. 3D wspominają, że będzie to puszka o znacznie wyższej rozdzielczości (czyli pow. 700D), a 700D z uwagi na solidniejszą puszkę jest pozycjonowany powyżej 5D.

Co do 18-200 - jeśli chodzi o to, co pokazał Rockwell, to oczywiście jest to zwykły D300 z dopiętym 18-200 i przemalowanym symbolem na D700

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mnie zastanawia, co robi 18-200 w FX?
    to samo co w D3

"Format: FX and DX, just like D3."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu Zobacz posta
    to samo co w D3

"Format: FX and DX, just like D3."
    Jasne! Chodziło mi o to, że w niektórym towarzystwie można, ale raczej już nie wypada obnosić się z niektórymi przymiotami - ale rozumiem marketing -> Wokulski -> parweniusz, etc...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Czy zasada się sprawdza - dopiero się okaże, ale przecieki nt. 3D wspominają, że będzie to puszka o znacznie wyższej rozdzielczości (czyli pow. 700D), a 700D z uwagi na solidniejszą puszkę jest pozycjonowany powyżej 5D.

(....)

Dotąd był rodzaj koegzystencji na rynku pomiędzy N i C. Dość dobrze to funkcjonowało. W momencie gdy zaczynają do gry wchodzić kolejni silni gracze (Sony, Samsung) może być różnie. Szczególnie że może być awykonalne takie wypozycjonowanie puszki żeby bezpośrednio nie konkurowała z którąś na rynku. Poza tym rynek nie będzie wiecznie rósł. I wtedy zaczną się problemy. Ktoś zacznie tracić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dotąd był rodzaj koegzystencji na rynku pomiędzy N i C. Dość dobrze to funkcjonowało. W momencie gdy zaczynają do gry wchodzić kolejni silni gracze (Sony, Samsung) może być różnie. Szczególnie że może być awykonalne takie wypozycjonowanie puszki żeby bezpośrednio nie konkurowała z którąś na rynku. Poza tym rynek nie będzie wiecznie rósł. I wtedy zaczną się problemy. Ktoś zacznie tracić.
    Moze teraz bedzie dobrze funkcjonwało - ale dla klientow?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ^^^
    Widzisz ja coś słabo wierzę w tę 700-tkę. Moim zdaniem marketingowo to nie byłoby dobre posunięcie ..

A to nie jest tak, że D3x to się dopiero pokaże po premierze Sony?
    Nikon ma 'zaległosci" w trzech body. D3X - taki wielomegapikselowiec (liczyłem własnie na niego), D90 - tani CMOS dla fotoamatora, walczący z C40D, no i tanie FF - D700 powiedzmy (dziwna dziura w nazewnictwie, powinni zacząć nową serię oznaczeń). Sądziłem, że D700 wyjdzie ostatni z tej trójki. Teraz jestem ciekaw czy wyjdą dwa body naraz, no i które to będzie to drugie. D90 czy D3x?
    Dziwne, że chcą pokazać coś pomiędzy D3 a D300 - zagęszczając wybór i robiąc sobie wewnętrzną konkurencję w sektorze sprzętu dla zaawansowanych amatorów.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dziwne, że chcą pokazać coś pomiędzy D3 a D300 - zagęszczając wybór i robiąc sobie wewnętrzną konkurencję w sektorze sprzętu dla zaawansowanych amatorów.
    Bo ci których nie stać na D3 a chcą mieć mały obrazek, kupią właśnie ten aparat zamiast D300.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Bo ci których nie stać na D3 a chcą mieć mały obrazek, kupią właśnie ten aparat zamiast D300.
    dlatego jeśli to wszystko prawda - a na to wiele wskazuje - D700 raczej nie będzie bardzo tani i filozofia marketingowa może się nieco odwrócić. Kup sobie świetny D700 za 10k pln a jak ci brakuje to dopłać relatywnie mało do lepszego D3. Z mojego punktu widzenia taka polityka cenowa byłaby bardziej naturalna, zachęcałaby profesjonalistów do kupowania D3 bo nie musieli by dokładać dwa razy tyle za 2kl/sek i podobne niuanse, a jednocześnie dawała dobry wybór bez potrzeby ładowania się w najdroższe PRO każdego kto potrzebuje czegoś więcej niż crop.

Z drugiej strony to ewidentnie było by rozwiązanie wysokopółkowe i Nikonowi zdecydowanie będzie brakowało czegoś po prostu taniego z FF. W ogóle czegoś taniego.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ja rozumiem, że będą i na niego nabywcy.
    ten d700 musi być droższy od D300, przyoszczędzi się w porównaniu do D3 ze 4 tysiące. Ale taka zabawka ma sens dla kogoś. kto ma jakieś dobre szkła na FF - więc i tak w system na wpakowane (sumarycznie - body, szkła, lampa) koło 15 - 20 tys. W tym przypadku 4 tys to nie jest coś decydującego o zakupach. Nie będzie to i tak masowo kupowane body.
    Zapewne wielu fotografów będzie miało ciągoty do jak najlepszego body i się wykosztuja na aparat, a w szklarni będzie posucha. tylko czy ma to sens?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

D700 jest czymś w rodzaju odpowiedzi na Sonowe A900. i jesli gdybać o cenie i parametrach to właśnie parametry i cena A900 będą najbardziej zbliżone do nowego D700. Nikon i Sony używają "niemal" takie same matryce, te same lcd wiec zapewne oba aparaty będą podobne.

Strona 143 z 332 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów