Strona 140 z 332 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Sony 9-10tys. na starcie
    Nikon D3x o kilka tys. więcej
    Jeśli tak będzie, to teraz...
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    1d i 1ds też różni tylko matryca i 4k$ :-)
    ... a po premierach tylko różnica w rozmiarach matryc się nie zmieni...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Było: http://www.dpreview.com/reviews/NikonD3/ ?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 18-04-2008 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    chyba, ze ten sony nie bedzie taki wypas jak go maluja ale mysle ze cena d3x bedzie tylko nieco wyzsza niz d3, bo wsadza tam tylko inna matryce
    Myślę że D3X będzie dużo droższy niż D3.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Przy okazji można się z tego sporo dowiedziec o Ds-ie 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    1d i 1ds też różni tylko matryca i 4k$ :-)
    ale matryca z ds-a jest tylko w ds-ie a jesli maja sie sprawdzic plotki o tej samej matrycy co w alfie nie wygladaloby ciekawie ponad dwukrotnie wyzsza cena...
    zreszta wystarczy popatrzec na cene d3 - tez sie wydawalo ze pelna klatka w wykonaniu nikona w takim body to bedzie cena ds-a a nie jest

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    ale matryca z ds-a jest tylko w ds-ie a jesli maja sie sprawdzic plotki o tej samej matrycy co w alfie nie wygladaloby ciekawie ponad dwukrotnie wyzsza cena...
    zreszta wystarczy popatrzec na cene d3 - tez sie wydawalo ze pelna klatka w wykonaniu nikona w takim body to bedzie cena ds-a a nie jest
    Wydaje mi się, że A900 i tak będzie miała ciężki start nawet bez konkurencji. Dziwne by było z ich strony stwarzanie sobie dodatkowych utrudnień w postaci konkurencyjnego modelu, wypuszczonego przez producenta o uznanej reputacji zapewniającego dużo lepsze zaplecze systemowe. Ale świat się składa z samych dziwnych rzeczy więc kto wie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wydaje mi się, że A900 i tak będzie miała ciężki start nawet bez konkurencji. Dziwne by było z ich strony stwarzanie sobie dodatkowych utrudnień w postaci konkurencyjnego modelu, wypuszczonego przez producenta o uznanej reputacji zapewniającego dużo lepsze zaplecze systemowe.
    Zawsze można to wykorzystać na własną korzyść i dać zaporową cenę matrycy dla konkurencji.
    To tak jak z operatorami komórkowymi którzy nie mają własnej sieci i korzystają z cudzej. Niby są konkurencją ale kasa i tak idzie do tego kto ma przekaźniki.

Uzależniony

Domyślnie

d3 to nie półka 1ds tylko 1d i kosztuje tyle co ten drugi. Aparat 24mpx będzie na tej samej półce co 1ds, więc kosztował będzie podobnie jak 1ds. Skoro Canon sprzedaje 1ds za cenę dwóch 1d, to czemu Nikon ma robić inaczej??! Sony może, i pewnie będzie tańsze, ale cudów raczej sie spodziewać nie mozna. Dla Sony to taki nowy a100, wprawka dla pokazania się na rynku, solidnego kopa w krocze dla Canona i Nikona szykuja pewnie na rev2 FFa jak ludzie już się oswoją z myślą, że Sony też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    d3 to nie półka 1ds tylko 1d i kosztuje tyle co ten drugi. Aparat 24mpx będzie na tej samej półce co 1ds, więc kosztował będzie podobnie jak 1ds. Skoro Canon sprzedaje 1ds za cenę dwóch 1d, to czemu Nikon ma robić inaczej??! Sony może, i pewnie będzie tańsze, ale cudów raczej sie spodziewać nie mozna. Dla Sony to taki nowy a100, wprawka dla pokazania się na rynku, solidnego kopa w krocze dla Canona i Nikona szykuja pewnie na rev2 FFa jak ludzie już się oswoją z myślą, że Sony też może
    przed wyjsciem d3 przewidywano, ze jesli nikon wypusci pelna klatke to bedzie w cenie ds-a lub wyzej prognozy nie sprawdzily sie mysle, ze canon po prostu z cena ds-a za wysoko pojechal bo nie bylo konkurencji
    nie sadze by 11mpix roznicy w rozdzialce kosztowalo 4 tys zielonych

Uzależniony

Domyślnie

Tak jak d3 jest ciutkę lepszy od 1d, tak można przyjąć, że d3x będzie lepszy od 1ds. Nie rozumiem dlaczego mieli by go sprzedawać za mniejsze pieniądze niż konkurencja. Z drugiej strony mogę się mylić i Nikon żeby nas wszystkich zadziwić wypuści d3x o 100euro drożej od d3, a za dodatkowe 300e dołoży nowego kita 24-120VR f2. No bo w sumie czemu nie. Nie?
    Najlepiej by było gdyby wpakowali tą nową matrycę do korpusu d300, wtedy na 100% zmieściliby sie z ceną w 2000euro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Tak jak d3 jest ciutkę lepszy od 1d, tak można przyjąć, że d3x będzie lepszy od 1ds. Nie rozumiem dlaczego mieli by go sprzedawać za mniejsze pieniądze niż konkurencja.
    a czy D3X powinien patrzeć na cenę alfy 900? 1Ds nie miał konkurencji, stąd jego wysoka cena. Teraz konkurencja się pojawi i ceny spadną. Wszystkich, 1Ds też.
    Do tej pory nikony i canony były tak pozycjonowane, że nie były bezpośrednio swoimi odpowiednikami. Canon miał w profi puszkach FF i cropa 1,3. Nikon z D3 też jest zestawiany raczej z 1D. ale ma matrycę FF a 1D - ma cropa. D3x będzie pierwszym dokładnym odpowiednikiem czegoś u canona.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (....)D3x będzie pierwszym dokładnym odpowiednikiem czegoś u canona.
    To znaczy tak zakładamy że będzie, a wcale być nie musi 8). Przy tym dobrze jest sobie zdać sprawę, że sytuacja na photokinie się o tyle zmieni, że pojawi się na rynku nowe body profi na rynku .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-04-2008 o 19:04
    Kapitan Wagner

Strona 140 z 332 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów