Strona 138 z 332 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przy zalozeniu 12-bitowego probkowania i niewalniecia sie w obliczeniach:

24Mpix x 9 fps = 324 MB/s

no to 8 gniazd na karty CF spiete w RAID-a i akumulator od Cinquecento za pazucha, zeby to przez 15 minut chodzilo. a w srodku korpusu naciapane modulow DDR5 i blok wodny do schlodzenia procesora obrazu i pamieci buforujacych ten przemial

cos tego nie widze
    tu jest na to rada:
    http://www.optyczne.pl/917-nowość-Su..._tym_roku.html

ale mi wystarczy 5 kl/s w zupełności.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    tu jest na to rada:
    http://www.optyczne.pl/917-nowość-Su..._tym_roku.html

ale mi wystarczy 5 kl/s w zupełności.
    no i to by bylo jakies rozwiazanie. w tym wszystkim jeszcze nie widze mozliwosci zapisu JPEG (bo by tam Quad-Core musial siedziec i po byku system chlodzenia ), ale na RAW-a by starczylo.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jedno mnie ciekawi. Jak to rozwiążą marketigowo? Wypuszczenie w podobnym czasie FF-a przez S i N na tej samej matrycy (przepraszam na bardzo podobnej ) może zaszkodzić premierze Sony. Sądzę że albo premiery będą się istotnie różnić w czasie albo puszki będą zupełnie inaczej pozycjonowane. Być może skaże to D3X na kompletną niszę?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

no i to by bylo jakies rozwiazanie. w tym wszystkim jeszcze nie widze mozliwosci zapisu JPEG (bo by tam Quad-Core musial siedziec i po byku system chlodzenia ), ale na RAW-a by starczylo.
    Ano właśnie niekoniecznie. Jak już czujnie zauważył Muflon, dżejpegi i takie tam poukładane standardy robi ASIC (specjalizowany scalak), który hurtem-ciurkiem i masowo-równolegle zamienia w potoku RAW na JPEG. W rezultacie, po kompresji pozostaje znacznie mniej do przesłania i znacznie mniej się wszystko grzeje.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co prawda wtedy D3 nikt nie kupi ale zakładamy przecież, że w dziale marketingu Nikona siedzą idioci
    [...]
    Jedno mnie ciekawi. Jak to rozwiążą marketigowo? Wypuszczenie w podobnym czasie FF-a przez S i N na tej samej matrycy (przepraszam na bardzo podobnej ) może zaszkodzić premierze Sony. Sądzę że albo premiery będą się istotnie różnić w czasie albo puszki będą zupełnie inaczej pozycjonowane. Być może skaże to D3X na kompletną niszę?
    Nikon zapewne rozwiąże Twoje problemy za jednym zamachem: D3X będzie kosztował D3x2 - więc i chętnych na samo D3 raczej nie ubędzie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)
    Nikon zapewne rozwiąże Twoje problemy za jednym zamachem: D3X będzie kosztował D3x2 - więc i chętnych na samo D3 raczej nie ubędzie...
    Wiesz czy moje to wątpię . Natomiast takie "rozwiązanie" też mi się wydaje najbardziej prawdopodobne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

24Mpix x 9 fps = 324 MB/s
    1D mkIII ma 10fps przy 10Mpix, to nie o rzad wielkosci mniej i jakos daje rade.
    Jak widac trzeba bylo zastosowac dwa procki, ale jest w stanie to obsluzyc.

Ja czekam ktory pierwszy dslr zacznie krecic filmy.
    Jesli DIGICIII potrafi przemielic 6,5 x 10MPix to da rade 30fps x 2MPix dla full HD, do tego sprzetowy kodek H.264 i mamy kamere :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ja sadze, ze moze zaszkodzic premierze Nikona bo watpie by Sony wyjechalo z cena powyzej 5 tys dolarow a Nikon d3x nie moze byc raczej w cenie d3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    ja sadze, ze moze zaszkodzic premierze Nikona bo watpie by Sony wyjechalo z cena powyzej 5 tys dolarow a Nikon d3x nie moze byc raczej w cenie d3
    Na KKM były przecieki, że Polska cena Sonego FF będzie poniżej (czyli około) 10 tys. zl

Biorąc pod uwagę różnicę w cenie na rynku amerykańskim i kurs dolara, to raczej bliżej 4 tys.$ powinno być na starcie

pzdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Na KKM były przecieki, że Polska cena Sonego FF będzie poniżej (czyli około) 10 tys. zl

Biorąc pod uwagę różnicę w cenie na rynku amerykańskim i kurs dolara, to raczej bliżej 4 tys.$ powinno być na starcie

pzdr
    Jakby nie patrzeć - pół darmo!
    Czy na pewno chodzi o wypasione 24Mpix?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    (....)
    No jeśli tak będzie to jakoś biednie bym widział premierę D3X z podobną matrycą w tym samym czasie w cenie Ds-a. Raczej albo to się będzie różnić w czasie albo Nikon zakłada wypuszczenie tego korpusu wyłączne prestiżowo.
    Kapitan Wagner

Strona 138 z 332 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów