Strona 132 z 332 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    A czy to wlasnie, nie o to chodzilo. W koncu (mam nadzieje) nastepuje kres "naczelnego" wplywu elektroniki na fotografie. Za "analoga" wszyscy material swiatloczuly mieli dokladnie taki sam, dzisiaj moze powyzsze porownania dowadza tego, ze znowu ten "material" jest identyczny.

I znowu mozna sobie podyskutowac o "guzikologii" w poszczegolnych systemach, a nie CMOS vel CCD. Ostatni raz takie naprawde "puszkowe" dylematy mialem przy F80 vel EOS 30. No i "na szkla" mozna "powalczyc" .
    Nie cieszyłbym się zbytnio z końca elektroniki Nadejdzie po nim era oprogramowania - i wtedy dopiero zaczniemy tęsknić za niewieszającymi się puszkami... A jak się jeszcze Open Source w to włączy...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie cieszyłbym się zbytnio z końca elektroniki Nadejdzie po nim era oprogramowania
    Już nadeszła, popatrz na D3. Poza kompaktami nie widziałem puszki tak mocno programowo poprawiającej obraz.

Uzależniony

Domyślnie

A jak się jeszcze Open Source w to włączy...
    To moze nowe funkcje w puszkach sie pojawia? -
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    tak, np Compiz_Fusion
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    W sumie kto co lubi, kupowanie sprzetu tez jest niezlym hobby .

Btw to co robiliscie na koncertach z okazji Sierpnia 82 w Lubinie to naprawde mocne przegiecie bylo, bylem tam jako widz ale jedyne co pamietam to sciane zbudowana z plecow ludzi z aparatami, i to przez caly koncert praktycznie... Fakt scena byla beznadziejna ale malo to profesjonalne to ciagle zaslanianie bylo...
    Ojej Wojkij, znów OT, wyluzuj... każdy ma takie chobby, jakie lubi...ot i co (slyszalem o gościu co mial 3 żony - jednocześnie)

A z tym sierpniem 82 to już normalnie przynudzasz (aczkolwiek dzięki za rozglos ) - to nie Twój pierwszy post-protest w tej ważnej "SPRAWIE"... Trza bylo powiedzieć, że Ty to Ty to byśmy Cię do siebie wzięli... A tak BTW, to wystarczylo zrobić 3 kroki w lewo i po problemie... Pozostale 1000 osób na koncercie dobrze się bawilo i wszystko widzialo... (czyżby przemawiala przez Ciebie zazdrość? hm...)
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Już nadeszła, popatrz na D3. Poza kompaktami nie widziałem puszki tak mocno programowo poprawiającej obraz.
    Liczę jeszcze na jakiś bio-elektroniczny przełom - jak patrzę w oczy musze czy innej latającej gadzinie, to sobie myślę, że jeszcze sporo ciekawych odkryć przed nami

A D3 to też chętnie wziąłbym na męki
    Jeśli więc ktoś posiada i chce zmierzyć go z Mk III, to zapraszam na PW w celu uzgodnienia szczegółów pojedynku (miejsce i czas, rodzaj broni, sekundanci i takie tam...)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    W końcu na pewno - i tu (poważnie) liczę na Pentaxy i Olympusy
    Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    tak, np Compiz_Fusion
    Z podanego linku: "Projekt stawia sobie za cel przeniesienie wszystkich cech Beryla do Compiza" - i wszystko jasne
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 10-03-2008 o 14:16 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Nie cieszyłbym się zbytnio z końca elektroniki Nadejdzie po nim era oprogramowania - i wtedy dopiero zaczniemy tęsknić za niewieszającymi się puszkami... A jak się jeszcze Open Source w to włączy...
    Mam nadzieje, ze nie wezmie sie za to Bill, bo faktycznie wciskac "START", zeby wylaczyc aparat.... uf.

Natomiast oprogramowanie mozna sobie w puszce wymienic zawsze na nowsze, tak jak kiedys film .

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ojej Wojkij, znów OT, wyluzuj... każdy ma takie chobby, jakie lubi...ot i co (slyszalem o gościu co mial 3 żony - jednocześnie)
    Ale czy ja twierdze ze nie? To nie byl w zadnym wypadku atak.

A z tym sierpniem 82 to już normalnie przynudzasz (...) Pozostale 1000 osób na koncercie dobrze się bawilo i wszystko widzialo...
    Pozdrawiam
    Nie ma co ironizowac, pisalem o tym raz na innym forum a tutaj pierwszy raz jest okazja bezposrednio z Toba o tym "pogadac" wiec nie wiem skad odrazu ta pozycja obronna. Wiem ze byla tam na scenie spora grupa ludzi z aparatami i to nie Twoja wina ale jako wysokiej klasy fotograf powinienes upomniec kolegow ze powinni byc odrobine bardziej niewidoczni.

Co do trzech krokow w lewo to prosze:

Ludzie spragnieni bo to pierwszy koncert Dżemu w okolicy od X lat a tu takie cyrki, tam sie naprawde maly lincz szykowal bo sporej gropie osob stojacej niedaleko od sceny to mocno przeszkadzalo:P

I nie zrozum nie zle, ja nie atakuje/krytykuje/zazdroszcze/itd, prosze tylko bys na przyszlosc odrobine upomnial towarzystwo, impreza bylo nie bylo ogolnopolska, wyjatkowa jak na taka miescine i cos takiego nie powinno miec na niej miejsca

Viteza przepraszam za offtop
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 10-03-2008 o 16:27

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Co do trzech krokow w lewo to prosze:
    O w mordę Bywałem za studenckich czasów na koncertach Dżemu i to... no... kurde... rozstrzelać

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

naprawdę cały czas w taki sposób działali fotografowie?

Nie wierzę...

Strona 132 z 332 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów