szkoda dyskusji na tak subiektywna sprawę jak ergonomia topowych puszek. Powtórzę, że przez kilka godzin nie nauczyłem sie robic zdjęć 1D i 1Ds, swoje "przeżycia" przy próbach robienia tym czymś zdjęć opisałem w innym wątku. Możecie nie wierzyć, ale dla mnie z kolei ergonomia i filozofia canona to tragedia. M.in dlatego kupiłem D200 a nie 5D, choć wiadomo co lepiej obrazuje. Nie chciałem się męczyć.
Wiem, że to forum canona i musi wyjśc na wasze, ale to dziwne, że dawniej wszyscy przyznawali: lepsze body ma nikon, lepsze matryce canon. Teraz gdy także lepszą matrycę ma nikon próbujecie przekonac kogoś, że body nikona są gorsze, choć nic się nagle w nich nie zmieniło - to kontynuacja i poprawa tego co było. Cieszę się, że wytrwałem w nikonie i wrócił on na miejsce, które zajmował w czasach analogów bez AF. Doścignął on (a raczej przescignął) canona w szybkości AF (w obiektywach AF-S) i w matrycach. Była przewaga canona - juz jej nie ma. Teraz czas się ścigać na zdjęcia, bo sprzęt pozwala na wiele. Peace.