Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    marcinie - to do mnie? bo w swoim imieniu napiszę, że tym d3 zarobią na to, co wysmazy w 2008 canon i tak co rok to prorok jest w tym kupa zabawy ;-)
    Nie to była taka ogólna sugestia jak widzę ten onanizm. Po prostu Canon ma zaplecze badawcze i technologiczne żeby w każdej chwili wypuścić puszkę killera tyle, że niekoniecznie musi im na tym zależeć tak jak nam i tu leży problem.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie wiem skąd czerpiesz taką wiedzę, mnie w każdym razie różnica w rozdzielczości znacząco pomaga na co dzień i uważam, że 40D to aparat o dwie klasy lepszy od 20D i 30D. Dla samego AF warto tę puszkę kupić. Ale to OT.
    Ja też uważam, że 40-tka to świetny upgrade. Mimo to na razie nie zmieniam. Zobaczymy do wiosny - mnie się nie spieszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po prostu Canon ma zaplecze badawcze i technologiczne żeby w każdej chwili wypuścić puszkę killera tyle, że niekoniecznie musi im na tym zależeć ...
    pozwole sobie zupełnie się z tym nie zgodzić. To co miał dał najlepszego do dwóch flagowych okrętów - 1D i 1Ds. To są nowe konstrukcje.
    Jedyne na co mozna liczyć, to na tanie FF, następcę 5D. Ale nie może on byc idealny, bo by zabił sprzedaż jedynek - i to jest gółowny problem canona.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    pozwole sobie zupełnie się z tym nie zgodzić. To co miał dał najlepszego do dwóch flagowych okrętów - 1D i 1Ds. To są nowe konstrukcje.
    Jedyne na co mozna liczyć, to na tanie FF, następcę 5D. Ale nie może on byc idealny, bo by zabił sprzedaż jedynek - i to jest gółowny problem canona.
    Tak na prawdę nie wiadomo czy dali to co mają najlepsze czy tylko była to kalkulacja jak zwykle żeby sobie coś zostawić na zaś. Zresztą jak się patrzy jak średnie formaty dostają po d.. od Ds-a to źle nie jest z tymi nowościami .

A liczyć można na sporo w przypadku tej firmy. Jedyny problem leży w kwestii strategii, bo to że dział foto nie jest dla canona priorytetem to niestety widać od dawna. Może konkurencja wymusi nowe podejście do tematu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak na prawdę nie wiadomo czy dali to co mają najlepsze czy tylko była to kalkulacja jak zwykle żeby sobie coś zostawić na zaś. Zresztą jak się patrzy jak średnie formaty dostają po d.. od Ds-a to źle nie jest z tymi nowościami .
    To brzmi jak pocieszanie się :-). Co mnie obchodzi czy Canon dał, czy nie to co ma najlepszego? Ważne jest to co do kupienia teraz w puszcze i za ile, a nie to co mają w sejfie. Czemu np. 40D ma słabsze ISO od 30D i minimalnie większy szum? Postęp chyba raczej powinien iść w przeciwnym kierunku...
    Moim zdaniem nie mają już nic lepszego, ani nawet na tym samym poziomie co Nikon pokazał w D3. Canon już nic w sejfach nie ma, właśnie dlatego robią takie słabe upgrade kolejnych puszek czego klasycznym przykładem jest zmiana 20D->30D i częściowo 40D (poza AFem to nic tam znaczącego nie dali).
    Dopóki Nikon wypuszczał jakieś badziewne matryce (D70s, D80, D200) to się udawało, teraz jak nagle zmartwychwstał to się w Canonie obudzili z ręką w nocniku.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To brzmi jak pocieszanie się :-). Co mnie obchodzi czy Canon dał, czy nie to co ma najlepszego? Ważne jest to co do kupienia teraz w puszcze i za ile, a nie to co mają w sejfie. Czemu np. 40D ma słabsze ISO od 30D i minimalnie większy szum? Postęp chyba raczej powinien iść w przeciwnym kierunku...
    Moim zdaniem nie mają już nic lepszego, ani nawet na tym samym poziomie co Nikon pokazał w D3. Canon już nic w sejfach nie ma, właśnie dlatego robią takie słabe upgrade kolejnych puszek czego klasycznym przykładem jest zmiana 20D->30D i częściowo 40D (poza AFem to nic tam znaczącego nie dali).
    Dopóki Nikon wypuszczał jakieś badziewne matryce (D70s, D80, D200) to się udawało, teraz jak nagle zmartwychwstał to się w Canonie obudzili z ręką w nocniku.
    To z kolei brzmi jak samobiczowanie . Myślę że prawda jest gdzieś pośrodku jak zwykle .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Kolekcjoner, poczekaj na następcę 5D, już niedługo. Wtedy zobaczymy która teoria na temat sejfów Canona jest prawdziwa.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To z kolei brzmi jak samobiczowanie . Myślę że prawda jest gdzieś pośrodku jak zwykle .
    hehe co? .
    Zawalczyć to Canon może jeszcze amatorską puszką typu 5D, bo w tym segmencie Nikon na razie nic chyba nie wypuści. Na razie ludzie muszą się nakupować D300 i niebawem D90 z nową matrycą na poziomie podobnym do 30D/40D. Za jakiś rok, dwa przyjdzie czas na amatorskie FF od Nikona.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    rozumiem wszystkie zachwyty nad nowymi nikonami, ale wolałbym zobaczyć najpierw jakieś naprawde dobre fotki, tak jak tutaj z 5d:
    http://www.pbase.com/r_p/image/50940887

jak do tej pory ani z d300, ani z 3d nie udało mi się zobaczyć czegoś, co jest zbliżone do tej jakości

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Proszę zobaczyć na allegro jaki wysyp używanych D200 i d2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jak do tej pory ani z d300, ani z 3d nie udało mi się zobaczyć czegoś, co jest zbliżone do tej jakości
    Andrzej, chyba wiem o co idzie, sam na takie czekam czy to dla Ciebie może być jak na "zbliżone" ??

http://212.51.209.43/~fatman/D3/85_1.4/DSC_0272.jpg
    http://212.51.209.43/~fatman/D3/85_1.4/DSC_0258.jpg
    http://212.51.209.43/~fatman/D3/85_1.4/DSC_0273.jpg

tyż z 85ki - ale nie w studio
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów