czy naprawdę 90% czytelników naszych forów celuje w puszkę za 14 koła? Po podnieceniu wygląda na to, że tak. Ja się osobiście bardzo podniecę, jak takie coś trafi do puszki za 5-6 koła. Chociaż popatrzeć można, rezultaty D3 są imponujące.
czy naprawdę 90% czytelników naszych forów celuje w puszkę za 14 koła? Po podnieceniu wygląda na to, że tak. Ja się osobiście bardzo podniecę, jak takie coś trafi do puszki za 5-6 koła. Chociaż popatrzeć można, rezultaty D3 są imponujące.
Ja też nie rozumiem z czego ta podnieta? Aparat naprawdę świetny, tylko co z tego skoro kosztuje 14K? Większość ludków na tym i na forum Nikona może sobie pomarzyć o aparacie za taką kasę. Bardziej realny jest zakup 5D bo teraz spadła nieźle cena, albo jego następcy jak wyjdzie. Piątka to całkiem niezły aparat dla amatora, mimo że ma tylko jednen naprawdę dobry punkt AF a nie 51 :-)
D3 najbardziej się podniecają ci co nigdy go nie kupią, a sami teraz robią zdjęcia jakimiś D70, D80 etc.
Ja na to patrze troszeczke inaczej
Najwazniejsze, ze jest sprzet, ktory ma olbrzymie mozliwosci. Jak ktos ma pieniazki, to go sobie kupi.
Sa tez tacy ludzie, ze mieli duzo pieniazkow a nie mogli kupic super sprzetu, bo takiego nie bylo.
Poza tym najwazniejsze, ze np. taka matryca jak w D3 juz istnieje. Gdyby patrzec na to przyszlosciowo, to mozna sie spodziewac, ze za np. 10 lat to bedzie standard ...
Ale to tylko moje zdanie![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
ogólnie zgoda, tylko trzeba te 10 lat poczekać, takie podniecenie może zrujnować zdrowie ..
zaczynam się zastanawiać czy 5d nie powinien mieć tej samej matrycy tylko lepsze mikrosowczewki i procesor obrazu, dodane bajery i przy takiej cenie nie miałbym pytań. Boję się, ze ten prawy sierpowy jednak nadejdzie p rzy następnej rundzie, czyli za dwa lata.
Ja uważam że D3 to całkiem zacna puszeczka. I nikoniarze mają powód do radości. Co nie zmienia faktu, że moje aparaty nadal robią zdjęcia z których jestem zadowolony i nijak nie mogę znaleźć powodu (niestety)do szukania czegoś nowego. Choć cały czas kiełkuje taka myśl
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no a ja mam szczerą zagwozdkę. robię wyłacznie śluby + reporterka w instytucjach. mam do tego 2 szt. 5d i od dawna marzy mi się jakaś solidniejsza puszka. obrazek z 5d rozpieścił mnie na tyle, że 1d mk III raczej nie wchodzi w grę, ma wszytsko, czego potrzebuję/chcę, ale nie da mi obrazka jak 5d. d3 wydaje się być dobrym lekarstwem na ten kaszel - to 1d i 5d w jednym, ba nawet wiecej, rozwiązania matrycy wydają sie być lepsze, niż w staruszcze piątce. oczywiście raczej zaczekam na "nowości canona", ale boję się, że to będzie podtuningowany 5d, moze jak krążą ploty z wiekszą matrycą, wiekszym lcd, odkurzaczem i af z 40d. ale to i tak ni będzie "to".
a całkiem szczerze pisząc, to największy zachwyt wzbudziły we mnie nowe zoomy nikona, wg wykresów bezlitośnie kładące odpowiedniki z bandery L.
Ostatnio edytowane przez habakuk ; 30-11-2007 o 18:56
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Adam, mówiłem ci - wyluzuj
Jak się okaże, że 5D Mk2 jest do tyłka, to zdążysz kupić sobie tego d3 jeszcze pięć razy, a tak to możesz się zdziwić
Inną sprawą pozostają obiektywy do tej puszki pozwalające powalczyć z 5D + 35/1,4 i i 135/2. To góra pieniędzy, starczy ci na 1DsMk3.