Strona 102 z 332 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czy naprawdę 90% czytelników naszych forów celuje w puszkę za 14 koła? Po podnieceniu wygląda na to, że tak. Ja się osobiście bardzo podniecę, jak takie coś trafi do puszki za 5-6 koła. Chociaż popatrzeć można, rezultaty D3 są imponujące.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czy naprawdę 90% czytelników naszych forów celuje w puszkę za 14 koła? Po podnieceniu wygląda na to, że tak. Ja się osobiście bardzo podniecę, jak takie coś trafi do puszki za 5-6 koła. Chociaż popatrzeć można, rezultaty D3 są imponujące.
    Panowie spokojnie!! trzeba sie cieszyc ze w koncu konkurencja ruszyla! jakby nie patrzec Nikon potrzebowal 3 lata zeby odpowiedziec Canonowi na FF :-) ja jestem dobrek mysli i teraz wyczekuje na prawy sierpowy Canona ;-) ojj bedzie sie dzialo!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też nie rozumiem z czego ta podnieta? Aparat naprawdę świetny, tylko co z tego skoro kosztuje 14K? Większość ludków na tym i na forum Nikona może sobie pomarzyć o aparacie za taką kasę. Bardziej realny jest zakup 5D bo teraz spadła nieźle cena, albo jego następcy jak wyjdzie. Piątka to całkiem niezły aparat dla amatora, mimo że ma tylko jednen naprawdę dobry punkt AF a nie 51 :-)
    D3 najbardziej się podniecają ci co nigdy go nie kupią, a sami teraz robią zdjęcia jakimiś D70, D80 etc.

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Ja na to patrze troszeczke inaczej

Najwazniejsze, ze jest sprzet, ktory ma olbrzymie mozliwosci. Jak ktos ma pieniazki, to go sobie kupi.

Sa tez tacy ludzie, ze mieli duzo pieniazkow a nie mogli kupic super sprzetu, bo takiego nie bylo.

Poza tym najwazniejsze, ze np. taka matryca jak w D3 juz istnieje. Gdyby patrzec na to przyszlosciowo, to mozna sie spodziewac, ze za np. 10 lat to bedzie standard ...

Ale to tylko moje zdanie
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Kraków

Domyślnie

ogólnie zgoda, tylko trzeba te 10 lat poczekać, takie podniecenie może zrujnować zdrowie ..

zaczynam się zastanawiać czy 5d nie powinien mieć tej samej matrycy tylko lepsze mikrosowczewki i procesor obrazu, dodane bajery i przy takiej cenie nie miałbym pytań. Boję się, ze ten prawy sierpowy jednak nadejdzie p rzy następnej rundzie, czyli za dwa lata.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja uważam że D3 to całkiem zacna puszeczka. I nikoniarze mają powód do radości. Co nie zmienia faktu, że moje aparaty nadal robią zdjęcia z których jestem zadowolony i nijak nie mogę znaleźć powodu (niestety) do szukania czegoś nowego. Choć cały czas kiełkuje taka myśl .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no a ja mam szczerą zagwozdkę. robię wyłacznie śluby + reporterka w instytucjach. mam do tego 2 szt. 5d i od dawna marzy mi się jakaś solidniejsza puszka. obrazek z 5d rozpieścił mnie na tyle, że 1d mk III raczej nie wchodzi w grę, ma wszytsko, czego potrzebuję/chcę, ale nie da mi obrazka jak 5d. d3 wydaje się być dobrym lekarstwem na ten kaszel - to 1d i 5d w jednym, ba nawet wiecej, rozwiązania matrycy wydają sie być lepsze, niż w staruszcze piątce. oczywiście raczej zaczekam na "nowości canona", ale boję się, że to będzie podtuningowany 5d, moze jak krążą ploty z wiekszą matrycą, wiekszym lcd, odkurzaczem i af z 40d. ale to i tak ni będzie "to".

a całkiem szczerze pisząc, to największy zachwyt wzbudziły we mnie nowe zoomy nikona, wg wykresów bezlitośnie kładące odpowiedniki z bandery L.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 30-11-2007 o 18:56

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    no a ja mam szczerą zagwozdkę. (....)
    No ja zagwozdki nie mam, bo zdajsie, że nawet nowy Ds to kicha więc w sumie się cieszę i pewnie na pocieszenie kupie sobie jakieś szkiełko .
    A tak w ogóle to ciekaw jestem co zrobią Ci co się podniecają D3 w nowym roku AD 2008??? .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ja zagwozdki nie mam, bo zdajsie, że nawet nowy Ds to kicha więc w sumie się cieszę i pewnie na pocieszenie kupie sobie jakieś szkiełko .
    A tak w ogóle to ciekaw jestem co zrobią Ci co się podniecają D3 w nowym roku AD 2008??? .
    marcinie - to do mnie? bo w swoim imieniu napiszę, że tym d3 zarobią na to, co wysmazy w 2008 canon i tak co rok to prorok jest w tym kupa zabawy ;-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Adam, mówiłem ci - wyluzuj
    Jak się okaże, że 5D Mk2 jest do tyłka, to zdążysz kupić sobie tego d3 jeszcze pięć razy, a tak to możesz się zdziwić

Inną sprawą pozostają obiektywy do tej puszki pozwalające powalczyć z 5D + 35/1,4 i i 135/2. To góra pieniędzy, starczy ci na 1DsMk3.

Strona 102 z 332 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów