Strona 80 z 332 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    (.....) cholera, wiedziałem...zaraz sobie przypomnę...
    Z tego co piszesz to to ostatnie wcale nie musi być futurystyką .

Aha jeszcze dla tych co już "sadzą kwiatki na grobie Canona" (przepraszam ale strasznie mi się to podoba ) snowboarder zapodał link do fotki z nowego smarka . Coś mi się zdaje, że niektóre agencje staną w kolejce po to body - można powiększać, powiększać, powiększać.... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    snowboarder zapodał link do fotki z nowego smarka .
    dobrze mi sie wydaje, ze to jest wolane DPP i szczegolowosci zdjecia jeszcze troche do optimum?

bo to wyglada jakby per-piksel moglo miec ostrosc na poziomie matrycy 30D. a przemnazajac przez roznice w ilosci pikseli.... no daje rade ten smark, nie da sie ukryc

z innej beki - ktos na tym zdjeciu w bardzo chamski sposob uzyl polowki. to nie jest do konca czynnik pozytywnie odbijajacy sie na ostrosci zdjec (a wrecz, i to mocno, negatywnie)

jeszcze z innej beki - gdzie to jest? kolacze mi w glowie jakis zamek na poludniu Polwyspu Iberyjskiego, ale za czorta nie moge sobie przypomniec. anyone? jak wspomnialem - ostrosc chyba nie jest optymalna i nie mozna rejestracji odczytac, zeby chociaz jakas podpowiedz dostac
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 15-09-2007 o 07:38
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zeby chociaz jakas podpowiedz dostac
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=24825933?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

,,The "landscape" is Rocamadour in the south of France.''
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Któryś z Kolegów chciał kiedyś móc wymieniać filtry, matryce, etece... http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=24836605

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Któryś z Kolegów chciał kiedyś móc wymieniać filtry, matryce, etece... http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=24836605
    Faktem jest że wyobraźnia ludzka jest niczym nie ograniczona .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ten tekst z "native 51200" to jest definitywnie cos, co starozytni indianie mieli zwyczaj okreslac jako "utter bunk"

ale aparat modulowy - jak najbardziej tak. w najwyzszym segmencie bylaby to chyba dobra okazja do dojenia z grubej forsy uwazajacych sie za profesjonalnych (sic!) fotografow (sic!^2) onanistow sprzetowych
    www albo tez flickr

Domyślnie

w ściance mamiya ZD można wymieniać filtr IR na filtr AA (który zresztą kupuje się osobno -za około 7 tys)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No właśnie - inni plotkarze wyczytali z krzaków znacznie mniej romantyczną wersję wydarzeń: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=24865765

A tak powstaje D3 (od KR): http://www.e-fotografija.si/template...32&z=93&page=2

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tego wynika dosyć jasno, że D3 to jest połączenie X i H w jednym body. Czyli póki co raczej czegoś w rodzaju D3X nie ma co wypatrywać. Druga rzecz to małe szanse na szybkie wypuszczenie taniego body z matrycą FX. Po prostu boją się, że to zjadłoby całkowicie sprzedaż D3 (słusznie zresztą). Trzecia kwestia to oficjalne potwierdzenie faktu, że D300 jest traktowane jako body profesjonalne (flagship DX) i jako takie uzupełnia linię nie zastępując D200, które będzie dalej produkowane. Czyli jest nawet możliwe, że w najbliższym czasie wypuszczą coś w rodzaju D200s.
    Ciekawe czy takie zagęszczenie modeli nie odbije się negatywnie na sprzedaży?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2007 o 18:22
    Kapitan Wagner

Strona 80 z 332 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów