Strona 79 z 332 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że najlepiej mieć aparaty i szkła z obu systemów, mnie strasznie kusi teraz pobawić się np D80 albo D200, tymi wszystkim gałeczkami, przełączniczkami, wziąć w łapę tak ergonomiczną puchę......
    oj, tylko nie to. Biorę pod uwagę, że masz 5D jak wynika z podpisu. D80 nie jest przykładem na bdb ergonomię, tez plastik, nie ma "kompletu" przycisków na wierzchu. W swojej klasie - tak, lepszy niz 3cyfrowe canony, ale nie widzę zalet nad twoim body.
    Co do d200 - ergonomia, szybkość - tak, to ci sie spodoba. Ale obraz i wysokie ISO - nie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Tak sobie myślę, że najlepiej mieć aparaty i szkła z obu systemów, mnie strasznie kusi teraz pobawić się np D80 albo D200, tymi wszystkim gałeczkami, przełączniczkami, wziąć w łapę tak ergonomiczną puchę...
    to kup sobie analne F80 albo nawet F75 z jakims tanim sloikiem. bardzo fajne body, a nie wyciagnie tyle kasy

tez mi po glowie chodzila decyzja miedzy D80 a 30D, bo co by nie mowic, ten pierwszy mi sie od samego poczatku podoba, a roznice miedzy tymi korpusami sa takie, ze ekstra mozliwosci 30D mnie nie grzeja, a kilka drobiazgow D80 owszem. ale korpus plastikowy... a poza tym, doliczajac "wymiane dupek" w obiektywach to juz by wyszlo drozej
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to kup sobie analne F80 albo nawet F75 z jakims tanim sloikiem. bardzo fajne body, a nie wyciagnie tyle kasy

tez mi po glowie chodzila decyzja miedzy D80 a 30D, bo co by nie mowic, ten pierwszy mi sie od samego poczatku podoba, a roznice miedzy tymi korpusami sa takie, ze ekstra mozliwosci 30D mnie nie grzeja, a kilka drobiazgow D80 owszem. ale korpus plastikowy... a poza tym, doliczajac "wymiane dupek" w obiektywach to juz by wyszlo drozej
    No właśnie, pobawić by było warto, co do D80 mogę się mylić; D200 półka wyżej. O gałeczkach napisałem gdyż to chyba wyraźna różnica między C i N.
    Poza tym zabawnie czytać te przepychanki systemowe i ciekawi mnie po prostu ten mit "Nikon to jest to", jak Coca-Cola czy Marlboro
    5D uwielbiam i już (choć bez duszy)... ale i N można chyba robić zdjęcia:-D
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ten mit "Nikon to jest to", jak Coca-Cola czy Marlboro
    tu raczej lepsze by byly porownania do harleya-davidsona, gibsona les paula itp ok - na jakims wyscigowym ibanezie mozna zagrac wiecej dzwiekow, na jakims japonczyku mozna pojechac znacznie szybciej...no i co z tego?;p znajomy slubny fotograf po premierze d3 pisal mi cos takiego: "jezu - nawet nie wiesz jak sie ciesze. przesiadlem sie na 5d bo musialem i pewnie juz zostane w systemie, ale w glebi serca to ja jestem nikoniarz" nie wyobazam sobie czegos takiego wypowiedzianego w odwrotną strone
    tak wiec "duszy" nikona mowimy stanowcze, kategoryczne i zdecydowane raczej tak!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak wiec "duszy" nikona mowimy stanowcze, kategoryczne i zdecydowane raczej tak!
    Miłe jest takie przywiązanie do marki. Świetne jest też to , że jest wybór i znów (jak się zdaje) przywrócona będzie równowaga C i N (to moje zdanie), bo przegięcie w jedną stronę powoduje, że firmie która "jest na wierzchu" w danej chwili się we łbie przewraca.
    Niech obie firmy mają się dobrze i niech jeszcze niech 1-2 dojdą (Sony?, Pentax? to jeszcze nie to co w czasach analogowych, jeśli chodzi o udział w rynku SLR); wtedy postęp techniczny będzie jeszcze szybszy.
    Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 14-09-2007 o 20:52

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Niech obie firmy mają się dobrze i niech jeszcze niech 1-2 dojdą (Sony?, Pentax? to jeszcze nie to co w czasach analogowych, jeśli chodzi o udział w rynku SLR); wtedy postęp techniczny będzie jeszcze szybszy.
    Wspomniałeś czasy analogowe. Wtedy była wielka trójca C,N,M . Z bardzo podobnym udziałem w rynku. Minolta zwykle była minimalnie z przodu. Trochę z tyłu był pentax, olek i reszta. Czy są szanse, że to powróci? Z wielu względów wątpię.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wspomniałeś czasy analogowe. Wtedy była wielka trójca C,N,M . Z bardzo podobnym udziałem w rynku. Minolta zwykle była minimalnie z przodu. Trochę z tyłu był pentax, olek i reszta. Czy są szanse, że to powróci? Z wielu względów wątpię.
    no Minolta juz na pewno "to se ne vrati, Pane Havranek!"
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no raczej...ale wyobrazcie sobie, ze zamiast M rynkiem z N i C podzieli sie S...i co - dziwne uczucie, nie? ale jeszcze do przelkniecia. a teraz sobie wyobrazcie, ze spelnia sie wizja snuta przez kogos po PMA - general electric swoim mamucim okiem zerka w strone tego rynku i w jakies 2 lata zmiata z niego wszystko... do czego zmierzam? ze jak dostatecznie realistyczną uczynicie w swojej swiadomosci tą wizje, to zaczniecie i w swoich canonach odkrywac jakies tam na poczatku niewielki duszyczki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    no raczej...ale wyobrazcie sobie, ze zamiast M rynkiem z N i C podzieli sie S...i co - dziwne uczucie, nie? ale jeszcze do przelkniecia. a teraz sobie wyobrazcie, ze spelnia sie wizja snuta przez kogos po PMA - general electric swoim mamucim okiem zerka w strone tego rynku i w jakies 2 lata zmiata z niego wszystko... do czego zmierzam? ze jak dostatecznie realistyczną uczynicie w swojej swiadomosci tą wizje, to zaczniecie i w swoich canonach odkrywac jakies tam na poczatku niewielki duszyczki
    No to trochę tak idzie . Ale faktem jest też, że w moich Canonach cholera nie mogę odnaleźć póki co duszy . Ale może ja mało wrażliwy jestem .
    Inna rzecz że Sony by miało zupełnie inny start na rynku gdyby kupiło prawo do marki Minolta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Życie nie znosi pustki i wydaje mi się że dwie firmy to trochę za mało na cały rynek DSLR i "ktoś" wskoczy na miejsce Minolciory (kurczę, Sony jest jednak najsilniejsze). Wcale mi to nie przeszkadza Wyobraźcie sobie, że tylko jedna firma robi lustrzany, wizja jak z Orwella...
    Dzisiejsze potęgi też mogą upaść, wystarczy np jakiś przełomowy wynalazek w dziedzinie malowania światłem, np (tu fantazjuję): tania, wielkoformatowa holografia i Bóg wie, co jeszcze
    A my, za kilkadziesiąt lat stare zgredy (przynajmniej ja), suchymi paluchami będziemy macać (tfu) body aparacika, bo niczego innego nie będzie można, a wnusio zapyta: -co to jest Canon?, a wy: -a...Canon, Canon, cholera, wiedziałem...zaraz sobie przypomnę...

Strona 79 z 332 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów