Strona 53 z 332 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    jakbys nie byl zamkniety (albo mniej ofensywnie - jakbys byl bardziej otwarty )na wiesci ze swiata, to dotarloby do Ciebie, ze calkiem spore grono zoltych forumowiczow bylo w sobote na pokazie i widzieli zrobione przez siebie foty na monitorach. nie na wyswietlaczach w aparatach tylko na monitorach.
    fakt - taka polityka nikona moze wkurzac i wydawac sie dziwna - mnie np. wkurza i wydaje sie dziwna ale chyba z marketingowego punktu widzenia chyba nie jest najgorsza - to o d300 i d3 wciaz sie nawija, a o d40 jest jakby troche ciszej - mimo, ze niedlugo zadowoleni uzytkownicy puszcza w swiat mase swietnie sfotogafowanych murków
    Mam nadzieję, że nie widzieli czegoś takiego:

img.photo.163.com/qa0sDfcMX7OvKoZXSiipbw==/604045300021121947.jpg
    img.photo.163.com/WDPV9B3wPDRiNxd1OF1Q5w==/115123265476531791.jpg
    img.photo.163.com/f70f-Z0Aj5IJnXFjyul7CQ==/577023702256894189.jpg
    img.photo.163.com/j8fVYzqkiO60FaxdOeJWRA==/604045300021121953.jpg

Proponuje looknąć do Exifów.
    Ile kosztuje ta puszka??? Mam nadzieję, że to naprawdę przedprodukcyjny egz. Alfa release czy cóś w teń deseń ...

pzdr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    mimo, ze niedlugo zadowoleni uzytkownicy puszcza w swiat mase swietnie sfotogafowanych murków
    od razu widac, ze nie z tej bajki jestes prawdziwy, rasowy uzytkownik Canona (synonim: onanista sprzetowy) wie doskonale, ze mury fotografuje sie, zeby testowac obiektywy.
    do testowania body sluza: lampy ze 100W zarowkami w ciemnym jak d... Murzyna pokoju, niebieskie niebo, widok z balkonu (balkoniarze zawsze rulez!), karty testowe. od biedy, z braku ww. obiektow pod reka jest tez "moja dziewczyna" (wzgl. "chlopak", zebym nie wyszedl na dyskryminujacego), "moj pies" (kot/kanarek/chomik/...). informatycy, ktorym wydaje sie, ze sa tez fotografami, bo nakupowali w czorta sprzetu, fotografuja tez swoje myszki (nie mylic z myszkami w temacie "moja dziewczyna"), klawiatury, obudowy, ...

ale zeby mury focic w celu innym niz test obiektywow (skadinad celu szczytnym i chwalebnym ) po budowlance trzeba byc chyba, nie :-P

EDIT: parafrazujac taki fragment z kodu davinci: "your heart is pure. you may leave now" poki jeszcze sie nie znizyles do poziomu fotografii testowej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie widzieli czegoś takiego:

Proponuje looknąć do Exifów.
    ja chyba poczekam na lepsze przyklady zdjec. bo gorsze byc chyba nie moga.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-08-2007 o 17:52 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

sfw, to zdjęcia trochę nie na temat. Zmniejszane, kompresowane jotpegi a nie sample do dyskusji. Wynika z nich natomiast, że nieistniejącym w zasadzie D3 ktoś na prawdę robił niezłe zdjęcia prasowe na Grand Prix. Szkoda że opisy chyba po chińsku, bo same krzaki widać

Edit: nick przekręciłem, sorry!
    Edit jeszcze raz: zdjęcie z cieszącymi się Chinkami jest rzeczywiście duże, kompresowane na 9. Jak na 640 ISO to rzeczywiście niespodzianka
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 27-08-2007 o 18:04

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    od razu widac, ze nie z tej bajki jestes prawdziwy, rasowy uzytkownik Canona (synonim: onanista sprzetowy) wie doskonale, ze mury fotografuje sie, zeby testowac obiektywy.
    do testowania body sluza: lampy ze 100W zarowkami w ciemnym jak d... Murzyna pokoju, niebieskie niebo, widok z balkonu (balkoniarze zawsze rulez!), karty testowe. od biedy, z braku ww. obiektow pod reka jest tez "moja dziewczyna" (wzgl. "chlopak", zebym nie wyszedl na dyskryminujacego), "moj pies" (kot/kanarek/chomik/...). informatycy, ktorym wydaje sie, ze sa tez fotografami, bo nakupowali w czorta sprzetu, fotografuja tez swoje myszki (nie mylic z myszkami w temacie "moja dziewczyna"), klawiatury, obudowy, ...

ale zeby mury focic w celu innym niz test obiektywow (skadinad celu szczytnym i chwalebnym ) po budowlance trzeba byc chyba, nie :-P

EDIT: parafrazujac taki fragment z kodu davinci: "your heart is pure. you may leave now" poki jeszcze sie nie znizyles do poziomu fotografii testowej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

ja chyba poczekam na lepsze przyklady zdjec. bo gorsze byc chyba nie moga.
    Mimo, że manipulowane to dają jakiś pogląd na sytuację. Od sprzętu tej klasy wymaga się czegoś więcej ... przynajmniej z mojego punktu widzenia. Zastanawiające jest jedno, widać, że body było już testowane ... gdzie są sample? Dlaczego Nikon nadal je skrzętnie ukrywa, do premiery rynkowej już (ponoć) bardzo blisko. BTW oryginalny site gdzie zostały opublikowane został zamknięty niemalże natychmiast ...

pzdr
    Ostatnio edytowane przez sfw ; 27-08-2007 o 18:06

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    od razu widac, ze nie z tej bajki jestes
    spoko - wpisze sobie co nieco w stopke i sie zamaskuje...no, chyba, ze mi sie np. 17-35 i 16-35 pomyla
    prawdziwy, rasowy uzytkownik Canona (synonim: onanista sprzetowy) wie doskonale, ze mury fotografuje sie, zeby testowac obiektywy.
    shit - o ja glupi po tej wpadce wykazujacej porazajacy brak kompetencji to juz zaden moj glos w dyskusji nie bedzie brany na powaznie

przyznam szczerze, ze po zakupie 28-70 wlozylem 50zl miedzy kartki ustawionej pionowo "edycji zdiec" kelby'ego, ustawilem statyw, polozylem w rzadku ww szklo, 50tke, macro-zyletke sigmy,18-70,18-200...zrobilem pare fot i po zgraniu ich na dysk stwierdzilem, ze to glupota i je skasowalem a mial byc taki piekny test

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

http://img.photo.163.com/WDPV9B3wPDR...5476531791.jpg

D3, ISO 640, 200mm f2.8 - czyli albo 70-200 f2.8 VR, albo 200 f2 VR
    dwa najlepsze szkla Nikona - zdjecie - kompletny syf (!)
    Wystraczy spojrzec np na ciemniejsze miejca jak jej szyja,
    albo reka, rozumiem, ze to jest to piekne Nikonowskie ziarenko
    I argument, ze to JPEG tylko pogarsza sprawe, bo zmniejszone
    powinno byc lepsze...

No to mi chyba przeszlo, jesli to jest D3, to co moge sie spodziewac po D300?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... te zdjecia Chinek i Brazylijek sa totalnie beznadziejne. jak to ma byc FF w wykonaniu Nikona to sorry, ale bedzie wieksza porazka niz D2X

znaczy sie, jest aparat FF, ale z szybkim frame ratem, do sportu, ale z leko nieswieza jakoscia wysokich ISO? mam trudnosc z dostrzezeniem w tym sladu logiki

wierze, ze te sample nie sa na serio. przeciez zdjec z matrycy FF nie da sie tak sp..., nie?
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

panowie - jesli wy wierzycie, ze pelnoklatkowy cmos z pikselami wiekszymi niz 5d i topowym szklem z puszki, w ktorej chwala sie iso25600 i nieboostowanym 6400 moze na iso 640 dac obrazek podobny do iso1000 z d70 to...szaaaacun dla Was

jesli niektorych tak bardzo to i owo boli i uwiera, to moze lepiej pojsc w plener i robic zdiecia, nie przejmujac sie glupotą naiwnych nikoniarzy swiecie przekonanych, ze w koncu male zolte ludziki zrobili cos naprawde dobrego?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

snowboarder, niestety usunęli
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    snowboarder, niestety usunęli
    ??? Dalej wiszą ... przynajmniej wg mojej przeglądarki ...

Strona 53 z 332 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów