bukowy.... no jasne... aż się nieco stracham co się wydaży do końca wieku.... na pewno umręna pewno lodowce się stopią
i na pewno zrobię swoją fotkę życia
a może i dwa największe koncerny fotograficzne się połączą w wspólnym celu.....
![]()
![]()
hi hi hi
bukowy.... no jasne... aż się nieco stracham co się wydaży do końca wieku.... na pewno umręna pewno lodowce się stopią
i na pewno zrobię swoją fotkę życia
a może i dwa największe koncerny fotograficzne się połączą w wspólnym celu.....
![]()
![]()
hi hi hi
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
szum wyglada OK. bardzo dobrze jak na tak kosmiczna wartosc ISO
natomiast tonalnosc zdjecia wyglada beznadziejnie, co z tej czulosci czyni narzedzie wylacznie do robienia sztuki (przez wielkie "G"). no bo nie do sensownych zdjec :grin:
EDIT: inna sprawa, ze samo to zdjecie wyglada jakos mocno z d... i plastyka obrazu jest co najmniej bardzo dziwna. jakby do wygladzania byly brane algorytmu usredniajace po szerokim promieniu (nie zwyczajowych 2-3 pikseli, ale z 10-20).
z tym, ze ja bym chetniej zobaczyl normalnie naswietlone ISO 800 i poznecal sie krzywymi i suwakiem nasycania. duzo bardziej mnie to interesuje niz ISO 6400, ktorego do glowy nie przyszloby mi w ogole w aparacie wlaczyc
całkiem przyzwoicie, sampel trudny do oceny, bo cienie nie pokazane a to się liczy ale chyba nieźle.
Jak dla mnie to te sample nie są czymś co by mnie szczególnie zachwyciło. Ot normalny szum z Cmos-a lekko zblurowany do tego banding jak licho i kolory jak w ruskim telewizorze. Myślę że ta puszka potrafi wyprodukować na pewno lepsze obrazy. Póki co tyle udało się znaleźć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
Tez mi to sie rzucilo w oczy, ale nie wiadomo czym robione,
choc podobno szerokie szkla Nikona to bajka ;-)
Te wypalone placki czy jej twarz wygladaja okropnie.
Na serio to nie wiem, czy dotychczasowa ich klapa hi-ISO-wa
Nikona zbyt nie poniosla, ale troche sie dziwie, ze w takim super
aparacie nie ma ISO 100... Jak dla mnie to duzo wazniejsze
niz 6400, ktorego nigdy i tak nie uzyje.
W sumie to D300 wyglada na super aparat do dlugich szkiel,
gdzie krotkie czasy to priorytet i uzywanie ISO od 200 w gore
ma sens. Ale do jakichs wysublimowanych landscape'ow czy studia,
to chyba tak sobie... Zreszta teraz pewnie nowa mantra to:
"kto uzywa ISO 100?"...
I mialem sie powstrzymac od komentarza, ale co mi tam.
Ten Maris zdolal wyslac mi bardzo wyszukany PM, z ktorego
poznalem wiele slow, ktorych jako dziecko nie zdolalem
poznac. Dziwne, ze moderatorzy tacy akuratni sie zrobili
przy usuwaniu watkow, a jak tu w tym otwarcie zostalem dosc
wulgarnie obrazony przez paru "userow" to nic...
Ne serio (siebie pytam) - po jaka cholere mi to?