z Marisem jest taki problem, że jeszcze nie napisał nic co by się odnosiło do tematyki wątków w których pisze, napisał za to bardzo dużo na temat innych forumowiczów. Jeśli ma inną opinię, to niech ją przedstawi i poprze jakimiś, choćby i bardzo subiektywnymi, argumentami. Niestety, argumentów poza przytykaniem innym na razie nie przedstawił. Dziwnym trafem posądza m.in. mnie o fanatyczne gwałcenie Nikona, a serdecznych znajomych wśród nikoniarzy mam pewnie więcej niż on sam. Detal.

P.S. to jednak może wylądować w pralni. Wielki LOL dla kolegi, który nie wie co to są automaty generujące komunikaty na forum.

Kolekcjoner, IMHO poza złamaniem monopolu na FF, najciekawszym ficzerem obu nowych puszek Nikona jest właśnie AF. Zwłaszcza w D300, i zwłaszcza jeśli faktycznie seria 1D ma te 18 krzyżowych tylko powyżej 2.8 (choć mnie to zdumiewa skoro w 40D dali 9 do f5.6). Jeśli dodać do tego kłopoty marka 3 z Af w servo, to tutaj Nikon może bardzo mocno zamieszać i zdystansować serię pro Canona na całej długości w śmieszny sposób za pomocą D300. To będzie bolało.