Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    mnie zastanawiają te 3 dni od pokazania nowości przez Canona i "premierę" nowości Nikona.... myślę, że nikon przez te 3 doby w ogromnym pośpiechu skręcał te modele aby pokazać cokolwiek i przyćmić nowe aparaty Canona (no i nie ukrywajmy, że słabe nowości).... No i Nikon sprawdził się w tej zasadzie, że zapamiętuje się tylko ostatni news z całej ich serii.... przecież to nie jest przypadkowy okres tych trzech dni..... teraz Canon powinien coś pokazać aby mieć tą kropkę nad i.... poza tym, Canon pokazał aparat, pokazał sample i to jest w miarękompletna informacja na temat nowości w odróżnieniu od Nikona który każe nam na razie tylko wierzyć.... a z moją wiarą nie teges ostatnio
    mimo wszystko pozdrawiam wszystkich nikonowców bo zapewne i nim można zrobić świetne fotki.... olympusem, pentaxem i fuij pewnie też
    Ale jakie słabe nowości. Jak czytam coś takiego to mnie mdli. Co takiego słabego jest w 40D albo ds-ie. Ot puszki do roboty i tyle. Mogę sie zgodzić z Kuchatkiem, że jak zwykle coś tam wycięli ale bez przesady. Czego brakuje do szczęścia w tych puszkach. Jaka jest istotna funkcjonalna przewaga takiego D300 nad czterdziestką, która usprawiedliwia cenę wyższą o prawie trzy tysiące. A żeby ten D300 stał się tak na prawdę w pełni funkcjonalny to trzeba do niego jeszcze zapodać gripa i piekielnie drogie baterie. Z tego się robi już praktycznie cena 1DmkIIn - w idealnym stanie. Nie wiem czy bym jednak nie wolał jedynki. Oczywiście to mój subiektywny punkt widzenia i rozumiem tych których podniecają różne mniej lub bardziej ładnie na papierze wyglądające cyferki. Tyle że te przewagi w życiu codziennym mogą być marginalne.
    Co do kolejności premier to zawsze będzie ktoś po nas. Teraz czas na Sony później Olek. Na poczatku roku ma coś pokazać pentax. Zawsze ktoś będzie. Nie wpadajmy w paranoję że Canon ma zawsze mieć ostatnie słowo.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (....)Tak jak napisałem wcześniej w moim "podsumowaniu": Nikon wypuścił killerów i to Canon teraz w pośpiechu pracuje nocami aby podszlifować 5DMk2, do którego miał zamiar dodać "ulepszone algorytmy AF" oraz telewizor. Mają pół roku i zdążą, tak jak Nikon zdążył z podrasowaniem D3 od premiery 1DMk3 (choć to rasowanie jak widać bywa również czysto marketingowe jak z szybkostrzelnością). Pytanie tylko, czy po kilku latach takiej dominacji Canon łaskawie weźmie się do roboty, czy jednak uzna, że - podobnie jak Nikon - do roboty to się weźmie kiedy stanie na krawędzi.

(....)
    Ale z tymi killerami to mocna przesada. Może dla użytkowników Nikona tak to wygląda. Na pewno powstrzymają migrację i to jest niepodważalne. Ale dla mnie żadna z tych puszek nie wywołuje nawet przez ułamek sekundy myśli o przesiadce. Przeca poza bajerami typu wyświelacze VGA i kilkoma mniej lub bardziej przydatnymi drobnymi funkcjami wszystko to w systemie Canona już jest, a niektóre rzeczy od dłuższego czasu.

Maris rzadko się z Tobą zgadzam ale dużo w tym racji co piszesz.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-08-2007 o 14:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów