Strona 41 z 332 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    a ja sie ciesze, ze nikon wypusil nowe puszki. szczegolnie zadowolony jestem z d300. canon ma wreszcie konkurencje dla 40d (przynajmniej na papierze)
    D300 jest raczej pozycjonowany wyzej niz 40D. Od dawna Nikon z Canonen dzielą sie sprytnie rynkiem i ich puszki sie zazębiają czyli w kolejnosci od dołu:

D40(x)
    400D
    D80
    40D
    D300
    żółte FX + DX

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale to chyba oczywiste :cool:.

To ja jeszcze powrócę do tematu D3. Jeden z kolegów z forum nikona JK napisał coś bardzo ciekawego na temat D3 i relacji z D300. Mam nadzieję że nie będzie mi miał za złe że to zacytuję:

Powiem szczerze, że może być w tym sporo racji. Czas pokaże.
    Dla ciebie oczywiste ale dla wielu na tym forum jednak nie....poczytaj sobie wczesniejsze posty.
    Jeżeli chodzi o "twój" cytat to gość nie do końca wie o czym pisze i chyba nie bardzo wie co do czego służy.(przykład z zastosowaniem 51-polowego AF)

pozdrawiam
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Dla ciebie oczywiste ale dla wielu na tym forum jednak nie....poczytaj sobie wczesniejsze posty.
    Jeżeli chodzi o "twój" cytat to gość nie do końca wie o czym pisze i chyba nie bardzo wie co do czego służy.(przykład z zastosowaniem 51-polowego AF)

pozdrawiam
    On ma trochę taki przesadny styl .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja pierdykam
    Na wstępie pozdrawiam wszystkich dyskutantów i ponieważ moj post NIC nie wnosi w dyskusje chciałbym tylko uśmiechnąć sie do Was i przypominając sobie jak sam sie emocjonowałem tymi "bajerami" jeszcze w dobie 1D i D2h....
    Ech.... Stare czasy.
    Teraz już tylko sobie z przyjemnością czytam jak punktujecie rożne "wady" i "zady".
    A sam od pół roku już odpadłem w kierunku studni z napisem - średnia rolka filmu
    Fascynuje mnie, ze te wyścigi technologiczne nie mogą osiągnąć granic... a już myślałem, ze więcej nie da sie upchnąć w te małe aparaty 35mm.
    A jednak...

Powodzenia i każdemu życzę kasy na te zabawki...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ja jeszcze powrócę do tematu D3. Jeden z kolegów z forum nikona JK napisał coś bardzo ciekawego na temat D3 i relacji z D300...
    ...Powiem szczerze, że może być w tym sporo racji. Czas pokaże.
    Jacek ma ogromnie dużo racji
    Powiem jeszcze więcej i to naprawdę bez systemowego zacietrzewienia. Otóż moim zdaniem do klasycznej fotografii reportersko - sportowej optymalnym formatem jest canonowski APS-H. Dla sprawiedliwości dodam, że "odkryty" oczywiście nie z powodu canonowskiej przebiegłości, ale z najoczywistszej niemożności wyrobienia się w tamtym okresie z transferem i obróbką plików FF z "reporterską" prędkością przewyższającą te 8 kl/sek. Często jednak tak bywa, że wielkie wynalazki powstają przypadkiem ;-) , takoż jest IMO z tym specyficznym cropem 1.3 - ma wszystkie zalety obydwu "braci" FF&APS-C!

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    Jacek ma ogromnie dużo racji
    Powiem jeszcze więcej i to naprawdę bez systemowego zacietrzewienia. Otóż moim zdaniem do klasycznej fotografii reportersko - sportowej optymalnym formatem jest canonowski APS-H. Dla sprawiedliwości dodam, że "odkryty" oczywiście nie z powodu canonowskiej przebiegłości, ale z najoczywistszej niemożności wyrobienia się w tamtym okresie z transferem i obróbką plików FF z "reporterską" prędkością przewyższającą te 8 kl/sek. Często jednak tak bywa, że wielkie wynalazki powstają przypadkiem ;-) , takoż jest IMO z tym specyficznym cropem 1.3 - ma wszystkie zalety obydwu "braci" FF&APS-C!
    Bardziej bym sie skłaniał do reposty Marcina (nr 61)na wypowiedź JK :
    "Aj Jk...
    Chyba nikon D3 troszeczkę twoje spiskowe teorie dziejów(o genialności dx...) podważył
    Patrzysz na bajery, nie liczące się pizdołki...
    Popatrz:
    D300---> 18-36/4 i 26-82/2.8 i brak tanich ********ych stałek typu 50/1.4 dajmy na to...
    D3---> 14-24/2.8(ja pierdziele do reporterki czysty orgazm heh...) 24-70/2.8 I plejada stałek(o nominalnych ogniskowych)

I to co lubisz najbardziej czyli matryce i „brak większych różnic między nimi na papierze…” Myślę, że tutaj różnica w reporterce będzie ogromna…(połączenie nowych jasnych obiektywów i ultra niskoszumnej matrycy…) Same wartości „nominalnych ISO” już sugerują znaczące różnice…
    I heh po trzecie i to już tak ogólna taka własna myśl… Jak słyszę jakąkolwiek gatkę, że prawie 13 magapixeli to jest mało to brak słów… Mówi to chyba ktoś kto nigdy nie robił dużych powiększeń(ale takich naprawdę dużych…)
    Przy wielkościach lekko większych rzędu 60x90 wolałbym 100 razy piękny plik z mniejszej matrycy niż pozornie lepszą papkę z 21 megapixeli czy ile tam ma nowy Mark…

Do D3 podepniesz topowe pewnie kurewsko żyletkowe i kontrastowe szkła, a do canona co… 14/2.8 jak to szit z tego co widać na pełnej dziurze… To co mówić o nowym 16-35/2.8 cwanona…
    Wszystko nie jest takie oczywiste i jasne…

Wiem jedno… Mamy teraz taki system, że to się w pale nie mieści…"

Pozdrawiam
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bardziej bym sie skłaniał do reposty Marcina (nr 61)na wypowiedź JK :
    "Aj Jk...
    Chyba nikon D3 troszeczkę twoje spiskowe teorie dziejów(o genialności dx...) podważył
    Patrzysz na bajery, nie liczące się pizdołki...
    Popatrz:
    D300---> 18-36/4 i 26-82/2.8 i brak tanich ********ych stałek typu 50/1.4 dajmy na to...
    D3---> 14-24/2.8(ja pierdziele do reporterki czysty orgazm heh...) 24-70/2.8 I plejada stałek(o nominalnych ogniskowych)

I to co lubisz najbardziej czyli matryce i „brak większych różnic między nimi na papierze…” Myślę, że tutaj różnica w reporterce będzie ogromna…(połączenie nowych jasnych obiektywów i ultra niskoszumnej matrycy…) Same wartości „nominalnych ISO” już sugerują znaczące różnice…
    I heh po trzecie i to już tak ogólna taka własna myśl… Jak słyszę jakąkolwiek gatkę, że prawie 13 magapixeli to jest mało to brak słów… Mówi to chyba ktoś kto nigdy nie robił dużych powiększeń(ale takich naprawdę dużych…)
    Przy wielkościach lekko większych rzędu 60x90 wolałbym 100 razy piękny plik z mniejszej matrycy niż pozornie lepszą papkę z 21 megapixeli czy ile tam ma nowy Mark…

Do D3 podepniesz topowe pewnie kurewsko żyletkowe i kontrastowe szkła, a do canona co… 14/2.8 jak to szit z tego co widać na pełnej dziurze… To co mówić o nowym 16-35/2.8 cwanona…
    Wszystko nie jest takie oczywiste i jasne…

Pozdrawiam
    Problem z tym ze to nie riposta tylko stek bzdur. Facet wychwala szkla ktorych jeszcze nikt nie widzial (nie wspominajac o samplach z nich) porownuje aparaty z ktorych tylko canon zaprezentowal sample i na podstawie takich danych (a wlasciwie ich braku) wyciaga wnioski.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Nikon już je produkuje! Nie ma mowy o fazie projektowania. To już produkcja.
    Kilkaset sztuk dziennie.

To chyba coś przeoczyłem, ale gdzie te sample ... ???

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Pozdrawiam

zlaeży jeszcze w czyjej

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

I heh po trzecie i to już tak ogólna taka własna myśl… Jak słyszę jakąkolwiek gatkę, że prawie 13 magapixeli to jest mało to brak słów…
    Chętnie ustosunkuję się do Twoich uwag, jeśli tylko poświęcisz na wyartykuławanie ich trochę więcej czasu i zastosujesz zasady gramatyczne obowiązujące od lat w języku polskim. Na razie jest to taki bełkot, który mój nauczyciel języka polskiego ze szkoły średniej zwykł określać słowami w następujący sposób: zostaw ty chłopcze ta polska mowa leżeć!
    Szkoda mi mojego czasu na to, aby domyślać się, co naprawdę miałeś na myśli.

Strona 41 z 332 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów