Bo Ty sie w ogole nie znasz na robieniu zdjec a poza tym myslisz o Nikonie co Cie w ogole dyskredytuje w naszych oczach
A tak serio to troche zawsze mozna przeswietlic albo sprowadzic na maxa do prawiej strony co daje wlasciwie ten 1EV. Poza tym sa jeszcze szare filtry no i modne dzisiaj HDRy
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Właśnie z punktu widzenia marketingu najlepiej jest NIC nie mówić o tym że robią matryce dla NIKONA.
SONY to firma, która musi zarabiać - NIKON to marka i firma która także chce zarobić. Podpisanie umowy na nie paplanie o tym, że sony robi matryce dla nikona jest korzystne dla obu firmPanowie "na górze" czyli szefostwo obu firm doskonale wie co robi. Nikon w materiałach nie napisał że produkcja matryc to - SONY, napisali natomiast, że sensory opracowała firma NIKON. problem w tym, że tak samo pisali przy d200, i d2x, a okazało się że symbole sensorów np w a-100 i d80 są identyczne. Sensor d200 natomiast różnił się głównie prędkością (4 kanały kontra 2 kanały w d80 i a-100)
Ponadto nikt z nas nie wie ile udziałów ma SONY w NIKONIE
Np w Tamronie mają sporo udziałów
Pozdrawiam![]()
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
Dla nikona jako dla marki z tradycjami - lepiej w świadomości klientów być nikonem od A-Z.
Migawki w lustrach wszystkich niemal producentów lustrzanek pochodzą np. z jednaj fabryki![]()
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
Ja takich oczywiście rozumiem, aczkolwiek nie podzielam (wyrosłem?). Z innej beczki - mówi się, że Boeing w zasadzie "tylko" zaprojektował B787 a teraz "tylko" składa - i jest to nie tylko powszechnie akceptowalne (Airbus wiosną ogłosił podobne podejście do A350XWB), ale stawiane właśnie za wzór.
Ciekawe. Jeszcze inna analogia - ze świata komputerów. Istniały onegdaj duże firmy (IBM, Sun, Apple), z których śmialiśmy się, że ich loga są nawet na podkładkach sprężynujących. Dziś każda z nich "przejszła" na projektowanie w domu - wykonanie na Dalekim Wschodzie (w krańcowym przypadku, vide IBM-Lenovo, całkiem wstrzymała produkcję hardware'u).
Dlatego myślę sobie, że to ogólny trend...
EOS - conditio sine Kwanon...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 24-08-2007 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost
Jak mogą tłuc?chyba tylko obudowy na magazyn na zapas jak nikt jeszcze nie widział zdjęć a na konferencjach tylko dali popatrzeć w monitorek?
Ustawić linię automatycznego montażu SMD a potem montaż podzespołów to straszliwe koszty. Canon pokazał działający aparat a Nikon jakoś dziwnie się zachowuje - przecież sample a jeszcze w tych kosmicznych ISO były by lepszą reklamą niż te wszystkie newsy z Tajlandii