Strona 20 z 332 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

elvis.p
    Guest

Domyślnie

Dzien dobry, witam wszystkich.
    Jak to miło czytać zachwyty o nowych puszkach Nikona na CB
    Czas pokaze, czy CMOS w D300 i D3 dorownuje jakoscia C 5D. D300 dzieli 51-polowy AF z flagowym D3... Czy na stationach na Olimpiadzie zrobi sie w koncu czarno?
    Jedno jest pewne - obie puszki deklasuja Canona o dwie dlugosci pod wzgledem ergonomii uzytowania.
    A moj D70 nadal robi zdjecia, niesamowite

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

wszyscy pieprzymy o spadku ceny a prawda jest taka... 40D ma cene jak 30D a D300 jak D200 wiec i C i N maja w d... nasze dywagacje i ceny trzymaja jak trzymali :]

a canon g9 to chyba nawet drozszy jest jak g7 na starcie
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velvia Zobacz posta
    a górą to dla mnie będzie jak szybko wypuści 5D II.
    Jak ma wypuszczać szybko, byle jakie 5D II, to niech lepiej wypuści za rok, ale coś sensownego.

sv
    Guest

Domyślnie

Jak tak patrzę na tego d3 od nikona, to wydaje mi się, że canon powiniej w końcu to 3d wypuścić :-)

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Niezmiernie podobają mi się tematy pod nazwą "moja ulubiona firma foto wypuściła nowe body i pozamiatała". Po premierze Olkowych E-410 i E-510 mieliśmy (mam Olka) chociaż kilka tygodni na cieszenie się nimi i zachwycanie. Teraz Canon wypuszcza 40D i dobre nastroje trwają raptem 3 dni i już całą radość psuje Nikon. Co za bezczelność!
    Teraz tylko Sony i Pentax naplacu boju o największą foto-sensację 2007 roku. I chyba tylko Soniacz z szansami na pokazanie czegoś jeszcze bardziej przebojowego. Obym się mylił...
    I cyfra i analog...

Zablokowany

Domyślnie

Jakoś nie mogę znaleźć posta w którym Dyrektor tyran wyśmiewa się z zapowiedzi nowych obiektywów Nikona? :-) Szczęka opadła?
    Jest dobrze: za chwilę będziemy mieli 40D w super cenie. Za to lubię Nikona :-) (P.S. A może 5D stanieje?)

Awatar BugsBunny
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    wszyscy pieprzymy o spadku ceny a prawda jest taka... 40D ma cene jak 30D a D300 jak D200 wiec i C i N maja w d... nasze dywagacje i ceny trzymaja jak trzymali :]

a canon g9 to chyba nawet drozszy jest jak g7 na starcie
    to są ceny nowości obliczone na napaleńców, którzy nie mogą wytrzymać i wydaje im się że nie zrobią zdjęć bez takich cudów
    teraz będzie czas na kupowanie 30D i D200 tudzież 5D czy D2X/Xs, bo to nadal znakomite aparaty
    nowinki będzie sens kupować za jakiś rok, jak wylezą wady, cena się ustabilizuje a dostępność będzie normalna

PS - akustyk i wszyscy - na zdrowie, ja dziś Carlsbergiem, ale wypiję

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak ma wypuszczać szybko, byle jakie 5D II, to niech lepiej wypuści za rok, ale coś sensownego.
    a co oni mieliby przez rok zrobic, czego nie maja dzisiaj.

Canon jest w stanie w chwili obecnej wypuscic takie 5D mkII, ze mucha nie siada. sek w tym, czy bedzie chcial.

a jesli matryca w D300 daje rade, to bedzie musial chciec sie odbic po skopaniu po jajkach. i oby tak bylo, bo inaczej znowu bedzie srednio odgrzany kotlet i wymuszona ekstaza
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Wg mnie,Canon już dawno ma nową puchę po 5D,ale ze względu na totalny brak konkurencji nie wypuszcza jej na rynek,bo i po co, skoro można jeszcze zarobić na 5D.
    Dzisiaj ta sytuacja się zmieniła,więc mam nadzieję,że Nikon na tyle podniósł ciśnienie Canonowi ,że coś "sensownego" jednak ze swojej szafy wygrzebią!

I nie ma mowy o żadnych kompromisach jakościowych,bo jak takie będą, to pa,pa Canonie!

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luckylucas
    Jak D300 bedzie dawał obrazek zblizony do 5D to może być hit, bo cena zblizona obu body. Ceny w koncu musza polecieć w doł i o to chodzi
    Jakos sceptyczny jestem. Poprzednie Nikona proby z CMOSem (D2x) nie napawaly optymizmem. I teraz raptem przeskoczyli wszystkie problemy, ba, uzyskali lepsze wyniki niz Canon (bo matryca mniejsza), ktory walczy na tym polu chyba dluzej od Nikona??
    Zycze im tego z calego serca, ale blogoslawiony nie bede (nie uwierze, dopuki nie zobacze ;-))

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak swoja droga. Zauwazyliscie, ilu sie raptem Nikoniarzy pojawilo na forum zeby "deptac mniejszego" i leczyc dluuugo hodowane kompleksy??

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 23-08-2007 o 11:11 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Strona 20 z 332 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów