Strona 16 z 332 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    chyba glowny problem to taki, ze canon w profi rynku ruch juz zrobil - pokazal 2 puszki i nic nie moze teraz zrobic. Okazalo sie na dodatek, ze AF nie wyrabia
    Moze np drastycznie obnizyc ceny. A z tym AF to niepotwierdzone spekulacje poki co. Po za tym moze sie przeciez rownie dobrze okazac, ze ten nowy AF od Nikona ma jakas wpadke??

Obawiam sie, ze bede musial wrocic do Nikona - nie teraz - bo to troche bez sensu - sprzet musi sie zamortyzowac - ale sadze ze za rok - zaczne o tym myslec...
    A tam od razu "musial". Ty chcesz calym sercem powrocic do tych co sa na wierzchu ;-)

Poza tym - nikon musi pokazac stalki AF-S - chocby 105, 135, 85 1.4, 50 1.4
    Ewidentnie zawalczyl o reporterow. Moze pokaza tez i stalki.

co do szumow - wydaje mi sie, ze jesli iso konczy sie na 6400 - to owe 6400 bedzie wystarczajaco dobre do tego by go uzywac, a hi 1 i hi 2 beda odszumiane - sadze ze 6400 bedzie na podobnym poziomie jak iso 800 w D2x
    Gdyby tak bylo to by bylo faktycznie niezle. Ale poczekajmy na zdjecia. Choc przywalili z grubej rury z tymi czulosciami, wiec cos w tym musi byc.
    Zastanawiam sie tylko, po co te czulosci takie wysokie tak wogole. Przeciez Nikoniarze nie POTRZBUJA uzywac ISO powyzej 400 ;P ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony

Domyślnie

Ludzie ale poploch, wynika z tego ze 95% z nas zyje tylko tym co jest w body a pstryka kit-em, jestesmy wiec chlopcami z zabawkami liczy sie resoraczek w raczce niz efekt a efek to juz mozna uzyskac za pomoca 300d/20d i nie bedzie on odbiegal od nowych puszek, chyba ze ktos jest na tyle ulomny zeby dac sie zwiesc testom wykonanym na szklach za gruba kase.

Jakos mi sie nie widzi zeby nagle ktos z paroma Lkami mial sie zastanawiac na nikonem.

radarek
    Guest

Domyślnie

O szumach w D3 :

In our hands-on time with the D3 at an exclusive press event in Tokyo, we were blown away by the high speed images generated by the camera. Far from a scientific test (we shot a lot of images underneath the meeting room tables) the camera exhibited almost no noise at speeds up to ISO 6400. Obviously extended testing of the system will be necessary, but even in casual inspection the images off the D3 are exponentially better than previous systems.

http://www.pdnonline.com/pdn/prodtec..._id=1003629911

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Moze np drastycznie obnizyc ceny. A z tym AF to niepotwierdzone spekulacje poki co. Po za tym moze sie przeciez rownie dobrze okazac, ze ten nowy AF od Nikona ma jakas wpadke??
    No do tej pory mieli dobry swoj AF, a teraz to sie zaslinilem na niego bo ja skazany na ten wynalazek jestem z powodu galow

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Ludzie ale poploch, wynika z tego ze 95% z nas zyje tylko tym co jest w body a pstryka kit-em, jestesmy wiec chlopcami z zabawkami liczy sie resoraczek w raczce niz efekt a efek to juz mozna uzyskac za pomoca 300d/20d i nie bedzie on odbiegal od nowych puszek, chyba ze ktos jest na tyle ulomny zeby dac sie zwiesc testom wykonanym na szklach za gruba kase.

Jakos mi sie nie widzi zeby nagle ktos z paroma Lkami mial sie zastanawiac na nikonem.
    Bo kazdy facet to takie duze dziecko, ja sam jestem gadzeciarz i lubie zabawki
    Niemnije masz racje, maja fajne puszki teraz przynajmniej z opisow, gorzej za to ze szklami szczegolnie do FF
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 23-08-2007 o 09:13

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Nikoniarze nie POTRZBUJA uzywac ISO powyzej 400 ;P ;-)
    malo tego: D3 ma "klatke pelna pikseli" (cyt. "jak chcesz miec wszytskie zdjecia z winieta to kup sobie klatke pelna pikseli"). a D300 zdaje sie nie jest uszczelniany (a przynajmniej widzialem wzmianke w specyfikacji dpreview tylko o uszczelnianych przyciskach). czyli, ze uszczelki nie sa juz niezbedne do robienia zdjec

swiat staje na glowie
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    malo tego: D3 ma "klatke pelna pikseli" (cyt. "jak chcesz miec wszytskie zdjecia z winieta to kup sobie klatke pelna pikseli"). a D300 zdaje sie nie jest uszczelniany (a przynajmniej widzialem wzmianke w specyfikacji dpreview tylko o uszczelnianych przyciskach). czyli, ze uszczelki nie sa juz niezbedne do robienia zdjec

swiat staje na glowie
    D300 jest uszczelniony ale qrcze w jednym sie z Toba zgodze... D200==>D300 to mi az za bardzo przypomina 20D==>30D nie bardzo sie nazmienialo choc moze ta matryca bedzie warta tych pieniedzy ktorych chca aczkolwiek nie sadze... a D3 hmmm co by nie mowic jest bardzo fajny
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    D300 jest uszczelniony ale qrcze w jednym sie z Toba zgodze... D200==>D300 to mi az za bardzo przypomina 20D==>30D nie bardzo sie nazmienialo choc moze ta matryca bedzie warta tych pieniedzy ktorych chca aczkolwiek nie sadze... a D3 hmmm co by nie mowic jest bardzo fajny
    A AF wlacznie z rozpoznaniem ksztaltu i pozycji widzenia?

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja wogole spadam z krzesla co za tydzien..... Co mi sie podoba w d3 to ze mozna uzywac DX w dx mode - brilliant....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Nie pierwszy raz u Nikona cos co bylo najlepsze, i niezbedne, okazuje sie raptem, nieistotne. Nasprzedawali szklie DX, teraz beda kroic na FF. Pozazdroscic przebieglosci, tylko szkoda mi tylko tych uzytkownikow, ciagle robionych w bambuko, ta legendarna kompatybilnoscia.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mniejsze dla D300, ktory jest jakims tam odgrzanym kotletem w jakiejs nieludzko zawyzonej cenie i z matryca, ktora najprawdopodobniej nie bedzie tej ceny uzasadniac.
    Pozyjemy, zobaczymy Skoro D300 to odgrzany kotlet, to czym jest 40D (nad ktorym troche osob pieje z zachwytu... a raczej piało... 3 dni.. do dziś) ?

Ostatnio edytowane przez prz3mek ; 23-08-2007 o 09:29

Strona 16 z 332 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów