Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
Bez przesady - nowe Canony nie są w końcu takie złe
a "odszczekasz" jak potem pojawia sie sample, z ktorych wyjdzie, ze pod maska Porsche kryje sie motorek od malucha?

to, ze nowe korpusy Nikona beda wypakowane ficzerami i bajeranckie w folderach, nie mam zadnych watpliwosci. ale jak opada dym to te ficzery pomagajace panom w "Nie dla idiotow" wykazywac przewage koloru zoltego, nagle okazuja sie malo wazne, a kluczowa jest jakosc obrazowania i uzytecznosc. czy tu bedzie tez tak bajerancko? wierze, ze tak, bo na rynku powyzej amatorskiego Nikon nie moze sobie pozwolic na takie podgrzewanie kotletow jak Canon (choc i tutaj "ruszyla bryla z posad swiata"). ale co konkretnie i jak, to zobaczymy dopiero za jakis czas. jestem raczej ostrozny z entuzjazmem w stosunku do nowych "dziel" elektroniki Sony. do pracy projektantow samego Nikona akurat mam zaufanie i nie watpie, ze odwala korpus wart uwagi. ale z g... matryca, czy nie daj BIOS-ie kontynuowaniem zabawy w tzw. "DX is second coming of Jesus Christ" to Nikon nie zatrzyma ludzi przyciaganych chocby 5D.