"zdjęcie" to oczywisty fake, ale reszta..może być ciekawie..
jeżeli nowy nikon ff ma mieć 12 mpix, to raczej przełomu nie będzie (zwłaszcza, że podobno ma kosztować tyle co 1ds)
poza tym canon już podał ceny, które z pewnością są dostosowane do nowych puszek nikona. skoro ds kosztuje 8000, to znaczy, że dalej nie będzie miał konkurencji
hmm, szkoda. Ale 5D parametrami będzie bardzo daleko od D300, a z drugiej strony do FF D3 to będzie odległość kosmiczna, więc może cena będzie odpowiednio mniejsza. Powiedzmy tyle ile za D300, z mniejszą ilością funkcji ale za to z powiedzmy 16MPx FF o idealnej jakości obrazie (ech, trochę przesadziłem, czegoś w tym zestawie musi zabraknąć i z dwojga złego wolałbym już wyższą cenę)
ja to bym chciał nowego d3x'a z 25 mpix matrycą i iso 6400 gładkim jak dupka niemowlęcia. w tej bajce 1ds mk III kosztowałby 5000 zł, a Fotojoker dodawalby do niego za 5d II za frico.
a tak moze zejde co to nowego bedzie mial nikon
ale jak czytam forum nikona (ktore zreszta bardzo cenie-szczegolnie za wiecej rozmawiania o zdjeciach a nie onanizowaniu sie) to widac ta desperacje
watek Jakies nowosci to cos w rodzaju Mody na sukces
3000 tys odcinek(post) i same pier****
Wszytskim nikoniarzom zycze nowego d300 i d3 wywalonego w kosmos
Pozdrawiam 777
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
bo tamto forum jest o fotografii, nie o gadzetach elektronicznych, ktore czasem sa wykorzystywane do pstrykania. i to akurat jego bardzo duzy plus.
"rozchodzi sie jednak o to, zeby te plusy nie przyslonily nam minusow" :wink:
i Nikoniarzom i "swoim", bo jak oni wypuszcza cos solidnego, to Canon nie bedzie mogl sobie bujac z glowa w chmurach.
mam nadzieje, ze to jutro to nie bedzie pogrzeb
a "odszczekasz" jak potem pojawia sie sample, z ktorych wyjdzie, ze pod maska Porsche kryje sie motorek od malucha?
to, ze nowe korpusy Nikona beda wypakowane ficzerami i bajeranckie w folderach, nie mam zadnych watpliwosci. ale jak opada dym to te ficzery pomagajace panom w "Nie dla idiotow" wykazywac przewage koloru zoltego, nagle okazuja sie malo wazne, a kluczowa jest jakosc obrazowania i uzytecznosc. czy tu bedzie tez tak bajerancko? wierze, ze tak, bo na rynku powyzej amatorskiego Nikon nie moze sobie pozwolic na takie podgrzewanie kotletow jak Canon (choc i tutaj "ruszyla bryla z posad swiata"). ale co konkretnie i jak, to zobaczymy dopiero za jakis czas. jestem raczej ostrozny z entuzjazmem w stosunku do nowych "dziel" elektroniki Sony. do pracy projektantow samego Nikona akurat mam zaufanie i nie watpie, ze odwala korpus wart uwagi. ale z g... matryca, czy nie daj BIOS-ie kontynuowaniem zabawy w tzw. "DX is second coming of Jesus Christ" to Nikon nie zatrzyma ludzi przyciaganych chocby 5D.