Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
Cynik/redukcjonista powiedziałby, że te ciosy, cele, procenty i plany, zamykają się w gruncie rzeczy w nowym sensorze.
Który jest na 99% od Sony. I tu obawiam się jest najsłabszy punkt całego przedsięwzięcia. I nie dlatego że Sony ale dlatego, że przy opracowywaniu kluczowego elementu są uzależnieni od firmy zewnętrznej, która do tego co raz mocniej chce być obecna na tym samym rynku. Też życzę nikonowi jak najlepiej. Zawsze miałem bardzo duży szacunek dla tej firmy ale mam wrażenie, że w dobie cyfry trochę biedzą. Rynek amatorski i profi to dwa różne światy. Co do olimiady to myślę że już po herbacie. Jestem gotów się założyć, że znów będzie biało od L-ek i tego łatwo nie będzie zmienić. Po za tym mam wrażenie, że strategia Nikona będzie szła w kierunku wypuszczenia jednej megawypasionej puszki, a nie dwóch tak jak u Canona. Co raczej nie będzie ukierunkowywać tego body na reporterkę i sport. W kwestii AF w MKIII to dużo czytam w necie na ten temat i jest taki mętlik informacyjny, że trudno coś jednoznacznie ocenić. Fakt jest niezbity że odzywa się spora grupa użytkowników, którzy żadnych problemów z AF-em nie notują. Jeśli nawet jest jakiś problem w niektórych seriach to do olimiady to wyprostują.