Cytat Zamieszczone przez prz3mek Zobacz posta
Pozyjemy, zobaczymy Po tym co dzis pokazal Nikon, ja moglbym rzec ze 40D to nawet niedogrzany kotlet Bo troszeczke D300 go przyćmił
zgadza sie, tylko 40D nie kosztuje $2K. na tej samej zasadzie1Ds przycmiewa D3. i czy cos tego faktu madrego wynika? obawiam sie, ze nie.

trzeba oddac cesarzowi co cesarskie i powiedziec wprost, ze Nikon wypuscil dwie fajne puchy. ktore na pewno znajda wielu nabywcow i odbija sie szeroka fala na reszcie rynku. i to jest bardzo pozytywne zjawisko.

ale koncowa ocene D300/D3 i entuzjazm pod tym adresem rezerwuje sobie do momentu obejrzenia realnych zdjec z tego sprzetu. ostatnia historia Sony pod tym wzgledem nie napawa mnie nadmiernym optymizmem. juz byl taki D200, ktory mial skopac d... Canonowi, byl D2X, byl Pentax K10D... i konczylo sie na mocnym klapaniu dziobem. oby tym razem bylo inaczej.

z tym ze prosze nie traktowac tego powyzej jako "wywazonej" opinii. wstalem dzisiaj niewyspany i lewa noga i szukam wad. pewnie jutro bede gadal inaczej tylko sobie pozwole na taka krople goryczy, dla zrownowazenia poteznego hurra-optymizmu. nie mam zamiaru i nie probuje zachowac pelnej obiektywnosci