Strona 313 z 332 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 121 do 3 130 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Olympus pokazal ze zmniejszanie sensora nie jest zlotym srodkiem
    E-system powstał po to by zmniejszyć aparaty lustrzane i obiektywy a przy tym zachować podobne właściwości co konkurencja. Wyszło jak wyszło, szkoda że ten system powoli niknie :-|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wymień jednego właściciela puszki DX/amatora - (poniżej D300), który wywali na szkło $1800.
    1800$ = (u nas) 1800 Eur co czyni tę "alternatywę" mocno dyskusyjną.
    Nikon wypuszcza w ostatnich latach sporo interesujących rzeczy, problem tylko polega na tym, że w cenach.... nie wiem dla kogo. Wśród moich znajomych mimo tych wspaniałości widzę nadal migrację ale wciąż do jedynie słusznego systemu. Mnie to bardzo niepokoi, bo boję się że księgowi Canona mogą z tego wyciągnąć przedziwne wnioski. I premier w stylu pomalowanej na biało ciemnicy, którą ostatnio pokazali będziemy mieć więcej .

Nie ciesz się bo to szkło może być zrobione w chimerze (24/1.4G i jej: motor ((50G)) i aberraracja sferyczna).
    Hmmm... bez tłumacza ciężko to rozebrać ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Hmmm... bez tłumacza ciężko to rozebrać ;-).
    24/1.4G oficjalnie - wątek na nikoniarze.pl; AF o równie słynnej skuteczności co 50L, napęd ze slowdaka 50G. Optyka miodna choć bardziej cyfrowa (28/1.4 vs. 24/1.4 na n***ncafe).
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11457&p=1

Z D3 (filtr szczelny jak dziewica) nie ma szału.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

24/1.4G oficjalnie - wątek na nikoniarze.pl; AF o równie słynnej skuteczności co 50L, napęd ze slowdaka 50G. Optyka miodna choć bardziej cyfrowa (28/1.4 vs. 24/1.4 na n***ncafe).
    Dzięki .

85/1.4 - to ma być konkurencja dla Eli? 8)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Jest test 85 na OPTYCZNE.pl http://www.optyczne.pl//index.php?te...wu&test_ob=201
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    "Będąc przewrotnym i złośliwym podsumowanie testu tego obiektywu można zacząć następująco. Nikkor AF-S 85 mm f/1.4G, choć kosztuje prawie 6000 zł, na maksymalnym otworze względnym daje nam mniej więcej taką samą jakość obrazu jak kosztujący 1000 zł Samyang 1.4/85. Co więcej, gorzej od tego Samyanga koryguje aberrację chromatyczną, dystorsję, komę i winietowanie oraz nie pozwala na tak precyzyjną pracę w trybie manualnym.."
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 07-09-2010 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost
    CANON...

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    Jest test 85 na OPTYCZNE.pl http://www.optyczne.pl//index.php?te...wu&test_ob=201
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    "Będąc przewrotnym i złośliwym podsumowanie testu tego obiektywu można zacząć następująco. Nikkor AF-S 85 mm f/1.4G, choć kosztuje prawie 6000 zł, na maksymalnym otworze względnym daje nam mniej więcej taką samą jakość obrazu jak kosztujący 1000 zł Samyang 1.4/85. Co więcej, gorzej od tego Samyanga koryguje aberrację chromatyczną, dystorsję, komę i winietowanie oraz nie pozwala na tak precyzyjną pracę w trybie manualnym.."
    Może jak cytujesz to cytuj już do końca... :
    "Po lekkim nawet przymknięciu Nikkor jest wyraźnie ostrzejszy od Samyanga, a także Zeissa. Na brzegu kadru prezentuje zaś ostrość niedostępną żadnej testowanej przez nas 85-tce z drogim Canonem 85L włącznie"

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    "Po lekkim nawet przymknięciu Nikkor jest wyraźnie ostrzejszy od Samyanga, a także Zeissa. Na brzegu kadru prezentuje zaś ostrość niedostępną żadnej testowanej przez nas 85-tce z drogim Canonem 85L włącznie"
    ...chciałem być "przewrotny i złośliwy" - jak autor testu,
    a na poważnie - cena wyjsciowa całkiem miła (5800), jakość sampli z OPTYCZNYCH ok, a i winieta gratis w pakiecie
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Szkło niby bardzo dobre ale LoCA olbrzymia i może przeszkadzać w niektórych sytuacjach.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    A jak oni to sprawdzili - elkę podpięli do jakiegoś nikona? Czy wróżą z fusów?
    Kapitan Wagner

Strona 313 z 332 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów