alez ciekawia mnie takie tematy jak czyscidelko, obraz i cena![]()
alez ciekawia mnie takie tematy jak czyscidelko, obraz i cena![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ekscytujecie się tym, gdzie robione są matryce. Co to za problem zaprojektować technologię i wynająć wykonawcę, który będzie ją robił na zlecenie wg projektu Nikona? Trochę sprawę komplikuje fakt, że sam Sony jest pewnie zainteresowany podglądnięciem tego, co robi Nikon no ale da się.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Ja mimo wszystko zgodzilbym sie z przedmowca. Nikon posiada 5 linii aparatow ktore w zasadzie nie maja wad.. stalki to mysle kwestia czasu, tak samo jak soft ktory bedzie dobrze kontrolowal kolory z Nefow. W zasadzie brakuje 1-2 szkiel i troszke softu (tu nawet na dzisiajszym sofcie presety mozna ulepszac) i system mozna nazwac pelnym.... Canon nie jest nawet w polowie (mowie o puszkach) w segmencie od semipro w gore..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
A w tym samym momencie gość od Nikona pisze tak: The D3x is one BIG step backward!![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Tak sobie od razu pomyślałem![]()
PS
Ponoć cena ma być w okolicach ~5.5k$. Co, biorąc pod uwagę, że 5D Mk II kręci filmy najlepiej z Nikkorami, daje nam - za cenę 1Ds - wymarzone "combo" na śluby![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Trampek - wszystko zależy co komu potrzebne. Na tym polega wybór. W tej chwili Nikon ma świetną ofertę dla semipro i pro i ja wcale tego nie neguję. Co nie oznacza, że np. dla mnie jest to oferta optymalna. Wyobraź sobie że dla mnie np. dużo lepszą ofertą jest 5D mkII z wysokimi iso i filmami niż puszki Nikona. Że o szklarni już nie powiem i nie chodzi mi tu o krótkie stałki. Po prostu niektórzy patrzą na sprawę tak jakby świat foto kończył się na ślubach.
A stawianie za przykład, że Canon nic nie robi, bo Nikon w rok po Canonie wypuszcza puszkę której po prostu nie miał w ofercie jest dla mnie śmieszne i tyle.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak zrobiłem kilka pierwszych zdjęć "piątką" to szczerze mówiąc byłem załamany, taki sprzęt, tyle kasy i... ale w miarę jak działam na nim dłużej to coraz bardziej przekonuję się, że jest to super sprzęt.
700 bawiłem się trochę, fajny, szybki aparat ale to jakoś nie to samo, może to kwestia przyzwyczajenia, ale dla mnie kolory w nim idą w "zimną" stronę i niewiele pomaga soft.
Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
www.fotografialodz.com