Strona 200 z 332 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam nadzieję że jeszcze nie było:
    Nikon i średni format

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No fajnie że chcą zrobić nowy system od nowa. Pozostaje mieć nadzieję (jeśli w tym jest choć odrobina prawdy), że będzie to miało bardziej normalną cene od dotychczasowych MF. W innym przypadku jakoś nie wróżę temu powodzenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nikon: Będę miał matrycę 40Mpx, tra-la-la!
    Canon: A ja będę miała 77MPx, eeeee!
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29510748
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzieciniada 8). Jakoś wątpię czy Canon będzie się chciał bawić w większy format. Rynek mały, profit wątpliwy, a nakłady żeby coś takiego wypuścić i wypromować niemałe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Harnash Zobacz posta
    Mam nadzieję że jeszcze nie było:
    Nikon i średni format
    Matryca niby 6380 x 6380 a na obrazku jest prostokątna...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dzieciniada 8). Jakoś wątpię czy Canon będzie się chciał bawić w większy format. Rynek mały, profit wątpliwy, a nakłady żeby coś takiego wypuścić i wypromować niemałe.
    Ale wystarczy kupić jakiegoś niszowego uznanego producenta MF i koszty promocji maleją

sv
    Guest

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem po co nikon się w to pakuje? to praktycznie zupełnie nowy system i trudno tu liczyć na aktualnych użytkowników nikona (pewnie jedyne obiektywy które do tego spasują z aktualnej oferty nikona to ichne TSE). Konkurencja na rynku średniego formatu jest b. duża, co widać po ostatnich obniżkach cen hasla. Jedyny skutek takiego kroku nikona to małe szanse na nową profesjonalną optykę do małego obrazka (wszyscy tam czekają na nowe jasne stałki, a dostali tylko 50/1,4); pewnie nikon tłucze słoiki do tego nowego wynalazku.

Domyślnie

Tez tego zupełnie pojąć nie mogę. Mam identyczne zdanie. To się odbije negatywnie na to na co wszyscy czekają - na ulepszanie systemu małoobrazkowego. Po co się pchać w systemy średnioformatowe, które spadają ostatnio mocno z cenami, bo mały obrazek dotarł do zadowalających większość okolic 20 Mpx.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie, z pewnością jest logiczne wytłumaczenie takiego kroku Nikona, ale nie wszystko od razu musimy wiedzieć...
    Moim zdaniem Nikon już kooperuje z kimś z wielkiej średnioformatowej trójki, a o nowe szkła do małego obrazka (FF) jakoś dziwnie jestem spokojny... Przypominam kolegom, że ten koncern ma wrodzony wstręt do wielkich targowych premier.
    Zasadniczo na wprowadzanie nowości Nikon wybiera okres jesienno-zimowego uśpienia, bo konkurencji wtedy praktycznie żadnej, a i gryzipiórki skupiają swoją uwagę na Nikonie nie zajmując się innymi, co ze wszech miar jest pożądane przez speców od marketingu...:-D

Pozdrawiam

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Być może że zrozumiemy jak się pokaże. Może niezbyt dużo pikseli rozłożone na dużej powierzchnii np. 48x36 i do tego CMOS (dotąd brak w MF) spowoduje nadzywczaj niskie szumy. Do tego niezbyt duża pucha i przystępna cena? Kto wie czy nagle ślubni się na coś takiego nie rzucą ?
    Kapitan Wagner

Strona 200 z 332 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów