Strona 185 z 332 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235285 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 841 do 1 850 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ..85/2.0 mnie nie interesuje, ..
    2.0 ??? nie sądzę. W każdym razie to by było dość dziwne.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Najbardziej aktualne (wyglądające na prawdziwe) foty D90.
    http://nikonrumors.com/2008/08/25/en...-pictures.aspx
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Canon zaatakował 50d, więc nikon też wyszczeżył kły Trochę szkoda, bo zgrubienie z lewej strony obudowy z poprzedniej sesji dawało nadzieję na ruchomy lcd. Na pocieszenie za to dali filmiki i wypasiony sensor rgb 420pix prawie jak w d3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najbardziej aktualne (wyglądające na prawdziwe) foty D90.
    http://nikonrumors.com/2008/08/25/en...-pictures.aspx
    Matryca CMOS? Bo jakoś nie piszą wprost...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

wygląda na matrycę z D300 - sądząc po MPx i zakresie czułości (natywne 200). Czyli CMOS.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    wygląda na matrycę z D300 - sądząc po MPx i zakresie czułości (natywne 200). Czyli CMOS.
    No to zapowiada się ciekawy aparat... (wbudowany GPS?)

Domyślnie

Jak zobaczyłem na pierwszych zdjęciach (stare przecieki) D90 to GPS to pomyślałem (a nawet napisałem ), że to fake.
    Bo w body Dxxx i Dx tez jest GPS, a nie potrzeba tego złącza. A teraz mi się przypomniało, że do podłączenia w Dxxx i Dx jest używane gniazdo "wężyka" 10 pinowe, a w Dxx są gniazda 3 pinowe. Stąd w D90 osobne wejście GPS.
    Zaczynają wsadzać w aparaty coraz więcej wodotrysków. GPS, LV, sztuczny horyzont, rozpoznawanie twarzy, kręcenie video. Bardziej lub mniej związane z pierwotnym przeznaczeniem aparatu Niedługo zaczną wsadzać totalne gadżety. Funkcja nawiązywania połączeń w telefonach komórkowych jest coraz mniej istotna , ciekawe kto pierwszy wsadzi karte Sim do aparatu. Sądzę, że pierw może jednak będzie jakiś system operacyjny (Symbian itp) i odtwarzacz Mp3 i Mp4 i może jakieś gry, co by się w przerwach na focenie nie nudziło.
    A może da się wczytać do body zdjęciową książkę telefoniczną, w połączeniu z systemem rozpoznawania twarzy aparat będzie sam robił zdjęcie, gdy tylko rozpozna w tłumie kogoś znajomego. Nastawi na niego ostrość, poczeka aż się uśmiechnie. To trzeba opatentować

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak zobaczyłem na pierwszych zdjęciach (stare przecieki) D90 to GPS to pomyślałem (a nawet napisałem ), że to fake.
    Bo w body Dxxx i Dx tez jest GPS, a nie potrzeba tego złącza. A teraz mi się przypomniało, że do podłączenia w Dxxx i Dx jest używane gniazdo "wężyka" 10 pinowe, a w Dxx są gniazda 3 pinowe. Stąd w D90 osobne wejście GPS.
    Ale to znaczy, że GPS jest w środku, czy "tylko", że można dopiąć i się "dogada" aparat z urządzeniem GPS?
    ciekawe kto pierwszy wsadzi karte Sim do aparatu.
    Póki co pakują coraz większe aparaty do komórek
    Sądzę, że pierw może jednak będzie jakiś system operacyjny (Symbian itp) i odtwarzacz Mp3 i Mp4 i może jakieś gry, co by się w przerwach na focenie nie nudziło.
    MP4 dostajesz w prezencie wraz możliwością nagrywania video
    A Muflon kiedyś pisał, że w Canonach był DOS...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale to znaczy, że GPS jest w środku, czy "tylko", że można dopiąć i się "dogada" aparat z urządzeniem GPS?
    w Dxxx i Dx trzeba dopinać. Specyfikacji D90 nie znam, ale sądzę, że tez trzeba doczepiać, w końcu pewnie po to jest opis na zaślepce, że w środku jest gniazdo do zewnętrznego GPS. Tak sądzę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

w końcu pewnie po to jest opis na zaślepce, że w środku jest gniazdo do zewnętrznego GPS. Tak sądzę.
    Pewnie tak - po prostu gdzieś wyczytałem, że jakiś szpieg gospodarczy ujawnił, że Nikon rozgląda się za scalakiem/modułem do GPS.
    A to już prawie oficjalne chyba: http://www.engadget.com/2008/08/26/n...-circuit-city/

Strona 185 z 332 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235285 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów