Strona 126 z 332 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to raczej D80 potrzebuje zamiennika, zeby byla tansza alternatywa do 40D.
    (....)
    Ale jego następcy przynajmniej w najblizszym czasie bym się nie spodziewał: nowy firmware do D80.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)
    ale i taki ruch nie jest glupi. jest jakis rozsadny korpus entry-level, ktory nie jest zupelnie g* plastikiem, a z drugiej strony D40x mozna obnizyc do ceny 350D, zeby na najnizszym segmencie rynku DSLR Nikon tez konkurowal
    To się nazywa oszczędność - po co się wysilać skoro Sony A200 to żaden "wypas", a Canon tak na prawdę następcy 400D nie zrobił.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

D40X jest wycofywany. Nikon ma problem, bo jest za wczesnie by wsadzić nową matrycę z D300 do D90, więc unowoczesnił najsłabszy produkt, a D90 - za pół roku lub dalej.
    nowe obiektywy mnie zadziwiają. Chóry wołają co jest potrzebne a oni wypuszczają "bardzo" potrzebny w erze cyfry 24 TS
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    D40X jest wycofywany. Nikon ma problem, bo jest za wczesnie by wsadzić nową matrycę z D300 do D90, więc unowoczesnił najsłabszy produkt, a D90 - za pół roku lub dalej.
    nowe obiektywy mnie zadziwiają. Chóry wołają co jest potrzebne a oni wypuszczają "bardzo" potrzebny w erze cyfry 24 TS
    Widzę że po premierach w obu systemach panuje równy entuzjazm . No ale miło, że coś nas łaczy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Sugerujesz, że równie łatwo cyfrowo "wyprostować" budynki, co zmanipulować głębię ostrości?

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widzę że po premierach w obu systemach panuje równy entuzjazm . No ale miło, że coś nas łaczy .
    Taaak... Po reakcjach na ostatnie nowości można by odnieść wrażenie, że C i N sprzysięgły się, żeby premierami robić na złość swoim klientom
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 28-01-2008 o 15:49 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (...)
    Po reakcjach na ostatnie nowości można by odnieść wrażenie, że C i N sprzysięgły się, żeby premierami robić na złość swoim klientom
    Wiesz w przeciwieństwie do nas oni mają nad sobą księgowych .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiesz w przeciwieństwie do nas oni mają nad sobą księgowych .
    Sęk w tym, że niektórzy z nas też... Jak mówił klasyk: "albo my ich, albo oni was!"

Rzeczywiście D60 może, na tle 450D, budzić pewien zawód (zwłaszcza u tych, u których D3/D300 pobudziły wyobraźnię i "chcenie mania"), więc zaryzykuję awanturę i pozwolę sobie nazwać to zjawisko "zespołem śnieżnej deski"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Sęk w tym, że niektórzy z nas też... Jak mówił klasyk: "albo my ich, albo oni was!"

Rzeczywiście D60 może, na tle 450D, budzić pewien zawód (zwłaszcza u tych, u których D3/D300 pobudziły wyobraźnię i "chcenie mania"), więc zaryzykuję awanturę i pozwolę sobie nazwać to zjawisko "zespołem śnieżnej deski"
    Śnieżne deski - to mi przypomniało, że zaraz na nie jadę .

BTW: ktoś tu pisał, że nie ma o czym dyskutować, bo Canon nic nie pokazał. No to może go pocieszy, że na forum Nikona "płacz i zgrzytanie zebów" .
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

Moim zdaniem Nikon D60 to taki aparat co jedynym jego zadaniem jest skłonić posiadaczy kompaktów do wejści w system NIkona. A potem to juz leci obiektywy lepsza puszka itd. Skąd to znamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plaut Zobacz posta
    Moim zdaniem Nikon D60 to taki aparat co jedynym jego zadaniem jest skłonić posiadaczy kompaktów do wejści w system NIkona. A potem to juz leci obiektywy lepsza puszka itd. Skąd to znamy
    No właśnie ilu onanistów sprzętowych rozpoczęło przygodę od trabanta??
    przyznać się
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

BTW: ktoś tu pisał, że nie ma o czym dyskutować, bo Canon nic nie pokazał.
    tudzież, że pokazał dekiel do 800/5.6 IS

wiadomo, musi być szoł
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 126 z 332 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów