Strona 78 z 332 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    nooo...tak samo jak np. 9kl./s. i super szybki af
    sporo osob jakby stracilo nadzieje na d3x czy cos podobnego w sensownym czasie, przyjmujac za pewnik, ze d3 to polaczenie linii juz na dobre.
    odsylam ich do pdf'a d3 - w punckie dotyczacym matrycy fx (i platania sie w zeznaniach po co powstala ) jest tez wymieniona koniecznosc istnienia wiekszej powierzchni, by zmiescic w przyszlosci wiecej pixeli. tak wiec niejako wprost przyznaja, ze maja w planach fx z duża iloscią pixli. historia cyfrakow nikona (seria d1) tez moze swiadczyc o tym, ze brak literki wynika z traktowania tej puchy jako przelomu i mozna sie spodziewac, ze rozejdzie sie na specjalizacje.

pucha jest ewidentnie slubno-paparazzowa i nie ma co plakac, ze nie ma iso50.

kup sobie tą mamije z resztą, bo jak wiadomo: "nie da ci tego ojciec, nie da ci tego matka, nie da ci tego nawet pelna klatka"
    Wiesz mamyię bym chętnie przygarnął (ostatnio nawet staniała ) tyle, że jakoś mnie samego będzie trudno przekonać, że jest sens tyle wydać właściwie tylko dla mojego widzimisię .
    Co do D3 i braku iso 50 to logiczna konsekwencja tego, że nikon pozycjonuje tę puszkę tak, a nie inaczej i o tym wiemy. Kolejnym posunięciem powinno być zatem wypuszczenie w niedługim czasie czegoś z FX o dostępnych (nie programowych) niższych iso.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-09-2007 o 01:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wydaje mi się, że Nikon doskonale wie co robi i zapewne ma możliwości zejść z tym iso, jednak to wszystko jest planowane z większym wyprzedzeniem niż nam się wydaje. Firmy nigdy nie odkrywają wszystkich swoich kart, teraz będzie czas na oblatanie nowych nikonów, które na pewno w rękach fotomaniaków tak naprawdę pokażą prawdziwe oblicze, następnie nastąpi odpowiedź Canona czego już wszystkim gratuluję, a to w konsekwencji zaowocuje tym, że Nikon uzupełni braki i uwagi swoich klientów. Jeżeli rzeczywiście pada stwierdzenie, że FX to pogoń za rozdzielczością to mamy jasną zapowiedź, że Nikon i Canon rozpocznie migrację FF do niższych modeli, ale czy tak naprawdę większość użytkowników tego potrzebuje? Wydane mi się, że granica będzie na poziomie półprofesjonalnym, niżej już chyba nie będzie uzasadnienia dla FF.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście, że FF dla amatorów ma sens. Jest sporo ludzi, którzy chętniej przesiądą się z błony na cyfrę bez zawracania głowy jakimiś cropami, wydawania pieniędzy na dziwne obiektywy itp. Sam chętnie przyjmę FF głównie ze względu na potencjalną możliwość stosowania wyższych ISO. A marketingowcy będą zachwyceni możliwością kontynuowania wyścigu na piksele.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Oczywiście, że FF dla amatorów ma sens. Jest sporo ludzi, którzy chętniej przesiądą się z błony na cyfrę bez zawracania głowy jakimiś cropami, wydawania pieniędzy na dziwne obiektywy itp. Sam chętnie przyjmę FF głównie ze względu na potencjalną możliwość stosowania wyższych ISO. A marketingowcy będą zachwyceni możliwością kontynuowania wyścigu na piksele.
    nie zapomnij o producentach sprzetu komputerowego, ktory bedzie mielil RAW-y po 30MB
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie zapomnij o producentach sprzetu komputerowego, ktory bedzie mielil RAW-y po 30MB
    no co Ty...
    Producenci już zacierają ręce i liczą zyski ze sprzedaży nowych, większych dysków, pamięci, szybszych procków, itd...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ps. spedzilem ostatnie 1,5 godzinki na przejrzeniu wszystkich istotnych pod tym katem tematow na czarnym forum i zebralem pokazną kolekcję cytatow (juz nawet post tu byl sklecony, ale temat na szczescie juz zszedl kiedys tam zapodam jak juz bedzie flaga czerwono-zolta a ludzie beda robic zdiecia i sie posmiejemy do wspomnien
    Może jednak się podzielisz tymi cytatami? Please
    system EOS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Może jednak się podzielisz tymi cytatami? Please
    nie w kazdym razie obraz jaki sie z nich wylania nie jest wcale dla zoltych kompromitacją.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie w kazdym razie obraz jaki sie z nich wylania nie jest wcale dla zoltych kompromitacją.
    dawaj, dawaj. co tak bedzie sobie sam beke robic zamiast podzielic sie z innymi
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sobie myślę, że najlepiej mieć aparaty i szkła z obu systemów, mnie strasznie kusi teraz pobawić się np D80 albo D200, tymi wszystkim gałeczkami, przełączniczkami, wziąć w łapę tak ergonomiczną puchę...Jak by mi się w danym momencie C nie podobał, to N czeka, z obu też można kpić do woli.
    C nie zdradzę ale N też jest słodki. Tylko ile na to trzeba kasy...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Tylko ile na to trzeba kasy...
    Wbrew pozorom wcale nie tak dużo -na początek powiedzmy D200 + podstawowy Nikkor 18-70 - da się to jakoś ugryźć.

Strona 78 z 332 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów