Strona 74 z 332 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    a w ktorą strone sie rozniaca? bo na dobrą sprawe w przytlaczającej wiekszosci sytuacji zdieciowych "zwyklych smiertelnikow" iso400 to max co jest potrzebne - a w tym przedziale przewaga canona jest zadna (nie mowie o gornym segmencie z ff).
    wiekszosc smiertelnikow nie ma pojecia o lapaniu swiatla zastanego, wiec tam, gdzie ty bys uzyl maksymalnego otworu i iso1000 oni po prostu otworzą lampę i bea jechac na tym iso200 i 5,6. Ci zas, co maja pojecie do czego wysokie iso sluzy, ale go nie potrzebuja, czesto swiadomie wybiorą nikona (ba - na czarnym forum sa przypadki przesiadki z 30d na d200 ze wzgledu na jakosc obrazu wlasnie).
    No coz pozwolisz ze nie bede odpowiadal.

Nie jestem merytorycznie przygotowany do oceny bardziej analogowego szumu d200 a juz napewno nie do oceny osob ktore przesiadly sie z 30d na d200 ze wzgledu na lepsza jakosc obrazu.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No coz pozwolisz ze nie bede odpowiadal.

Nie jestem merytorycznie przygotowany do oceny bardziej analogowego szumu d200 a juz napewno nie do oceny osob ktore przesiadly sie z 30d na d200 ze wzgledu na lepsza jakosc obrazu.
    spoko - nie musisz Twoja uwaga na temat szumu wskazuje, ze nalezysz do osob laczacych jakosc obrazu glownie z tym parametrem. ja nie czuje sie na silach do przekonywania, ze dla wielu nie jest on w ogole istotny (bo nie wchodza na iso ponad 200, czy 400) i licza sie inne czynniki - jak widac na tyle rozniące d200 od 30d, ze niektorzy widzą sens przesiadki.

dodam tylko, ze dla mnie poziom szumu i detali na wysokich czulosciach jest bardzo istotny, wiec d200 nawet nie rozwazalem. powaznie myslalem nad przejsciem do canona, w przypadku, gdyby nikon z premierami sie nie popisal. wyglada na to, ze jest inaczej z czego bardzo sie ciesze

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dodam tylko, ze dla mnie poziom szumu i detali na wysokich czulosciach jest bardzo istotny,
    Dla mnie wlasnie tez wiec Nikona nigdy nie rozwazalem nawet. I nic nie zapowiada ze zaczne bo pomimo faktu ze sample z nowego d3 sa rewelacyjne to jego cena jak juz to czornyj zauwazyl rewelacyjna nie jest.

Prawde powiedziawszy teraz bardzo licze na reakcje canona i 5dII puszkowo klasy d300 ale z unowoczesniona matryca FF
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Kolekcjoner, mysle ze wystarczy ze na wiosne wyjdzie Nikon D90 za 3k PLN, cena D200 spadnie ponizej 4k i to bedzie zdecydowanie wiekszy problem dla Canona niz D3+D300 razem wziete. Co do kuriozalnej przewagi Canona w ostatnich latach tez bylbym ostrozny, bo tak jak juz wczesniej wspominalem, z moich obserwacji wynika, ze tam gdzie pojawiaja sie ludzie z lustrami (wakacje, wesela, ewenty) to 90% posiada body Nikona.

Pozdrawiam
    No pewnie ten 90D będzie prędzej czy później. Choć co do wiosny to wątpię. Tyle że wtedy spotkać się będzie musiał raczej na pewno z 450D lub 500D ??? Tak że to raczej nie będze dla canona problem. Co do przewagi to myślałem raczej o całym świecie i trochę dłuższej perspektywie czasu.

a w ktorą strone sie rozniaca? bo na dobrą sprawe w przytlaczającej wiekszosci sytuacji zdieciowych "zwyklych smiertelnikow" iso400 to max co jest potrzebne - a w tym przedziale przewaga canona jest zadna (nie mowie o gornym segmencie z ff).
    wiekszosc smiertelnikow nie ma pojecia o lapaniu swiatla zastanego, wiec tam, gdzie ty bys uzyl maksymalnego otworu i iso1000 oni po prostu otworzą lampę i bea jechac na tym iso200 i 5,6. Ci zas, co maja pojecie do czego wysokie iso sluzy, ale go nie potrzebuja, czesto swiadomie wybiorą nikona (ba - na czarnym forum sa przypadki przesiadki z 30d na d200 ze wzgledu na jakosc obrazu wlasnie).

(...)
    No trudno się nie zgodzić.
    Cytat Zamieszczone przez mruczek Zobacz posta
    (....)Tak, polski rynek, jak każdy inny, nie jest reprezentatywny. Wielu znajomym canon kojarzy się z casio. Cóż, jak się robi drukarki, xera, aparaty i inne, to co sie potem dziwić, że Nikon lansuje się jako firma FOTOGRAFICZNA, a canon jako casio...
    Myślę że jedno jak i drugie to spora przesada. Co do Pana Górko to było takie powiedzenie: "onanizm sprzętowy prowadzi do impotencji twórczej". W jego przypadku to ma nieco inne zastosowanie ale mam wrażenie że tak właśnie się stało.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2007 o 22:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Piekne fotki. Rzeklbym troche plastikowe, rozumiem, ze dawniej, gdy
    to fotki Canona byly plastikowe to byl problem, teraz juz nie jest.
    Ta slawna lista chyba kiedys musi powstac, bo szkoda
    utracic ta historyczna wartosc :-)
    Na serio zdjecia swietne, nie rozumiem komentarza o 25 tys zlotych,
    przeciez D3 to $5K czyli niecale 15 tysiecy zlotych...

Domyślnie

czornyj upatrzył sobie body D3 z nowym kitem AF-S 24-70/2.8 stąd ta cena
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Piekne fotki. Rzeklbym troche plastikowe, rozumiem, ze dawniej, gdy
    to fotki Canona byly plastikowe to byl problem, teraz juz nie jest.
    Cieszę się, że to nie ja pierwszy to napisałem ale dokładnie mam to samo odczucie. Nikon płaci za Cmos-a . CCD ma swoje wady ale ma też i zalety.

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Na serio zdjecia swietne, nie rozumiem komentarza o 25 tys zlotych,
    przeciez D3 to $5K czyli niecale 15 tysiecy zlotych...
    Pamiętaj że w europie te ceny są trochę inne. I podejrzewam, że startowa cena D3 u nas będzie oscylować w okolicach 20 kzł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Zastosowanie dodatkowych A/DC skraca dystans między sensorem a przetwornikiem. Osobny A/DC przypada nie na kanał, a na kolumnę sensorów. Ma to więc raczej wpływ na zmniejszenie klasycznych zakłóceń.
    Ale też może wywołać ów słynny banding - jeśli się okaże, że sąsiadujące przetworniki A/D mają ciutkę inne charakterystyki.
    Warto to podkreślić, myślę, żeby unaocznić, że proste dodanie przetworników (w celu zmniejszenia oddziaływania zakłóceń części cyfrowej na analogową) wcale takie "proste" nie jest... - stąd chwała inżynierom!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Co do kuriozalnej przewagi Canona w ostatnich latach tez bylbym ostrozny, bo tak jak juz wczesniej wspominalem, z moich obserwacji wynika, ze tam gdzie pojawiaja sie ludzie z lustrami (wakacje, wesela, ewenty) to 90% posiada body Nikona.

Pozdrawiam
    byles ostatnimi czasy na jakiejs imprezie sportowej? tam az bialo jest... mieszkam kolo toru F1 stary jak patrzysz na fotoreporterow to jedyne ciemne obiektywy jakie tam widzisz i tak maja czerwony pasek nikon sie trafia 1 na 200 jesli nie rzadziej... za to w rynku amatorskim nikon trzyma sie niezle bo ma lepsza oferte, lepsze obiektywy w tanim segmencie. dlatego mowiac o przewadze Canona ma sie w domysle rynek profi a nie amatorski(zaraz sie Vitez oburzy)

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    5dII puszkowo klasy d300 ale z unowoczesniona matryca FF
    czytaj wycjagnieta z 1Ds MK II
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 13-09-2007 o 10:18
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    czytaj wycjagnieta z 1Ds MK II