Strona 72 z 332 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    No i co z tego wynika ?
    Może to, że ręce i trąbka są nieostre (brak szczegółów), wynika z tego, że leżą po za polem ostrości, a nie dlatego, że soft je odszumił.

Czasami najprostsze rozwiązania są najtrudniej zauważalne.
    Czasami lepiej szukać teorii spiskowych.

Edit: p.s. dodam tylko, ze nie jestem użytkownikiem nikona i pewnie nigdy nie będę

pzdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    No, właśnie o tym pisze Nikon poza aparatami robi co prawda różne ciekawe rzeczy ale jest tego zdecydowanie mniej niż w Canonie. Ergo, Nikonowi do przeżycia są bardziej potrzebne aparaty niż Canonowi, a co za tym idzie, Canon może sobie trochę odpuścić, jak nie będzie chciał walczyć... i dlatego był " "
    Tzn. ja bym nie popadał w jakieś skrajności. Niepopadajmy w taką paranoję jak na forum Nikona gdzie chłopaki już wieszczą upadek C .... Póki co puszki im (C)się sprzedają dobrze, mają w palanch kolejne. 5D nadal robi świetne zdjęcia, że nie wspomnę o innyc do tego kosztuje co raz mniej . Rynkowo to wygląda tak, że mówimy o body za 20 kzł więc raczej należy się spodziewać świetnej jakości obrazu itp. Tak na prawdę Nikon zrobił wspaniały prezent swoim entuzjastom ale nie spodziewam się, że to jakoś radykalnie zmieni sytuację. Ot może wróci do tego co było kilka lat temu czyli do równowagi. Przecież przewaga Canona w ostatnich latach była już troche kuriozalna i wiadomo było, że prędzej czy później się to zmieni.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Może to, że ręce i trąbka są nieostre (brak szczegółów), wynika z tego, że leżą po za polem ostrości, a nie dlatego, że soft je odszumił.

Czasami najprostsze rozwiązania są najtrudniej zauważalne.
    Czasami lepiej szukać teorii spiskowych.

Edit: p.s. dodam tylko, ze nie jestem użytkownikiem nikona i pewnie nigdy nie będę

pzdr
    No tak Sherlocku ale ja nie pisalem o braku szczegolow bo to w OOF jest naturalne a o artefaktach ktore znajduja sie w tamtym rejonie. Moga wynikac jak to zauwazyl czornyj z kompresji ale to IMO malo prawdopodobne moga tez wynikac z algorytmu odszumiajacego. Bardzo podobne tylko pomnozone x100 efekty widoczne sa w roznych szumofonach Panasonica np.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tzn. ja bym nie popadał w jakieś skrajności. Niepopadajmy w taką paranoję jak na forum Nikona gdzie chłopaki już wieszczą upadek C ....
    ej no, na czarnym forum jest wyraznie napisane, zeby nie popadac w paranoje, bo niektore canoony nadal robia fajne zdiecia

ja mysle, ze ta cala szopka bedzie miala jeszcze jeden pozytywny aspekt - spoleczny, ze tak powiem. otoz mam cichą nadzieje, ze jak juz premiery okrzepną, rynek sie zrownowazy, nie bedzie nigdzie powodow do narzekan na system wlasny, tudziez do wysmiewania sie z systemu konkurencji...to przestaniemy w koncu sie przekomarzac i sobie dokuczac (w radykalnych przpadkach klocic sie i sobie wrzucac )i zaczniemy robic dobre zdiecia
    czego nikoniarzom i canoniarzom zycze

Domyślnie

No tak Sherlocku ale ja nie pisalem o braku szczegolow bo to w OOF jest naturalne a o artefaktach ktore znajduja sie w tamtym rejonie. Moga wynikac jak to zauwazyl czornyj z kompresji ale to IMO malo prawdopodobne moga tez wynikac z algorytmu odszumiajacego. Bardzo podobne tylko pomnozone x100 efekty widoczne sa w roznych szumofonach Panasonica np.
    I gdyby były 100x bardziej widoczne to byłby to problem, a tak to nie wiem po co rozdzielać włos na czworo, przecież widać, że jakość obrazu jest super.

Chyba na innej płaszczyźnie się porozumiewamy, zakończmy więc te dywagacje

pzdr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    otoz mam cichą nadzieje, ze jak juz premiery okrzepną, rynek sie zrownowazy, nie bedzie nigdzie powodow do narzekan na system wlasny, tudziez do wysmiewania sie z systemu konkurencji...to przestaniemy w koncu sie przekomarzac i sobie dokuczac (w radykalnych przpadkach klocic sie i sobie wrzucac )
    to co my wtedy bedziemy robic? ;-)

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    i zaczniemy robic dobre zdiecia
    czego nikoniarzom i canoniarzom zycze
    ale jak to... zdjecia? czy to ma cos wspolnego z porownywaniem sprzetu, albo aparatami w ogole?

nie no... ale tak serio... bedzie mi sie tesknic do "klatki pelnej pikseli", "komu potrzeba wiecej niz ISO 400", "DX tez jest pelna klatka", "firmy od drukarek" i tego typu rzeczy

zreszta... o czym my tu mowimy... zawsze sie cos znajdzie magicznego pod jednym sztandarem i komicznego pod drugim. a to jakis nowy przycisk na body, a to crop dajacy cale 5Mpix...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 12-09-2007 o 16:02
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    E no nie przesadzaj, nie po to Canon wypracowal sobie taka pozycje, zeby teraz spasowac. Pytanie brzmi, jak duze naklady finansowe na rozwoj zaakceptuje zarzad i czy zostana one zamienione na nowe przydatne funkcje, czy zmarnotrawione na np. nowy przycisk direct scan lub inne wodotryski.
    Dokładnie tak. Z tego co mówił ten oficjel nie wynika, że mają zwijać interes, a wręcz coś przeciwnego. Ja mam wrażenie, że dzięki konkurencji w Canonie zmienią podejście (powoli) co może wyjść nam tylko na dobre.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tzn. ja bym nie popadał w jakieś skrajności. Niepopadajmy w taką paranoję jak na forum Nikona gdzie chłopaki już wieszczą upadek C ....
    Oj, aż tak pesymistycznie zabrzmiałem?

Nie do końca miałem na myśli wieszczenie upadku Canona, lecz raczej zwrócenie uwagi (co już zresztą przewijało się na tym forum), że dla Canona, DSLR to jedynie jedna z działalności i w tym "ma lepiej" niż Nikon...

Ale mam nadzieję, że jednak sie wezmą, wciąż ostrzę sobie zęby na następcę 5D

A najlepszy to byłby aparat z matrycą 5D w "ciałku" D300 i z mocowaniem EF
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    I gdyby były 100x bardziej widoczne to byłby to problem, a tak to nie wiem po co rozdzielać włos na czworo, przecież widać, że jakość obrazu jest super.

Chyba na innej płaszczyźnie się porozumiewamy, zakończmy więc te dywagacje

pzdr
    Bo onanizm cyferkami, szumami, ceglami to podstawa tego forum ... bez niego trzebaby robic zdjecia a to juz o niebo trudniejsze i nudniejsze
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Bo onanizm cyferkami, szumami, ceglami to podstawa tego forum ... bez niego trzebaby robic zdjecia a to juz o niebo trudniejsze i nudniejsze

no to zrobiłeś takie małe podsumowanie tym 2000 postem

Strona 72 z 332 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów