Strona 24 z 332 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dobra, przyznaje ze w mojej tabelce "S" nie powinno wystepowac w nawiasie A co myslicie o samej ideii przedstawienia segmentow rynku?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    Muflon - widze ze jestes jedynym canoniarzem ktory patrzy trzezwo
    Żeby nie było (bo mnie wywalą ) : dzisiejsze nowości dostarczą baaaardzo dużo nowych elementów do listy rzeczy, które (dla maniaków spod żółtej flagi) kiedyś były "be, nieistotne i/lub przestarzałe" a nagle stały/staną się obowiązkowe i niezastąpione Kiedyś muszę to wszystko w końcu spisać ;-) najlepiej na timeline z zaznaczonymi momentami wypuszczenia korpusów poszczególnych firm ;-)

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    A co myslicie o samej ideii przedstawienia segmentow rynku?
    No z grubsza napisałeś dobrze. Tyle że ile D300 brakuje do 1Dmk3 to się jeszcze okaże ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Żeby nie było (bo mnie wywalą ) : dzisiejsze nowości dostarczą baaaardzo dużo nowych elementów do listy rzeczy, które (dla maniaków spod żółtej flagi) kiedyś były "be, nieistotne i/lub przestarzałe" a nagle stały/staną się obowiązkowe i niezastąpione Kiedyś muszę to wszystko w końcu spisać ;-) najlepiej na timeline z zaznaczonymi momentami wypuszczenia korpusów poszczególnych firm ;-)
    O tym samym myslalem Ale wiesz jak jest.. kiedys twierdzono ze ziemia jest plaska..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No z grubsza napisałeś dobrze. Tyle że ile D300 brakuje do 1Dmk3 to się jeszcze okaże ;-)
    Dla mnie sam fakt posiadania przez Canona cropa 1.3 jest wystarczajaca przewaga. Dlatego 5D rowniez stoi wyzej..
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 23-08-2007 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czacha, jeśli ta nowa matryca nie będzie produkować jakiejś strasznej sieczki, to 1Dmk3 vs D3 jako korpus reporterski..... i nie chodzi mi o jakieś przejściowe problemy z AF, ale o proste połączenie: FF i 9fps :-) 1Ds to oczywiście zupełnie co innego.
    A (oczywiście jeśli - to dobre słowo...) to D300 z gripem ciśnie mocno MkIII od dołu, oj mocno..., dla weselników HDMI, dla makrosów 1mln pikesli i ten, wywołany, AF w trybie LiveView... a niektórzy już pisali, że pozamiatane - pamiętacie?

Ach niech tam - uważacie, że za późno na D3 + przepiękne teleobiektywy na olimpiadę?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Dla mnie sam fakt posiadania przez Canona cropa 1.3 jest wystarczajaca przewaga.
    Za prawie $3000? Dla mnie jednak sporo
    Gdyby Canon wstawił matrycę z 5D do MkIII to jakoś bym rozumiał...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-08-2007 o 13:39 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    Czacha - a powiedz mi w czym lepszy jest 1D od D3 - pewnie mniejsza matryca, pewnie cropem, pewnie dupnym AFem za ktory zostal wycofany... powiedzmy sobie szczerze - Nikon zaraz po premierze Canona wypuscil puszki ktore sa pol kroku do przodu...
    Hmm tylko jest jeden maly problem - 1d posiada kilka osob na tym forum (zreszta nie psiocza na AF) a D3 (na dzien dzisiejszy oczywiscie) istnieje wylacznie na papierze i w necie.
    Jak mozna w ogole porownac aparat ktory juz jest od paru miesiecy w obiegu do aparatu widmo na papierze. Nawet zdjec z tego D3 jeszcze nie ma ... skad wiec wiesz ze ta puszka nikona jest pol kroku do przodu ???
    No blagam troche litosci.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ogolnie to te wszystkie dyskusja traca sens w momencie gdy ktos dodaje do swojej wypowiedzi "dla mnie" Bo te dwa wyrazy sa wstanie zniwelowac nawet roznice pomiedzy D40 i 1DsMKIII ... i sprawic ze ten pierwszy wygra

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Hmm tylko jest jeden maly problem - 1d posiada kilka osob na tym forum (zreszta nie psiocza na AF) a D3 (na dzien dzisiejszy oczywiscie) istnieje wylacznie na papierze i w necie.
    Jak mozna w ogole porownac aparat ktory juz jest od paru miesiecy w obiegu do aparatu widmo na papierze. Nawet zdjec z tego D3 jeszcze nie ma ... skad wiec wiesz ze ta puszka nikona jest pol kroku do przodu ???
    No blagam troche litosci.
    Pierwsze opinie są dość pozytywne:
    Bjorn Roslett: The new D3 has high-ISO performance beyond what anyone could imagine possible. I could hardly believe my eyes.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Jak mozna w ogole porownac aparat ktory juz jest od paru miesiecy w obiegu do aparatu widmo na papierze.
    Ej no ale to przecież wszystko jest gadanie z adnotacją "zakładając że nowa matryca nie będzie robić kwasu" ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ogolnie to te wszystkie dyskusja traca sens w momencie gdy ktos dodaje do swojej wypowiedzi "dla mnie" Bo te dwa wyrazy sa wstanie zniwelowac nawet roznice pomiedzy D40 i 1DsMKIII ... i sprawic ze ten pierwszy wygra
    No nie do końca i nie zawsze: np.: jeśli znany/uznany/szanowany zawodowiec/zaawansowany hobbysta pisze dla mnie, to dla mnie jest to cenna wskazówka

Ale co tam - są ważniejsze problemy: FF w MkIIIN?
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Pierwsze opinie są dość pozytywne:
    Bjorn Roslett: The new D3 has high-ISO performance beyond what anyone could imagine possible. I could hardly believe my eyes.
    czy to znaczy, ze Nikon wpakowal jakis anti-aliasing, czy moze juz nazywajac rzecz po imieniu: "blur"? :0

a tak na powazne: Roslett to nie jest do konca taka niezalezna postac, od ktorej bym chcial uslyszec opinie. zreszta, percepcja terminu "akceptowalny poziom szumow" rozni sie wsrod uzytkownikow Canona, Nikona czy pozal sie boze Sony
    www albo tez flickr

Strona 24 z 332 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów