kiedys juz prawie zamowilem d200 ale chyba teraz juz po zakupach lensow nie przeszedlbym na nikona
no jak z tym szczegolami -czeka na cos wiecej
na forum nikona tez jakby cos wszytsko ucichlo
ide spac-jutro rano poczytam co i jak![]()
Ostatnio edytowane przez 777 ; 23-08-2007 o 01:31
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
To by była rewelacyjna wiadomość jeśli D300 byłoby tak wypasione i w tej cenie jaką sugerują. To by oznaczało że 40D niedługo utrzyma się na zapowiadanym poziomie cenowym. Co za tym dalej idzie.... każdy sobie dośpiewa.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak dla mnie, to kwintesencją logicznych wypowiedzi jest zdanie kolegi Pawlaka z N (mam nadzieję, że nie będzie mi miał za złe jak zacytuję jego wypowiedź):
"Panowie, FF ma swoje zalety, dx swoje. Jeśli ktoś zaczyna udowadniać że FF jest lepszy zawsze i wszędzie to znaczy że jego zdrowy rozsądek i logika myślenia ustąpiła na rzecz fanatyzmu..."
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
Juz sa: http://www.dpreview.com/
Jacie!
Jeszcze niech tylko szumi znosnie i kosztuje, to pozamiatali. Widze szczatki 40D dookola
To mnie rozwalilo: • Liveview (Tripod mode): Contrast AF on a desired point anywhere within frame
Co do D3 to: The D3 will be available in November, at around US$5000. Wow.
D300: at around US$1800 (wiec pewnie to samo co D200 na starcie). WoW
Ostatnio edytowane przez arra ; 23-08-2007 o 06:17
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Mnie najbardziej rozwalił 51 polowy AF z 15 krzyżakami - w obu korpusach... To jest pełny szoking. Jeśli te nowe 14 bitowe CMOS-y od Sony się sprawdzą, a ceny będą rozsądne, to Canon będzie ze sprzedażą 1D3 i 40D w lekkiej d...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 23-08-2007 o 06:10
Mimo fajnego 1d3 to i tak 1dsIII nie będzie zagrożony. Różnica w rozdzielczości jest bardzo duża i jeśli ktoś potrzebuje jej to kupi canona.
Fajne te zabawki![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
ale jedno mnie w d3 poraża... iso z menu 8) chyba są pewni, jakości z tej matrycy... zobaczymy![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
$500 nie wyglada tak strasznie jak sie popatrzy na specyfikacje D300 (kuwa nawet LCD z milionem pixeli dali). Martwi mnie znowu, ze czulosc zaczuna sie od iso200, bo iso100 moze byc robione software'owo, co nie wrozy nic dobrego raczej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jezeli to iso faktycznie bedzie dzialac, to w wkrotce ilosc bialych sloikow na trybunach drastycznie zacznie spadac. Jezu 9fps z matrycy FF i 12mpix na iso 25000. Jak przy tym wyglada podobnie wyceniany 1dIII?
Ostatnio edytowane przez arra ; 23-08-2007 o 06:29 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu