Nie no , jestem zachwycony
Np to zdjęcie:
http://www.robgalbraith.com/public_f...00_QB_JPEG.jpg
Co też nie zmienia faktu, ze moim zdaniem sporo z tych zdjec wyglądałoby lepiej gdyby były bardziej doświetlone.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Oprogramowanie (źródła) do sterowania aparatem z komputera. Piszę o tym z czystym sumieniem w "Nowościach od Nikona", bo rzeczywiście wygląda na to, że Nikon docenił wreszcie zainteresowanie tym sposobem używania aparatów cyfrowych![]()
Oczywiście, jeśli ktoś nie chce/potrzebuje pisać swojego oprogramowania, to jest też gotowy Camera Control Pro 2.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No ba!
A co ta Pani ma w (swoim) lewym oku?
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-11-2007 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...
kto by pomyślał, że na czerwonym forum taki zachwyt wzbudzi żółty aparat
A na poważnie to też myślę o kupnie tej puszki - miałem go już w rękach na Apple RoadShow i uważam, że to rewelacyjny aparat. Jedyny minus jak dla mnie to mocne skupienie pól AF w centrum kadru. Pomijając tę kwestię to na taki aparat właśnie czekałem. Jedyne co mnie może jeszcze przekonać do C to 7D (np. gdyby to było lepiej opancerzone 40D z FF) w niższej cenie...
Tak jak Teo, również zastanawiam się nad Nikonem D300. Robiłem nim zdjęcia i odpowiada bardzo dobrze moim oczekiwaniom.
Chociaż pracuje mi się super na C 20D, to nadchodzi już czas na przesiadkę na coś lepszego (20D już swoje przepracował). Liczę jeszcze na następce 5D. Żeby tylko miał szybszy AF, bo pełna klatka to oczywiste.
Ja myślę bardziej o D3, Kenso - obecnie też używam dwóch C20D od ponad dwóch lat i jak na początku mnie zachwycał ten aparat tak teraz mam już wyrobione zdanie i widzę jego wady. Wiem, że można szybciej, logiczniej i wygodniej. 20D to była taka rozgrzewka, liźnięcie tematu - teraz chcę już mieć aparat, którego będę 100% pewny i nie będę musiał wymieniać przez najbliższe ładne kilka lat. Kupić raz i spokój. Poza tym fotki z cropa 1,6 i pełnej klatki to jak fotki z kompakta i wreszcie z normalnego aparatuOstatnio robiłem sobie zdjęcia C40d, 5d i 1d Mk II i te z większych matryc (ff i 1,3) były dużo bardziej plastyczne i miały więcej detali...tego się nie da zapomnieć
![]()
Ostatnio edytowane przez Teo ; 18-11-2007 o 13:14
Ma się rozumieć. Pełna klatka to kolejny krok. Ale ze względu na mój sposób fotografowania, chcę mniejszy korpus, a D3 czy też Marki mają spore rozmiary i wagę. Dlatego czekam na następce 5D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner