Strona 90 z 332 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Hesja ma podane na stronie ceny hurtowe, czego zupełnie nie rozumiem...
    Może awansował na hurtownika a sam kupuje taniej?

Coś już napisał

Domyślnie

Czego nie rozumiesz? Przecież hesja na forum Nikona będzie D3 i D300 sprzedawał hurtem... :-)

Pozdrawiam

Domyślnie

już je trochę podniósł. pewnie się sypnął ...
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na fotopolis pojawił się specjalny serwis poświęcony D3. Trzeba przyznać świetna promocja.
    Po za tym jest też druga część testu tej puszki ze zdjęciami: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6571.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

trochę dziwne. Nie zajeli sie porównaniem z canonem 1D mk3- bo zwalony AF? Bez przesady, jak widać z opinii posiadaczy canona to problem szczątkowy. Nie chcieli do 1Ds ? Ok, ale nie porównali tez plików do tych z FF 5D - to też dziwne, że na to nie wpadli, bo to tyle samo MP i takie porównanie kusi.
    D3 nie jest tylko dla fotoreporterów, co sugerują. W kazdym razie nie ma tam chyba nalepki, że nie wolno robic innych zdjęć?
    Nie zajeli się LiveView, kalibracją szkieł i paroma innymi drobiazgami.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

fotopolis ... nie ma porównań - jest za to fascynacja szumami (a raczej ich brakiem) - ok - określają w ten sposób główny target ale do jasnej anielki - są też osoby, które nigdy nie wychodzą poza 800/1600iso D3 zapowiada się na świetną puszkę i to wcale nie ze względu na te mityczne już 25600iso (komu to do licha tak naprawdę potrzebne? - ale ok - potencjał jest
    ... wracając do artykułu - zastanowiła mnie opisana "dolegliwość" w drugą niejako stronę, a mianowicie skłonność do przepaleń przy ISO 100 (niekalibrowalnych? cokolwiek to znaczy) - już w d70 było dla mnie niezrozumiałe to, że ISO w nikonie zaczyna się od 200 - jak widać w D3 używalne czułości (bez ryzyka niespodzianek) to w dalszym ciągu 200ISO

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Ja musze przyznac, ze jestem sceptyczny do tego typu opisow, nie wiem skad sie bierze te brak porownan do jakiegokolwiek konkurencyjnego systemu, ale fakt utworzenia osobnego dzialu D3 moze miec znaczenie. D3 to swietny aparat i to nie ulega watpliwosci, mysle ze w takim porownaniu wyszedlby "zwyciezka reka", co zreszta jest wyrazane w zachwytach testerow. A tu nagle niespodzianka, ci sami testerzy dali tyle samo, albo wiecej procent konkurencyjnemu 40D. W to nie jestem w stanie uwierzyc.
    Za dwa lata temu Fotokurier (dla mnie wtedy dosc wiarygodna pozycja) zamiescil test miedzy innymi Nikona D200 i Canona 5D i o paradoks D200 wedlug testujacych okazal sie znacznie lepiej obrazowac niz 5D. Jako niegdysiejszego posiadacza D200 nawet mnie to ucieszylo, ale czlowiek ma jednak oczy i czar prysl.

Ja mysle, ze pytanie jest proste, komu Nikonowi, czy Canonowi zalezy na tym, zeby takich porownan nie bylo. Poczekamy, a wszystko wyjdzie w praniu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    (....)

Ja mysle, ze pytanie jest proste, komu Nikonowi, czy Canonowi zalezy na tym, zeby takich porownan nie bylo. Poczekamy, a wszystko wyjdzie w praniu.
    Macie rację, że dziwny ten test. O porównanie z 5D aż się prosi. Zobaczymy. Mam nadzieję, że na dpreview się postarają.

Myślę, że brak dobrego iso 100 to czysty marketing. Podwyższenie czułości matrycy daje możliwość lepszej pracy na wysokich czułościach, a to jest obecnie wyznacznik jakości. No i można dać iso 25 tyś. ileśtam. Choć dla mnie sraka jaką matryca wtedy produkuje do niczego się nie nadaje ale w folderze reklamowym wygląda - mówiąc językiem młodzieżowym - zajebiście .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-11-2007 o 03:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    D3 zapowiada się na świetną puszkę i to wcale nie ze względu na te mityczne już 25600iso (komu to do licha tak naprawdę potrzebne?
    No na przyklad w ciemnym jak w dupie kosciele sie przydaje... Chociaz patrzac na sample to raczej z tej kolorowej sraki po odszumieniu efekt bylby raczej marny. 12800 za to calkiem, calkiem...

Nikon dal ognia i nie ma co do tego watpliwosci. Zapowiada sie bardzo ciekawy wyscig. Mam nadzieje ze Canon przyspieszy upgrade 5D...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Nie samymi puszkami człowiek żyje
    Pojawił się i test nowego szkła na photozone:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_28/index.htm

Strona 90 z 332 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów