Strona 81 z 332 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... oficjalne potwierdzenie faktu, że D300 jest traktowane jako body profesjonalne (flagship DX) i jako takie uzupełnia linię ...
    tak też gdzieś :-) już pisałem, D300 ma wiele cech body pro - za wyjątkiem gripa (ale F6 tez miał go osobno). Ma ten sam moduł AF co D3 - Multi Cam 3500.
    Teraz nikon będzie miał 2 nowe reporterskie body - DX i FF. Jak kto lubi cropa - kupi D300, a jak FF - 3D. Zapewne wielu kupi oba body bo to super rozwiązanie.
    Ja osobiście czekałem na takie body wielomegapikselowe - będę czekał dalej.

jestem ciekaw co nikon zrobi dalej. Jak szybko wsadzi matrycę z D300 w niższy, dwucyfrowy model (powiedzmy umownie D90) i jak szybko wsadzi matrycę FF w body - no własnie jakie - trzycyfrowe? Byłby to taki odpowiednik 5D. Ale tez nie spodziewam się tego szybko. Minimum rok.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nikon D3 hands-on preview
    http://www.dpreview.com/previews/nikond3/

A hands-on'ów nowych Canonów nie ma .
    system EOS

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    A hands-on'ów nowych Canonów nie ma .
    A nowych Nikonów nie ma w sklepach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pewnikiem im nie dowieźli .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Nie no kurcze... to jest sprzęt, który ja chcę Do tego 200-400VR i nowe 500mm ;-) 2x D3 i te szkiełka... to ile to razem będzie?

A tak serio: dopiero na przykładzie takiego D3 widać jak bardzo dominacja Canona była niekorzystna dla tych, dla których liczy się coś więcej niż FPS i szumy w ISO3200 ;-) Cos czuję, że niedługo nawet Akustyk doczeka się swojego MLU na guziku konfigurowalnym z PF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Nie no kurcze... to jest sprzęt, który ja chcę Do tego 200-400VR i nowe 500mm ;-) 2x D3 i te szkiełka... to ile to razem będzie?

A tak serio: dopiero na przykładzie takiego D3 widać jak bardzo dominacja Canona była niekorzystna dla tych, dla których liczy się coś więcej niż FPS i szumy w ISO3200 ;-) Cos czuję, że niedługo nawet Akustyk doczeka się swojego MLU na guziku konfigurowalnym z PF
    Trochę racji w tym jest ale gdyby iść dalej tym tokiem rozumowania to Canon nigdy by nie wypuścił 5D, bo po co skoro konkurencji niet. Myślę że to nie idzie tak prosto. Oni mają swoją filozofię i to jeszcze z lat analogowych. Raczej spodziewam się nowych funkcji/rozwiązań niż pójścia na łatwiznę w postaci przycisku MLU .
    Co do D3 to bardzo fajny ale akurat nie dla mnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Cos czuję, że niedługo nawet Akustyk doczeka się swojego MLU na guziku konfigurowalnym z PF
    Skoro po jakichs 5 latach Canon nareszcie usprawnil drzwiczki od CF to za kolejne 5 lat moze bedzie ten nieszczesny MLU.
    Btw ja w 40D to sobie uproscilem bo jest tam fajne 'favourites menu' ktore moze sie zawsze odpalac jako pierwsze - click na MENU, click na MLU (ustawic mozna jako pierwze od gory) i jest MLUw ulamku sekundy wlaczone/wylaczone. Pol kroku do przodu .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    click na MENU, click na MLU (ustawic mozna jako pierwze od gory) i jest MLUw ulamku sekundy wlaczone/wylaczone. Pol kroku do przodu .
    cos jakby jest zupe przy pomocy widelca zamiast noza.

no mozna, i faktycznie jest latwiej. ale upieram sie, ze to nadal nie jest normalne.

guzik + ikonka na panelu u gory albo rasowy przelacznik. chocby w C.fn-ach dodac wlaczanie MLU przez ten debilny przycisk DirectPrint, bo skoro juz jest to niech nie bedzie pie* miejscem na reklame producenta drukarek, tylko sie na cos przyda

a z innej bajki, Askey znowu strzela z d* i wali darmowa promocje nieistniejacym aparatom Nikona w chwili, kiedy ludzie potrzebuja rzetelnej informacji o istniejacych korpusach Canona. nic tylko pogratulowac bezstronnosci
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a z innej bajki, Askey znowu strzela z d* i wali darmowa promocje nieistniejacym aparatom Nikona w chwili, kiedy ludzie potrzebuja rzetelnej informacji o istniejacych korpusach Canona. nic tylko pogratulowac bezstronnosci
    Za to Ken Rockwell nabył 40D i zabiera się za porównanie z 5D...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

a zdjęć z seryjnych nikonów dalej brak ....

Strona 81 z 332 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów