Strona 68 z 332 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

w sumie....
    to sprobujcie na szybko wymienic OBA akumulatory w D300 z przykreconym gripem bez koniecznosci odkrecania... bo jakkolwiek grip jest piekny i pieknie "lezy" na D300 to rozwiazanie jakby srednio przmyslane, biorac pod uwage koniecznosc podpiecia 2 baterii by miec 8kl/s ktorych beda przede wszystkim uzywac repoprterzy sportowi a podczas calodniowej imprezy 1000-1500 fotek to zaden wyczyn i jak komus przyjdzie wymieniac oba na szybko to go rozpacz ogarnie
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 12-09-2007 o 09:30
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

tylko, że body nie ciągnie z dwóch akku naraz. Trzeba miec zasilanie z baterii z gripa, wtedy będzie 8 kl/s. Jak ona padnie to już tych 8 kl nie ma. Stan naładowania akku w body chyba nie ma znaczenia. Może być sobie nawet na zero.

Rozwiąznie jest inne niż w D200 gdzie body samo wybierało - słabszy z akumulatrów najpierw, a po rozładowaniu brało z drugiego. W d300 jest inaczej - wskazuje się akku z którego ma być brany najpierw prąd - opcja d11 w menu www.dpreview.com/previews/nikond300/page11.asp

aku są z chipami i body pokazuje ilość zdjęc do końca, możliwe do osiągnięcia na danym aku (oraz jego zużycie w procentach)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-09-2007 o 10:02
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    w sumie....
    to sprobujcie na szybko wymienic OBA akumulatory w D300 z przykreconym gripem bez koniecznosci odkrecania... bo jakkolwiek grip jest piekny i pieknie "lezy" na D300 to rozwiazanie jakby srednio przmyslane, biorac pod uwage koniecznosc podpiecia 2 baterii by miec 8kl/s ktorych beda przede wszystkim uzywac repoprterzy sportowi a podczas calodniowej imprezy 1000-1500 fotek to zaden wyczyn i jak komus przyjdzie wymieniac oba na szybko to go rozpacz ogarnie
    W dodatku 8kl/sek uzyskuje się nie na dwóch bateriach, a tylko na jednej - specjalnej EN-EL4 za D2X, która chodzi na wyższym napięciu. Tej drugiej wogóle nie musi być w korpusie, zresztą żywotność EN-EL4 jest naprawdę spora - szanse na jej wyczerpanie w czasie jednej sesji są cholernie małe.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W dodatku 8kl/sek uzyskuje się nie na dwóch bateriach, a tylko na jednej - specjalnej EN-EL4 za D2X, która chodzi na wyższym napięciu. Tej drugiej wogóle nie musi być w korpusie, zresztą żywotność EN-EL4 jest naprawdę spora - szanse na jej wyczerpanie w czasie jednej sesji są cholernie małe.
    co do tego jak ciagnie prad to szczerze mowiac za duzo nie wiem, ale jesli jest jak mowisz i moze jechac z pelna predkoscia tylko na tej w gripie, to chyba nie bedzie az tak zle jak mi sie wydawalo, nie mniej jednak co do szans na wyczerpanie to wiesz... kilkugodzinna impreza sportowa plus WIFI gdzie na bierzaco zrzucasz foty wiec karty nie zawalisz, przy 8kl/s to profesjonalnemu reporterowi potrafi "peknac" kilka tys kl/h. wiec na takiej imprezie trwajacej kilka godzin mozna zajechac nie jeden zestaw bterii

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    co do tego jak ciagnie prad to szczerze mowiac za duzo nie wiem, ale jesli jest jak mowisz i moze jechac z pelna predkoscia tylko na tej w gripie, to chyba nie bedzie az tak zle jak mi sie wydawalo, nie mniej jednak co do szans na wyczerpanie to wiesz... kilkugodzinna impreza sportowa plus WIFI gdzie na bierzaco zrzucasz foty wiec karty nie zawalisz, przy 8kl/s to profesjonalnemu reporterowi potrafi "peknac" kilka tys kl/h. wiec na takiej imprezie trwajacej kilka godzin mozna zajechac nie jeden zestaw bterii
    No więc właśnie EN-EL4 w D2H i D2X wytrzymuje kilka tyś. Z tego co pospolicie powiadają, to rekordowo udawało się dociągnąć prawie do 10k. A nowsze EN-EL4a ma jeszcze większą pojemność. O normalnym użytkowaniu tu nawet nie wspominam, bo rzadko udawało mi się w jeden dzień załatwić więcej niż 40-50% i to przy naprawdę konkretnym rzeźbieniu z oglądaniem telewizji.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jednemu koledze z czarnego forum na tej baterii stuknelo cos kolo 5,5K zdiec - latwo obliczyc, ile by musial zrobic by zajechac kilka zestawow a ponoc nowe puszki sa mniej pradozerne (ale to sie w praniu zobaczy).

Miasto

Domyślnie

no zobaczymy oby bylo jak wy mowicie... tak prawde mowiac to moglaby ta puszka juz wyjsc bo znow canon zgarnia klientow na premie nowosci, a ja szczerze mowiac chcialbym miec realna mozliwosc ich porownania

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 12-09-2007 o 11:39

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Idę sobie podciąć żyły Pięknie to wygląda.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No pięknie (zwłaszcza to ostatnie z 85/1.4)
    ale najwcześniej - realnie - w grudniu mógłbyś się tym cieszyć

Strona 68 z 332 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów