Strona 63 z 262 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jacku wszystko to co piszesz to święta prawda i chyba nikt zdroworozsądkowo podchodzący do sprawy nie będzie tego kwestionował. Tyle że z takim apelem powinieneś raczej zwrócić sie do kolegów z żółto-czarnego forum, a nie tutaj. To raczej tam powstają wątki o tym jakie to straszne wady mają nowe puszki Canona to tam pieje się, że Nikon zniszczył konkurencję. Nie chce mi się szukać ale dużo postów operuje wręcz wojenną retoryką. Wątki o nowościach Canona zostały niemal natychmiast pozamykane. Na prawdę spróbuj spojrzeć na to obiektywnie. Bo mam wrażenie, że poziom onanizmu na obu forach ostatnio jakby nie jest równy.
    może teraz poziom onanizmu nie jest równy, fakt, u zółtych teraz większy (ma nikon wreszcie świetne zabawki których nie trzeba się wstydzic), ale za to przedtem było odwrotnie. Bilans wyjdzie koło "0"
    zapewne kojarzysz moje wypowiedzi z forum żółtego i wiesz, że nie tylko nie podsycam, a wręcz temperuje takie przepychanki z gatunku "co lepsze". Wątki zamknął kto inny, ale zaczeło sie tam trolowanie, więc był powód do ich zamknięcia.

Mam wrażenie że to raczej tu w tym wątku jest chyba najbardziej obiektywna dyskusja o nowościach Nikona. Bez zachwytów ale z szacunkiem. Z lekkim podkreśleniem, że póki co Canon ma się dobrze i jeszcze żyje . Chyba nie ma w tym nic złego?
    OK, pewnie że canon żyje. I ja też tak twierdze i udowadniam nawet niektórym użytkownikom canonów że 5D ma zalety :-) (canik - fajnego macie forumowicza, na drugim forum też są zresztą podobni)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kolekcjoner - ale uczciwie trzeba przyznać, że niestety także na CB nie brakuje "oszołomów", którzy wypowiadają się w stylu "canon jest najlepszy - BO TAK !!!"
    Mnie bardzo cieszy ruch w żółtym koncernie - liczę bowiem na to, że canon zareaguje szybciej, niż zaplanowali to wcześniej jego księgowi :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Kolekcjoner - ale uczciwie trzeba przyznać, że niestety także na CB nie brakuje "oszołomów", którzy wypowiadają się w stylu "canon jest najlepszy - BO TAK !!!"
    zdecydowanie nie brakuje.

aczkolwiek oszolomstwem, ktore na tym forum jest znacznie dobitniejsze jest odpowiadanie na pytanie o "tani telezoom do uzupelnienia kita" propozycja 70-200/4 (aczkolwiek, trzeba oddac takim osobom sprawiedliwosc, ze majac na uwadze "budzetowosc" lensa nie proponuja wersji IS)

ale w odroznieniu od zaprzyjaznionego forum, przekonywanie ze "czarne jest czarne a biale jest biale" jest tu rzadsze. rowniez stalosc w uczuciach wzgledem wygladu szumu, potrzeby ISO powyzej 400, itd. itp.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jacku wszystko to co piszesz to święta prawda i chyba nikt zdroworozsądkowo podchodzący do sprawy nie będzie tego kwestionował. Tyle że z takim apelem powinieneś raczej zwrócić sie do kolegów z żółto-czarnego forum, a nie tutaj. To raczej tam powstają wątki o tym jakie to straszne wady mają nowe puszki Canona to tam pieje się, że Nikon zniszczył konkurencję.
    tzn moglbys mi pokazac te watki o wadach nowych puszek canona? kurde - siedzi czlowiek po pare godzin dziennie na forum i takie atrakcje go omijaja.
    co do drugiej czesci wypowiedzi: przejrzyj posty w tym watku napisane tuz po premierach - dziwnie duzo canonierow zwatpilo w sile "swojej" firmy...
    Nie chce mi się szukać ale dużo postów operuje wręcz wojenną retoryką.
    ale robienie z paru ludzi, ktorzy na pokazie widzieli to co widzieli idiotow , wmawianie im, ze nikon nie mial prawa dogonic canona, ciagle wypominanie roznych smiesznych (ponoc powszechnych) w zoltym obozie opinii (jakoby nikt nie potrzebowal wysokiego iso i dx jest najlepszy (doslownie przed chwila akustyk to znowu zrobil) - nie ma to jak glosy paru radykalow uznac za reprezentatywne dla calego srodowiska (to co - mam rozumiec, ze tutaj wszyscy reprezentują poglady kolegi "eosa" czy jak mu tam bylo?)
    nie mam pojecia tez skad to ironiczne traktowanie "klatki pelnej pikseli" - mowiac szczerze bylem przekonany dotychczas, ze tak mowia o niej pieszczotliwe posiadacze 5d i in, a tu sie okazuje, ze to takie wrzuty nikoniarzy byly...

Wątki o nowościach Canona zostały niemal natychmiast pozamykane.
    ale to, ze glownie za sprawą harcowników z CB, ktorych dzialalnosc mozna bylo nazwac co najmniej wredną prowokacją to juz przemilczymy?

Na prawdę spróbuj spojrzeć na to obiektywnie.
    polecam zrobic to samo
    Bo mam wrażenie, że poziom onanizmu na obu forach ostatnio jakby nie jest równy.
    alez oczywiscie, ze nie jest - na czarnym forum wielu ludzi czekalo takiego przelomu jak zbawienia - trudno sie dziwic, ze wszyscy są (jestesmy) podjarani rewolucją. U canona nastapila ewolucja, wiec poziom onanizmu ponad norme nie wyskoczyl. dla wiekszosci teksty o jakims sadzeniu kwiatkow na grobie dowolnej firmy powinny byc oczywistym zartem (inna sprawa, ze takich sobie jakos nie przypominam). kurde - ludzie sie ciesza jak dzieci, bo w koncu nikon kopnam canona w dupe, co wszystkim wyjdzie na zdrowie i czasem cos przy okazji palną. nie jest to jednak tak jak mozna z Twojego postu wyczytac, ze tam nic sie nie dzieje, tylko forumowicze tancza sobie na swiezo wykopanym grobie canona...co nb. w druga strone mialo miejsce na CB w sposob ciagly i przez dlugi czas - czasem az szlag mnie trafial jak zaczalem przegladac CB, bo na kasliwe uwagi pod adresem nikona/nikoniarzy mozna sie bylo tu natknac nawet w najbardziej niewinnym z pozoru watku. teraz juz mam do tego i dystans wiekszy i jest to jakby mniej zauwazalne, ale czasem z niektorych wypelza...
    Mam wrażenie że to raczej tu w tym wątku jest chyba najbardziej obiektywna dyskusja o nowościach Nikona. Bez zachwytów ale z szacunkiem. Z lekkim podkreśleniem, że póki co Canon ma się dobrze i jeszcze żyje . Chyba nie ma w tym nic złego?
    z tym wlasciwie mozna sie zgodzic, chociaz pare glosow w tej swojej obiektywnosci dziwnie traktuje pozytywy (w stylu "po co komu krop dx jak ma tylko 5mpix - nie dostrzegajac samej istoty, ze w ogole jest taka mozliwosc dla wielu bardzo przydatna).

kurde - chyba moja nadzieja na to, ze po wyrownaniu sie poziomu w obu systemach te bezsensowne spory ucichna byla plonna - po prostu zaczna byc jeszcze bardziej irracjonalne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    kurde - chyba moja nadzieja na to, ze po wyrownaniu sie poziomu w obu systemach te bezsensowne spory ucichna byla plonna - po prostu zaczna byc jeszcze bardziej irracjonalne.
    Ano dokładnie - pojawia się bowiem tu i tam podświadomy lęk: Panie i Panowie na C muszą sobie teraz przypomnieć jak wycisnąć ze sprzętu dobre zdjęcia, a ich Koleżanki i Koledzy na N nie będą już mogli zwalić winy na sprzęt

Jak zresztą wcześniej zauważył Jaca: "Teraz trzeba będzie udowadniać, że się robi lepsze zdjęcia nie wystarczy to jakie body się ma w ręce."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

tzn moglbys mi pokazac te watki o wadach nowych puszek canona? kurde - siedzi czlowiek po pare godzin dziennie na forum i takie atrakcje go omijaja.
    Mam wrażenie zatem, że czytamy różne fora. Szczerze mówiąc ostatnio coraz rzadziej zaglądam na forum Nikona, bo trochę inaczej wyobrażam sobie cieszenie się nowościami. Co do tego że przez lata Nikon był traktowany tak, a nie inaczej na tym forum to na prawdę nie jest argument, że trzeba robić to samo tylko w drugą stronę. Tym bradziej widzisz jak to beznadziejnie wygląda z drugiej strony.
    Zresztą Maris ma znów sporo racji, bo po pierwsze mamy jak widzę jednak dość krańcowo inne spojrzenia na tę sprawę. Po drugie takie dyskusje rzeczywiście nie posuwają sprawy nic do przodu także ja bym już tego nie chciał rozwijać.

co do drugiej czesci wypowiedzi: przejrzyj posty w tym watku napisane tuz po premierach - dziwnie duzo canonierow zwatpilo w sile "swojej" firmy...
    Jest jak piszesz. Tyle że to jakby nic nowego. Na forum nikona było to samo i to jeszcze chyba w większym rozmiarze niż tu. Po za tym pracuję nad tym żeby spojrzeć na sprawę przynajmniej z dystansem .
    Szczerze mówiąc większość argumentów, które przedstawiłeś jest słuszna ale nie odnosi się do tego co pisałem ani teraz ani wcześniej także nie mam jak z tym polemizować.

Bahrd ale tak nie będzie. Ja mam wrażenie, że właśnie jak się wyrówna poziom puszek to poziom dyskusji się nie zmieni albo się zaostrzy. Bo się zaczną spory o kształt gałek i rozmiar muszli ocznej. Zapomnij .
    Pamiętam jak było za czasów analoga gdzie dyskusje (na żywo nie bylo for) były wyjątkowo zażarte.

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    (...)
    OK, pewnie że canon żyje. I ja też tak twierdze i udowadniam nawet niektórym użytkownikom canonów że 5D ma zalety :-) (canik - fajnego macie forumowicza, na drugim forum też są zresztą podobni)
    Jaca trochę bez sensu skierowałem to do Ciebie wiem . Wiem też że mało jest na tamtym forum osób tak obiektywnych jak Ty. To raczej był mój głos w kierunku refleksji, a nie żali czy oskarżeń.
    Co do canika to taki nasz jaskiniowy troll ale w sumie dość sympatyczny .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-09-2007 o 23:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

..... Co do tego że przez lata Nikon był traktowany tak, a nie inaczej na tym forum to na prawdę nie jest argument, że trzeba robić to samo tylko w drugą stronę. Tym bradziej widzisz jak to beznadziejnie wygląda z drugiej strony...
    oj, jednak to trzeba brać pod uwagę i to bardzo. Jest takie powiedzenie: kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
    A potem jest rewanż. I tak w kółko. Może by tak to kółko przerwać?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany

Domyślnie

Kolejny raz pieprzenie bez sensu ... Akustyk: gadając w kółko to samo stajesz się nudny. Musisz zaglądać na forum Nikona częściej ode mnie, mimo, że kiedyś miałem analogowego Nikona.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie - zostawiając na boku rozważania ogólne - proponuję zerknąć na pierwszą część testu D3 na fotopolis - LINK

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    oj, jednak to trzeba brać pod uwagę i to bardzo. Jest takie powiedzenie: kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
    A potem jest rewanż. I tak w kółko. Może by tak to kółko przerwać?
    Dziękować Opatrzności nie mam tu nic na sumieniu więc niech się inni martwią .

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Panowie - zostawiając na boku rozważania ogólne - proponuję zerknąć na pierwszą część testu D3 na fotopolis - LINK
    Więc jeśli chodzi o D3....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 63 z 262 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów