Strona 6 z 332 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Niedługo puszczą dokładne info. Sony na pewno w przeciągu 3 tygodni i Nikon pewnie też coś koło tego.

pzdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Sony na razie nie ma zadnych perspektyw na wstrzelenie sie w rynek semi-pro, o pro nie wspominajac. poki co najlepsze rozwiazania tandemu Sonoltokon pojda do Nikona
    a D300 to rynek pro? Wydaje mi się, że Sony odniosło sukces i raczej Nikonowi zrobi konkurencję, niż odpuści.
    czy raczej D80 i A100. w D200 byla czterokanalowa matryca. obrazowanie bardzo zblizone, ale szybkosc elektroniczna bez porownania wieksza
    w D80 było wprost to samo, w D200 było to samo tylko wykastrowane (jak napisałem)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Sony na razie nie ma zadnych perspektyw na wstrzelenie sie w rynek semi-pro, o pro nie wspominajac. poki co najlepsze rozwiazania tandemu Sonoltokon pojda do Nikona
    Niekoniecznie, bo nowy soniacz , ma byc raczej następcą Konici-Minolty 7D, czyli coś dla zaawansowanych amatorów lub jak na polskie warunki semi-pro.

A co do rozwiązań, to ponoć Sony zatrudnił na nowo sporo inżynierów z Minolty (którzy za czasów Konica-Minolta zostali ze względów ekonomicznych "zredukował") i może coś z tego wyjdzie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    a D300 to rynek pro? Wydaje mi się, że Sony odniosło sukces i raczej Nikonowi zrobi konkurencję, niż odpuści.
    zalezy kogo pytasz. jak fanatykow, to oczywiscie D200 a wiec i D300 bedzie pro^5 pelna geba, bijace na glowe 1Ds (co w sumie wiadomo od dawna, ale tak tylko wspominam... )

nie, D200 to nie jest pro. przy odrobinie dobrych checi mozna to wrzucic do semi-pro.

co do sukcesu Sony... chcialbym nazywac sukcesem wypuszczenie jednego, sprzedajacego sie raczej umiarkowanie mimo zaje... reklamy korpusu, dosc leciwej technologicznie linii kilku drogich lensow, dosc niepewnego systemu blysku i relatywnie niska opinie fotografow spoza segmentu stricte amatorskiego. nie wychodzi mi. na atak na polke chocby polprofesjonalna to trzeba pracowac latami w danym biznesie (OK, Minolta spod ogona krowie nie wypadla) i miec w nim wyrobiona renome (jakby nie kombinowal, nie funkcjonuje).

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Niekoniecznie, bo nowy soniacz , ma byc raczej następcą Konici-Minolty 7D, czyli coś dla zaawansowanych amatorów lub jak na polskie warunki semi-pro.
    troche juz naciaganie. w Polskich warunkach 350D robia za body "profesjonalne"

A co do rozwiązań, to ponoć Sony zatrudnił na nowo sporo inżynierów z Minolty (którzy za czasów Konica-Minolta zostali ze względów ekonomicznych "zredukował") i może coś z tego wyjdzie.
    mam taka nadzieje. nie mam tez watpliwosci, ze marketing Sony wreszcie zrobi to co przez lata Minolta pograzala z kretesem - sprzeda swietne czesto pomysly swoich inzynierow.

ale na produkt z napisem Sony adresowany do polprofesjonalnych fotografow to jeszcze musimy poczekac. na tej polce sprzedaje sie nie tylko korpus, ale tez przekonanie do przyszlosci, rozwoju i jakosci rozwiazan. i trzeba to sprzedac w duzej ilosci. wydaje mi sie, ze grono "twardych" uzytkownikow sp. Minolty jest na to za male i trzeba je zasilic o nowe osoby. a do tego potrzeba czasu i stalej pracy
    www albo tez flickr

Domyślnie

troche juz naciaganie. w Polskich warunkach 350D robia za body "profesjonalne"
    co nie zmienia faktu, że do semi-pro "trochę" im brakuje

ale na produkt z napisem Sony adresowany do polprofesjonalnych fotografow to jeszcze musimy poczekac. na tej polce sprzedaje sie nie tylko korpus, ale tez przekonanie do przyszlosci, rozwoju i jakosci rozwiazan. i trzeba to sprzedac w duzej ilosci. wydaje mi sie, ze grono "twardych" uzytkownikow sp. Minolty jest na to za male i trzeba je zasilic o nowe osoby. a do tego potrzeba czasu i stalej pracy
    Zgadza się, na razie Sony trzepie kasę na amatorach i na pozostałościach użytkowników bagnetu Minolty, którzy lubią swoje szkiełka i maja do nich sentyment.
    Jak widać Sony zabiera się do wejścia na bardziej zaawansowany rynek całkiem rozsądnie, niedługo nowi użytkownicy alfy A100 zauważą, ze trzeba się rozwijać i przejdą na lepsze i bardziej zaawansowane korpusy, w tym czasie może przybędzie szkieł.
    A co do rynku profi to zupełnie inna bajka i to jeszcze lata miną żeby się do niego zbliżyć.

pzdr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(.....)

Wiesz trudno się nie zgodzić, że droga jeszcze długa ale produkt myślę będzie niedługo - przynajmiej celujący w segment semi pro. Jak zostanie odebrany to już inna sprawa. Myślę że w sony doskonale sobie zdają sprawę, że na rynku pro póki co nie mają co robić. Współpraca z Nikonem może być dla Sony bardzo owocna, w odwrotną stronę to już wątpię. Mało tego. Taki połączony tandem Sony-Nikon może nieźle dać po tyłku Canonowi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Taki połączony tandem Sony-Nikon może nieźle dać po tyłku Canonowi.
    i patrzac na 40D to nalezy tylko sie o to modlic i zacierac rece. podobnie jak za Penaxunga bo to nam na dobre wyjdzie
    www albo tez flickr

Domyślnie

i patrzac na 40D to nalezy tylko sie o to modlic i zacierac rece. podobnie jak za Penaxunga bo to nam na dobre wyjdzie
    Tym bardziej po wejściu na rynek semi-pro Pentaxa K10D, który okazał się dopracowana puchą dla wymagających amatorów (gdyby jeszcze poprawili AF, to byłby hit sezonu pewnie :-) )

Może właśnie dzięki niemu pojawiły się w 40D uszczelnienia (szczątkowe, co prawda, ale zawsze)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może Canon połączy kiedyś siły z Nikonem i Sony
    hahaha, żarcik
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Niekoniecznie
    zalezy kogo pytasz
    mam taka nadzieje.
    Zgadza się,
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz trudno się nie zgodzić
    i patrzac na 40D to nalezy tylko sie o to modlic
    Pełna kultura! Za dwadzieścia lat, jak dzieci/wnuki przewertują archiwum, to nie będzie się czego wstydzić!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    może Canon połączy kiedyś siły z Nikonem i Sony
    hahaha, żarcik
    Czemu nie - Japończycy nie przepadają za Koreańczykami jak pamiętam...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-08-2007 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 6 z 332 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów