Strona 47 z 332 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie

to jest przykre - niedługo, żeby fotka mogła być oceniona pod względem jakościowym - będzie trzeba pozostawić w niej exif... a może niedługo i on sam wystarczy...
    Nigdy mi nie przeszkadzały szumy - i gdy ktoś o nich mówi naraża się w moich oczach na śmieszność - ale też jak ktoś musi siebie nisko cenić, żeby taka paplanina mogła wywierać na nim taką presję (widoczną i w N i w C)? Znam kilku kumpli z N i C, z którymi czasem focę - mają w nosie cały ten bajzel nowinek i co tu kryć - są szczęśliwi z tego powodu

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

artus - zgadzam się! Można się wypowiedzieć, ale nie można zapominać o klasie.
    Ostatnio edytowane przez jarq. ; 26-08-2007 o 16:41 Powód: Automerged Doublepost
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co takiego słabego jest w 40D albo ds-ie. Ot puszki do roboty i tyle. Mogę sie zgodzić z Kuchatkiem, że jak zwykle coś tam wycięli ale bez przesady. Czego brakuje do szczęścia w tych puszkach.
    Jeśli dobrze rozumiem Kuchatka, to chodzi o to, że odnosi się wrażenie, że niektóre opcje są naturalne i mogłyby być, po czym są wręcz sztucznie usuwane z końcowej wersji (ja się mogę tylko domyślać, że wynika to z poważnych analiz pozycjonowania poszczególnych produktów etc., ale takie drobiazgi wkurzają po prostu).
    Choćby wspomniane AF z kompaktów w trybie LV - co szkodzi mieć - choćby w makro wybrać punkt i czekać... podejdzie glizda i samo pstryk - a tak, to muszę sam pisać soft do tego
    Albo to cholerne "AF eddżastment" - chyba nawet Canonowi opłacałoby się zatrudnić mniej ludzi w serwisach, a jaka frajda dla nas?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie podsumować dyskusję kilkoma subiektywnymi obserwacjami:
    1. Nikon wypuścił dwie hybrydy, technologicznie mocno zaprzeszłe, które ni do reporterki ni do sportu, pewnie dla głąbów z forum Nikona.
    2. Nikon wpierał swoim zaczadzonym propagandą fanatyków ..
    ...
    6. Większość żółtych tłumoków przez ostatnie lata karmione było fatalnymi matrycami, stąd dopiero teraz możemy się zorientować, że wszystkie zdjęcia, które zdobyły w tym czasie międzynarodowe nagrody, a wykonane zostały na Nikonach, były dla niepoznaki robione 350D....
    To twoje bardzo subiektywne odczucia, ja czytając ten wątek takiego podumowania nie mógłbym zrobić.
    Albo zapomniałes powstawiac uśmieszków do tej swojej bezsensownej wypowiedzi, albo masz kompleksy. Szkoda.

arturs - dziękuję w imieniu fanatycznych tłumoków.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany

Domyślnie

jaca i arturs: szkoda, że bez wstawienia na końcu "uśmieszków" nie potrafiliście odczytać sarkazmu tego tekstu. Pewnie i tak nie uwierzycie, ale kolejne punkty są streszczeniem (lekko podkoloryzowanym) wypowiedzi userów będących zdecydowanie dłużej na tym forum, w pierwszej wersji w nawiasach były nawet ich nicki. Pozwoliłem sobie po prostu na trochę absurdalnego humoru, by pokazać bezsensowne marudzenie w tym wątku.
    Na szczęście kolekcjoner od razu połapał się w charakterze tego tekstu, gratuluję inteligencji i wyczucia. Natomiast jacowi polecam rozwiązywanie krzyżówek, może być nawet na onet.pl ... Przy pewnej wytrwałości powinno pomóc.

P.S. Jeśli ktoś nie wierzy, to ogłaszam konkurs, kto pierwszy znajdzie w tym topicu wypowiedzi o żółtych fanatykach i fatalnych matrycach.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    jaca i arturs: szkoda, że bez wstawienia na końcu "uśmieszków" nie potrafiliście odczytać sarkazmu tego tekstu. Pewnie i tak nie uwierzycie, ale kolejne punkty są streszczeniem (lekko podkoloryzowanym) wypowiedzi userów będących zdecydowanie dłużej na tym forum, w pierwszej wersji w nawiasach były nawet ich nicki. Pozwoliłem sobie po prostu na trochę absurdalnego humoru, by pokazać bezsensowne marudzenie w tym wątku.
    Na szczęście kolekcjoner od razu połapał się w charakterze tego tekstu, gratuluję inteligencji i wyczucia. Natomiast jacowi polecam rozwiązywanie krzyżówek, może być nawet na onet.pl ... Przy pewnej wytrwałości powinno pomóc.

P.S. Jeśli ktoś nie wierzy, to ogłaszam konkurs, kto pierwszy znajdzie w tym topicu wypowiedzi o żółtych fanatykach i fatalnych matrycach.
    Jakoś nie zauważyłem tego sarkazmu, zauważyłem jedynie to co napisałem wcześniej.. skoro są uśmieszki i inne to należy je stosować.. jeśli jak twierdzisz był to zlepek "tfurczości" innych to trzeba było dać odnośniki.. Ja jakoś nie widzę w Twojej wypowiedzi "absurdalnego humoru" tylko zwykłe chamskie obrażanie innych.. Wątpię aby Kolekcjoner zgadzał się z określeniami typu "żółte tłumoki" czy "głąby z forum Nikona" - sądząc z jego innych wypowiedzi raczej nie ma takiego poglądu na użytkowników Nikona jak Ty (nawet z tej wypowiedzi w której jak twierdzisz Cię popiera).
    Jak napisałem w poprzednim poście:
    " Co do meritum może i troche racji masz ale sposób i styl jej przedstawienia zdecydowanie mi nie odpowiada.." myślę że to jest właściwe podsumowanie a Ty jak miałbyś trochę samokrytyki to napisałbyś "Przepraszam" a nie pisał głupoty o absurdalnym humorze itp.
    Forum będzie mieć taki poziom jak użytkownicy tu piszący a taki jaki zaprezentowałeś mnie zdecydowanie nie odpowiada i obraża także mnie bo Ktoś może pomyśleć że skoro ja jako użytkownik nie zaprotestowałem to w domyśle się zgadzam i w duchu popieram..

Artur

P.S. oczywiście można do pralni ale proponuję zostawić żeby inni widzeli że tu też są normalni ludzie a nie tylko same "czerwone tłumoki" czy "zaczadzeni fanatycy Canona"
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A nie można było gościa na pw objechać i usunąć lub poprawić posta ???

Trzeba było tyle pisać na forum ??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A nie można było gościa na pw objechać i usunąć lub poprawić posta ???

Trzeba było tyle pisać na forum ??
    Trzeba.
    Jakbym był modem to bym zrobił to co piszesz czyli na PW lub usunął czy co tam, a że nie jestem to dlatego tutaj.

Edit:
    jak widać moderatorzy też zareagowali ale dopiero pół godziny temu..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-08-2007 o 20:21
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ej no - bez siary mnie tekst Marisa naprawde rozbawil i mniej wiecej od 2 punktu bylem w 100% przekonany, ze to klasyczny sarkazm (nooo - chyba mi panowie nie powiecie, ze taki styl jest dla canonierow tak bardzo typowy, ze w sarkazm juz nikt nie wierzy? )
    Heh - niedawno na zoltym forum byla dyskusja jezykowa, w ktorej udowadnialem, ze uzywanie usmieszkow zubaza formy pisane i negatywnie wplywa na myslenie
    pozdrawiam
    fanatyczny tłumok z żóltego forum od 3 dni sniacy o d3
    bukowy

ps. posta Marisa oczywiscie nie usuwajcie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem czy zauważyliście ale Nikon zupełnie zmienił filozofię autofocusa. Rozmieszczenie i rodzaj pól (szczególnie koncentracja krzyżowych) jest bardzo podobna do tej ze "starych" jedynek. Przy czym różnicy pomiędzy tym rozmieszczeniem w D300 i w D3 nie zuważyłem (przynajmniej na tyle ile podają w różnych specyfikacjach). Co by oznaczało że w D300 jest to pokrycie znacznie szersze niż w D3. Może to znów działać na korzyść tej puszki. Ciekawe jak to będzie pracować w praktyce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

bukowy dziad masz przykład poczucia humoru i inteligencji na CB:
    "Dear Maris,

You have received an infraction at Canon Board.

http://canon-board.info/showthread.php?p=356130

Reason: Wielokrotne Obrażanie innych
    -------
    Wielokrotne Obrażanie innych
    -------

This infraction is worth 4 point(s) and may result in restricted access until it expires. Serious infractions will never expire."
    tę formułkę dostałem od moderatora Jaca, przyzwoitość nakazywałaby ostrzeżenia przysyłać w języku polskim ...

All the best,
    Canon Board

Strona 47 z 332 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów