Strona 327 z 332 PierwszyPierwszy ... 227277317325326327328329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 261 do 3 270 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Wydaje i się, że Canon ma aspiracje zaistnienia w każdym segmencie sprzętu fotograficznego.
    jak najbardziej nie. Canon ma szerokie portfolio, ale nie obejmujace kazdego rodzaju sprzetu. nie robi chocby sredniego formatu, ani malusienkich luster typu olympusowskich E-x00.

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    W kompaktach i lustrzankach ma swoich mocnych przedstawicieli praktycznie w każdej klasie, dlaczego więc miałby odpuszczać nowo powstały segment, który ma duże szanse powodzenia.
    z tego samego powodu, dla ktorego nie produkuje np. telefonow komorkowych z aparatem (choc moglby) - inni robia to lepiej, a koszty dogonienia, w tym przede wszystkim zaistnienia w swiadomosci grupy docelowej klientow, sa po prostu ogromne.

moim zdaniem Canon spokojnie moze zyc bez bezlusterkowca, jesli 2000D bedzie w zasiegu cenowych osob patrzacych na bezlusterkowce.

ktos kto dzisiaj chce kupic bezlusterkowca ma calkiem duzy wybor opcji na rynku - jest Olympus, Panasonic, Samsung i Sony. jakby cos mialo wyjsc z etykietka Canon to to i tak byloby niekompatybilne (lub w bardzo ograniczonym fizycznie a juz na pewno funkcjonalnie sensie) z systemem EOS, wiec z punktu widzenia posiadacza szafki lensow z tylkiem EF w zasadzie nie ma tu wielkiego szalu.

nie jest wykluczone, ze Canon wejdzie w bezlusterkowce, ale nie ma zadnej takiej koniecznosci. entry level w Canonie ciagna male, ale pelnoprawne lustrzanki majace ugruntowana opinie dobrej jakosci zdjec i duzych mozliwosci + zaplecza wielkiego systemu. jesli taki entry-level Canon moze klepac w cenach nieznacznie wyzszych niz konkurencyjne bezlusterkowce (i zapewne wyzszych marzach) to rzucanie sie na bezlusterka jest co najmniej nieoczywiste.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jak najbardziej nie. Canon ma szerokie portfolio, ale nie obejmujace kazdego rodzaju sprzetu. nie robi chocby sredniego formatu, ani malusienkich luster typu olympusowskich E-x00.
    Nie nazwałbym osobnym segmentem Olympusów E-XX0, bo równie dobrze można byłoby powiedzieć, że nie robi też luster typu Pentax albo Nikon.
    z tego samego powodu, dla ktorego nie produkuje np. telefonow komorkowych z aparatem (choc moglby) - inni robia to lepiej, a koszty dogonienia, w tym przede wszystkim zaistnienia w swiadomosci grupy docelowej klientow, sa po prostu ogromne.
    Póki co - EVIL-om bliżej jest do aparatów kompaktowych/lustrzanek niż telefonów, a te Canon produkuje i marki nie musi sobie wyrabiać.
    Co do gonienia konkurencji, to nie wiemy, czy Canon nie byłby w stanie swojego EVIL-a wypuścić w bardzo niedalekiej przyszłości, bo być może prace nad nim są już mocno zaawansowane.
    moim zdaniem Canon spokojnie moze zyc bez bezlusterkowca, jesli 2000D bedzie w zasiegu cenowych osob patrzacych na bezlusterkowce.

ktos kto dzisiaj chce kupic bezlusterkowca ma calkiem duzy wybor opcji na rynku - jest Olympus, Panasonic, Samsung i Sony. jakby cos mialo wyjsc z etykietka Canon to to i tak byloby niekompatybilne (lub w bardzo ograniczonym fizycznie a juz na pewno funkcjonalnie sensie) z systemem EOS, wiec z punktu widzenia posiadacza szafki lensow z tylkiem EF w zasadzie nie ma tu wielkiego szalu.

nie jest wykluczone, ze Canon wejdzie w bezlusterkowce, ale nie ma zadnej takiej koniecznosci. entry level w Canonie ciagna male, ale pelnoprawne lustrzanki majace ugruntowana opinie dobrej jakosci zdjec i duzych mozliwosci + zaplecza wielkiego systemu. jesli taki entry-level Canon moze klepac w cenach nieznacznie wyzszych niz konkurencyjne bezlusterkowce (i zapewne wyzszych marzach) to rzucanie sie na bezlusterka jest co najmniej nieoczywiste.
    Oczywiście, ale akurat entry-level i zaawansowane kompakty (gdzie Canon ma również bardzo mocną pozycję) najbardziej ucierpi na wejściu na rynek bezlusterkowców, bo to przecież potencjalni nabywcy tych aparatów, wybierają najczęściej EVIL-e. Wg mnie wszystko zależy od tego jak dużo bezlusterkowce zdołają urwać z rynku. Wg mnie może to się okazać znaczny procent.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cztery procent do końca roku przy planowanych dwudziestu w przyszłym...
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się wydaje, że ta sytuacja jest dynamiczna. Jak znam Canona to oni już kilka razy stosowali strategię wyczekiwania - wymuszoną bądź nie ale raz była ona niezwykle skuteczna. Więc nie jest wykluczone, że i tym razem jest podobnie.
    Akustyk - analogia z telefonami nie jest dobra, bo to zupełnie inny rynek niż rynek foto - trzeba mieć mnóstwo nowych komponentów zapewne też i patentów ,technologii itd. Nawet dla takiej firmy jak Canon to pierońskie koszty nie mówiąc już o wypromowaniu marki w tym segmencie.
    W bezlusterkowce prawdopodobnie mogą wejść bez bólu. Pewnie większość (jeśli nie wszystkie) komponenty już mają. W kwestii siły marki na tym rynku - chyba wątpią tylko żółci .
    Ciekawe czy Nikon pokaże coś nowego czy tylko mutację dotychczasowych rozwiązań? Ja sądziłem że poczekają i nie będą się śpieszyć by wyjść z czymś oryginalnym - zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli Nikon wejdzie w bezlusterkowce, Canon też będzie musiał, bo bezlusterkowce będą przejmowały coraz więcej rynku kosztem entry level dslr.

Uzależniony

Domyślnie

Już jest teścik matrycy D7000, miazga
    http://www.dxomark.com/index.php/en/...rand3%29/Canon

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Już jest teścik matrycy D7000, miazga
    Zauważyliśmy już. Nawet niszowy Pentax dał w modelu K-5 matrycę o super DR, a Canon to chyba czeka jak go Olympus w tej działce przegoni...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

D7000 manual:

Bez komentarza. BTW czytał ktoś manual do Rebelka?
    the silence is deafening

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

to samo z super-rebelem Gietrzy
    a nawet z 1dmk4

http://www.osnews.com/story/23236/Wh...by_the_MPEG-LA

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manfred Zobacz posta
    to samo z super-rebelem Gietrzy
    a nawet z 1dmk4

http://www.osnews.com/story/23236/Wh...by_the_MPEG-LA
    Nie chce mi się czytać technicznego bełkotu, czyli wychodzi na to, że jak mamy firmę to musimy zainwestować w avc-cam lub wyżej?
    the silence is deafening

Strona 327 z 332 PierwszyPierwszy ... 227277317325326327328329 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów