Strona 317 z 332 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 161 do 3 170 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Robi wrażenie szczególnie:
    Canon EOS 5D Mark II Shutter-73ms Blackout-145ms
    i przecież nie taki wolny
    Nie no ależ skąd... a w ogóle klik-klak się wzięło znikąd...
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

He he he mało mnie rajcują nowości, ale specyfikacja D7000 bardzo fajna 100% pokrycia kadru w tym segmencie rynku brzmi prawie jak sen , uszczelniona metalowa obudowa obudowa , nie to zeby mnie to ruszało uważam że plastik fantastik też może być dobrze zrobiony, firmy najwyraźniej zamieniły segmenty miejscami. jestem zadowolony że coś takiego wychodzi bo może zmusi to canona do konkurowania rzeczywiście istotnymi cechami produktu a nie tylko niezdrowo przerośniętą matrycą. Szczególnie to 100% porycie kadru - super a jednak się da w tej cenie. W natłoku śmieciowo - jednorazowych produktów jest jak światło w tunelu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No wiesz, nie każdy robi ciągle na 1/15s.
    Jarek

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mam wrażenie, że "i przecież nie taki wolny" dotyczyło 7D, nie piątki.

PS: 60D killer, jak nic.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Kilka sampli z nowego nikkora 35/1,4:
    http://imaging.nikon.com/products/im...14g/sample.htm

Niestety, żadne zdjęcie nie zostało zrobione na maks. otwartej przysłonie

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    60D killer, jak nic.
    Ślepa próba (na później) dla kogoś kto ma/będzie miał dostęp do 60D i D7000.

Ustawić aparaty na Auto, dać pierwszej napotkanej osobie i poprosić by zrobiła fotki jak ty/dzieci/ktoś będzie biegał w kółko, w kierunku do aparatu, czy takie dziecinne harce.

and the killer is... dead, co oczywiście nie zmienia faktu, że sytuacja przypomina deja vue D300 vs. 40D i:

- sprzedaż będzie przynajmniej na zakładanym poziomie (imho większym, ze względu na filtry te obecne i pewnie kilka dodatkowych w nowym fw)
    - bardzo szybko pojawią się rabaty
    - bardzo szybko Canon puści następcę, nawet kosztem pożarcia 7D (proponuję ten sam układ AF jako opcję minimum)
    - puszki z drugiej ręki, po zakładanej szybszej premierze 70D, będą perełkami na półce cena/możliwości.

A w ogóle to jestem w szoku: rewelacyjny AF, nowy światłomierz, wizjer bajka i jeszcze lag z jednocyfrowych - no comments
    the silence is deafening

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    He he he mało mnie rajcują nowości, ale specyfikacja D7000 bardzo fajna 100% pokrycia kadru w tym segmencie rynku brzmi prawie jak sen , uszczelniona metalowa obudowa obudowa , nie to zeby mnie to ruszało uważam że plastik fantastik też może być dobrze zrobiony, firmy najwyraźniej zamieniły segmenty miejscami. jestem zadowolony że coś takiego wychodzi bo może zmusi to canona do konkurowania rzeczywiście istotnymi cechami produktu a nie tylko niezdrowo przerośniętą matrycą. Szczególnie to 100% porycie kadru - super a jednak się da w tej cenie. W natłoku śmieciowo - jednorazowych produktów jest jak światło w tunelu.
    Może trochę odbiegnę od tematu,ale w obozie "P" jest k-7,ze wszystkimi atutami 100%kadru (ten sam segment)~`3400 body, nie wspominając już o uszczelnieniach i pancernej obudowie, aaa tak karcony za af, poczekamy na k-5, sorrki za skok w bok
    pozdrawiam wszystkich
    50D+szkło

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Btw dla mnie D7000 szok.

+39 AF points ale pewo ustawione jak w d700

ogolnie jestem w ciezkawym szoku ..
    To, że punkty AF ustawione jak w D700 to akurat nie problem - w końcu to crop i pokrycie kadru będzie dużo większe. Ciekawe jak rozmieścili krzyżowe ? Pucha ciekawa.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    To, że punkty AF ustawione jak w D700 to akurat nie problem - w końcu to crop i pokrycie kadru będzie dużo większe. Ciekawe jak rozmieścili krzyżowe ? Pucha ciekawa.
    9 krzyżowych, więc będzie 3x3 w centrum. Bez rewelacji, ale zdecydowanie lepiej niż 90D.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ---
    Edit: D90 oczywiście
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 15-09-2010 o 12:46 Powód: Automerged Doublepost
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 317 z 332 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów