Strona 290 z 332 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 891 do 2 900 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

ten chart to z 24mkI czy mkII ?
    dziwi mnie hype na to, ze nikkor zje L skoro pamietam zachwyty (w tym Twoje, gietrzy) nad 24LmkII.

oczywiscie nie dziwi mnie hype na samo szkielko. jeszcze tylko 35 i dla mnie nikon ma kompletny system
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    ten chart to z 24mkI czy mkII ?
    Ciekawa uwaga.

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    niebieskie linie usunąłem, bo to MTF dla f/8 - zostawiłem tylko MTF 10 i 30linii dla f/1.4
    http://nikon.org.pl/showpost.php?p=1742611&postcount=67
    Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    dziwi mnie hype na to, ze nikkor zje L skoro pamietam zachwyty (w tym Twoje, gietrzy) nad 24LmkII.
    Lepsze jest wrogiem dobrego. Oczywiście zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale w MTF'ie jest knockout, co wyjaśnia dlaczego Nikkor jest o $500 droższy.

Czornyj jest bezlitosny

akustyk vs. nowy dyszel

http://nikon.org.pl/showpost.php?p=1742635&postcount=69

http://www.dpreview.com/news/1002/10...3sfirmware.asp
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-02-2010 o 14:56 Powód: nowy soft do D3s
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawa uwaga.
    akustyk vs. nowy dyszel

g3, czy Ty mi probujesz udowodnic, ze 17-40 w rogach to nie jest pamela anderson w barbwire...? toc ja to juz dobrze wiem
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Ciekawa uwaga.

http://nikon.org.pl/showpost.php?p=1742611&postcount=67

Lepsze jest wrogiem dobrego. Oczywiście zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale w MTF'ie jest knockout, co wyjaśnia dlaczego Nikkor jest o $500 droższy.
    Dzieki, juz doczytalem sobie Mysle, ze Nikon dostarczy tę jakosc, wiec czekam na wiecej sampli.

Napisze tylko:

Wreszcie Nikon zaczyna byc konkurencja!
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Dopiero zaczyna

Domyślnie Mi wychodzi tak

Aby nie było wątpliwości...

Dane ze stron:

http://www.usa.canon.com/consumer/co...1&modelid=7303

http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=17623

http://imaging.nikon.com/products/im..._14d/index.htm

Czarna gruba [C] odpowiada czerwonej [N], czarna cienka [C] niebieskiej [N].
    Niebieskie w [C] to pomiary dla przysłony 8, czarne w [C] to dla obiektywu maksymalnie otwartego. 8)

Ciekawe, czy dzisiejsza premiera doprowadzi do obniżenia ceny eLki, bo póki co, to od premiery 1,5 roku temu praktycznie się nie zmieniła.

--
    Pozdroowka
    Michał

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiSzu Zobacz posta
    Aby nie było wątpliwości...Pozdroowka Michał
    Pamiętnego dnia Nikon zrównał z ziemią całe Canonowe UWA, dzisiejszego wziął się za WA...
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Pamiętnego dnia Nikon zrównał z ziemią całe Canonowe UWA, dzisiejszego wziął się za WA...
    A Ty już jutro weźmiesz się za robienie zdjęć, czy jeszcze posiedzimy i sobie popiszemy?

Tak szczerze mówiąc to to wszystko jest smutne. Mam na przykład znajomego, który do niedawna nie posiadał ani jednej eLki a jego zdjęcia pojawiały się w amerykańskim Newsweeku, NY Times i masie innych szanowanych gazet. Wygrywał też przeróżne konkursy i to szkłami, które często już dawno nie są w sprzedaży nawet. Więc te tablice wychodzą tragicznie, ostrości to nawet w centrum nie ma przecież..!

Na forum to jednak liczy się tylko liczba i tabelka. Większość i tak nie kupi ani tego lepszego, ani dobrego sprzętu, ale ekscytuje się jakby conajmniej dziecko się urodziło. Co gorsze jak już kupi to wcale po zdjęciach poprawy nie widać. Wystarczy przejrzeć sobie zdjęcia i porównać je z posiadanym sprzętem. O dziwo wychodzi, że wraz z lepszym sprzętem, jakość zdjęć wcale nie idzie w góre. Czasem to, aż kłuje w oczy, jak ktoś posiadający 85LII i inne zabawki, nie potrafi nawet WB poprawnie ustawić, nie mówiąc o ogólnej kompozycji itd.

To samo jest na forum Nikonowym. Ten internet to popsuł ludzi chyba jednak

PS. Tak, już skończyłem. Ciesze się, że Nikon wypuszcza dobre szkła. Byle to było z pożytkiem dla fotografii, bo lubie oglądać dobre zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Mam prośbę.
    Jak już będziecie sprzedawać za grosze te beznadziejne eLki przesiadając się na Nikona to dajcie mi znać. Chętnie odkupię ten badziew.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Slusznie MC_ ... bo co to zmienia ze pojawia sie Nikkor 24/1.4? 24L nie przestanie byc ostre, jedynie Nikon bedzie ostrzjszy.. a w zdjeciach slubnych faktycznie ma to az taaaakie znaczenie, bo PM siedza i ogladaja wykresy ... dajcie spokoj

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A Ty już jutro weźmiesz się za robienie zdjęć, czy jeszcze posiedzimy i sobie popiszemy?

Tak szczerze mówiąc to to wszystko jest smutne. Mam na przykład znajomego, który do niedawna nie posiadał ani jednej eLki a jego zdjęcia pojawiały się w amerykańskim Newsweeku, NY Times i masie innych szanowanych gazet. Wygrywał też przeróżne konkursy i to szkłami, które często już dawno nie są w sprzedaży nawet. Więc te tablice wychodzą tragicznie, ostrości to nawet w centrum nie ma przecież..!

Na forum to jednak liczy się tylko liczba i tabelka. Większość i tak nie kupi ani tego lepszego, ani dobrego sprzętu, ale ekscytuje się jakby conajmniej dziecko się urodziło. Co gorsze jak już kupi to wcale po zdjęciach poprawy nie widać. Wystarczy przejrzeć sobie zdjęcia i porównać je z posiadanym sprzętem. O dziwo wychodzi, że wraz z lepszym sprzętem, jakość zdjęć wcale nie idzie w góre. Czasem to, aż kłuje w oczy, jak ktoś posiadający 85LII i inne zabawki, nie potrafi nawet WB poprawnie ustawić, nie mówiąc o ogólnej kompozycji itd.

To samo jest na forum Nikonowym. Ten internet to popsuł ludzi chyba jednak

PS. Tak, już skończyłem. Ciesze się, że Nikon wypuszcza dobre szkła. Byle to było z pożytkiem dla fotografii, bo lubie oglądać dobre zdjęcia
    allxages, jesli kiedokolwiek dane mi będzie spotkać Cię w tzw. realu, to masz u mnie duże piwo za tego posta

Strona 290 z 332 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów