Strona 259 z 332 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 581 do 2 590 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    ale przynajmniej Nikon daje w d3000 calkiem sprawny AF, zamiast imitacji jak to jest w canonach nizszych polek
    Jeśli przypadkiem napisało ci się o jedno zero za dużo (tj. chodziło ci o D300), to masz rację. Ale CAM1000 to żadna rewelacja. Nie uogólniajmy tak z tym super autofocusem Nikona...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

ale przynajmniej Nikon daje w d3000 calkiem sprawny AF, zamiast imitacji jak to jest w canonach nizszych polek
    Canonem z niższej półki spokojnie fotografowałem samoloty latające ponad 900 km/h (i to nadlatujące w moim kierunku) więc niespecjalnie rozumiem o jakiej imitacji piszesz... Może operatora tego canona z niższej półki ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Canonem z niższej półki spokojnie fotografowałem samoloty latające ponad 900 km/h (i to nadlatujące w moim kierunku) więc niespecjalnie rozumiem o jakiej imitacji piszesz... Może operatora tego canona z niższej półki ?
    w dobrym swietle problemow nie ma ale w gorszym juz jest gorzej
    poza tym w spotterce masz zwykle kontrastowa scene wiec af sobie radzi nawet na liniowych czujnikach
    poza tym w entry level nikona masz 11 punktów af a canon daje 7, jak sa ulozone to juz pomijam
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 30-07-2009 o 09:14
    canon

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w dobrym swietle problemow nie ma ale w gorszym juz jest gorzej
    poza tym w spotterce masz zwykle kontrastowa scene wiec af sobie radzi nawet na liniowych czujnikach
    poza tym w entry level nikona masz 11 punktów af a canon daje 7, jak sa ulozone to juz pomijam
    I te poza centralnym są tak samo do kitu jak w Canonach. Jaka więc jest różnica? Żadna, IMHO. Jak się chce mieć ten słynny AF Nikonowski, to i tak trzeba wyskoczyć z circa about 5800 zł na D300. W Canonie za 2 koła mniej masz bardzo przyzwoity AF w 50D, lub jeszcze taniej 40D (póki co - można jeszcze kupić nówkę). Serwo gorsze, trzeba przyznać, ale punkty boczne są bardzo OK. Więcej czujników doceniłbym dopiero przy eye control.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I te poza centralnym są tak samo do kitu jak w Canonach. Jaka więc jest różnica? Żadna, IMHO. Jak się chce mieć ten słynny AF Nikonowski, to i tak trzeba wyskoczyć z circa about 5800 zł na D300. W Canonie za 2 koła mniej masz bardzo przyzwoity AF w 50D, lub jeszcze taniej 40D (póki co - można jeszcze kupić nówkę). Serwo gorsze, trzeba przyznać, ale punkty boczne są bardzo OK. Więcej czujników doceniłbym dopiero przy eye control.
    od przybytku glowa nie boli wole miec wiecej i skorzystac z nich raz na miesiac niz nie miec i kombinowac z przekadrowywaniem...
    ale coz to i tak nie moje zmartwienie bo ani d3000 ani 1000d nie mam i nie bede mial, wole wieksze zabawki

eye control jest fajny ale trojeczka juz niewiele robie zdjec....
    canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon nie rozpieszcza AF-em ale to zbyt duże uogólnienie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co do "premier" to nikon jest chyba mniej zrozumialy niz canon.
    ja z tego w sumie to nic nie rozumiem. Po co i dlaczego wlasnie takie elementy w systemie zmieniaja.

d3000? prezciez jest d5000
    d300s tu filmy ( choc konkurencyjnie to do d700 powinni wrzucic
    szkla? ktos na nie narzekal? nawet jesli to nie tak jak na dziury ktorymi nikon ( wg mnie, choc moze malo wiem) traci klientow.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Po co i dlaczego
    d3000? prezciez jest d5000
    CCC - i na co liczą: więcej niewolników (szkła) w swoim obozie

d300s tu filmy
    Solidny, prawie idealny krop za groszę, zdecydowanie nie jest propozycja dla właścicieli D300

powinni wrzucic szkla? ktos na nie narzekal? nawet jesli to nie tak jak na dziury ktorymi nikon ( wg mnie, choc moze malo wiem) traci klientow.
    Bythom pisał, że ten rok pokaże kto ma lepszą płynność finansową. Zeskalowali produkcję w dół zbyt zachowawczo (chyba komplement) i sklepy świecą pustkami. Pierdziu szkła za $2+k, ale brakuje nawet N35/1.8.

To pokazuje, że nie chcą ryzykować bardziej (D700 zjada sprzedaż D3). Mogli by zaanonsować z 6 szkieł na które czekasz tylko nie kupiłbyś ich do 2012.
    Imho to pokazuje gdzie jest Canon, co osobiście mnie przeraża. Szczęście od Boga, że Nikon dał im kopniaka w dupsko z ceną 2/VR i się opamiętali. To samo Panas z już nie tylko LX3 ale wręcz całą linią kompaktów.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon nie rozpieszcza AF-em ale to zbyt duże uogólnienie.
    no to taka hiperbola troche byla
    ale to dziala tak: w entry level jest nieco gorzej niz u konurenta ale i wyzej zwykle troche brakuje...
    a ja czekam ze zmiana backupowej puszki 20d od paru lat i nie moge sie doczekac na cos co nie jest zbyt duzym kompromisem...
    chcialem zmienic piatke i tez czekam na cos z afem bardziej sensownego...
    a nie chce mi sie dzwigac jedynek...
    canon

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Co prawda informacja nie dotyczy bezpośrednio lustrzanki tylko aparatu kompaktowego ale wydaje mi się dość interesującym rozwiązaniem. Fragment informacji prasowej:
    „ COOLPIX S1000pj to najnowszy aparat kompaktowy Nikona, który jako pierwszy na świecie posiada wbudowany projektor multimedialny. Aparat wyposażono w matrycę o rozdzielczości 12,1 mln efektywnych pikseli, 5-krotny zoom optyczny oraz szerokokątny monitor LCD o przekątnej 2,7 cala.
    Projektor zastosowany w modelu COOLPIX S1000pj wyświetla obraz w rozmiarach od ok. 5 do 40 cali (ok. 13 do 100 cm)1. Dodatkowo, do aparatu dołączony jest pilot, który umożliwia wygodne, bezprzewodowe sterowanie funkcjami zarówno projektora, jak i aparatu. Przy korzystaniu z projektora, specjalnie zaprojektowana podstawka pozwala umiejscawiać sprzęt w dowolnym miejscu, by wygodnie oglądać zdjęcia.”
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 259 z 332 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów