Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 30-07-2009 o 09:14
canon
I te poza centralnym są tak samo do kitu jak w Canonach. Jaka więc jest różnica? Żadna, IMHO. Jak się chce mieć ten słynny AF Nikonowski, to i tak trzeba wyskoczyć z circa about 5800 zł na D300. W Canonie za 2 koła mniej masz bardzo przyzwoity AF w 50D, lub jeszcze taniej 40D (póki co - można jeszcze kupić nówkę). Serwo gorsze, trzeba przyznać, ale punkty boczne są bardzo OK. Więcej czujników doceniłbym dopiero przy eye control.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
od przybytku glowa nie boliwole miec wiecej i skorzystac z nich raz na miesiac niz nie miec i kombinowac z przekadrowywaniem...
ale coz to i tak nie moje zmartwienie bo ani d3000 ani 1000d nie mam i nie bede mial, wole wieksze zabawki
eye control jest fajny ale trojeczka juz niewiele robie zdjec....
canon
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
co do "premier" to nikon jest chyba mniej zrozumialy niz canon.
ja z tego w sumie to nic nie rozumiem. Po co i dlaczego wlasnie takie elementy w systemie zmieniaja.
d3000? prezciez jest d5000
d300s tu filmy ( choc konkurencyjnie to do d700 powinni wrzucic
szkla? ktos na nie narzekal? nawet jesli to nie tak jak na dziury ktorymi nikon ( wg mnie, choc moze malo wiem) traci klientow.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
CCC - i na co liczą: więcej niewolników (szkła) w swoim obozie
Solidny, prawie idealny krop za groszę, zdecydowanie nie jest propozycja dla właścicieli D300
Bythom pisał, że ten rok pokaże kto ma lepszą płynność finansową. Zeskalowali produkcję w dół zbyt zachowawczo (chyba komplement) i sklepy świecą pustkami. Pierdziu szkła za $2+k, ale brakuje nawet N35/1.8.
To pokazuje, że nie chcą ryzykować bardziej (D700 zjada sprzedaż D3). Mogli by zaanonsować z 6 szkieł na które czekasz tylko nie kupiłbyś ich do 2012.
Imho to pokazuje gdzie jest Canon, co osobiście mnie przeraża. Szczęście od Boga, że Nikon dał im kopniaka w dupsko z ceną 2/VR i się opamiętali. To samo Panas z już nie tylko LX3 ale wręcz całą linią kompaktów.
the silence is deafening
no to taka hiperbola troche byla![]()
ale to dziala tak: w entry level jest nieco gorzej niz u konurenta ale i wyzej zwykle troche brakuje...
a ja czekam ze zmiana backupowej puszki 20d od paru lat i nie moge sie doczekac na cos co nie jest zbyt duzym kompromisem...
chcialem zmienic piatke i tez czekam na cos z afem bardziej sensownego...
a nie chce mi sie dzwigac jedynek...
canon
Co prawda informacja nie dotyczy bezpośrednio lustrzanki tylko aparatu kompaktowego ale wydaje mi się dość interesującym rozwiązaniem. Fragment informacji prasowej:
„ COOLPIX S1000pj to najnowszy aparat kompaktowy Nikona, który jako pierwszy na świecie posiada wbudowany projektor multimedialny. Aparat wyposażono w matrycę o rozdzielczości 12,1 mln efektywnych pikseli, 5-krotny zoom optyczny oraz szerokokątny monitor LCD o przekątnej 2,7 cala.
Projektor zastosowany w modelu COOLPIX S1000pj wyświetla obraz w rozmiarach od ok. 5 do 40 cali (ok. 13 do 100 cm)1. Dodatkowo, do aparatu dołączony jest pilot, który umożliwia wygodne, bezprzewodowe sterowanie funkcjami zarówno projektora, jak i aparatu. Przy korzystaniu z projektora, specjalnie zaprojektowana podstawka pozwala umiejscawiać sprzęt w dowolnym miejscu, by wygodnie oglądać zdjęcia.”
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.