Strona 249 z 332 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 481 do 2 490 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nikon D90 i Nikon D3x nagrodzone przez TIPA

Uzasadnienie jury TIPA

Najlepsza zawodowa lustrzanka cyfrowa: Nikon D3x
    „Oparta na modelu D3, lustrzanka Nikon D3x z jej 24,4-megapikselowym sensorem obrazowym o rozmiarach 24x36mm została stworzona dla wysoce zaawansowanych fotografów zawodowych. Przepięknie zbudowana, ze znakomitym wizjerem pokrywającym 100% kadru i dającym wygodne
    bezpieczeństwo uchwytem, Nikon D3x łączy bardzo wysoką rozdzielczość oraz czułości ISO – wspaniałe rozwiązanie dla fotografii na najwyższym poziomie jakościowym.”

Najlepsza zaawansowana lustrzanka cyfrowa: Nikon D90
    „Zawarty w niewielkim korpusie, Nikon D90 jest doskonałym mariażem technologii i innowacji: zwłaszcza patrząc na jego możliwości rejestrowania filmów w rozdzielczości HD. Wyposażony w sensor obrazowy CMOS oferuje parametry i jakość obrazu uznanego modelu D300 za o wiele mniejszą cenę. Naprawdę mocna lustrzanka, odpowiednia w każde miejsce.”

Taką informacją prasową otrzymałem a myślę, że jest to odpowiednie miejsce aby zamieścić jej fragment.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nazwa podobnej organizacji dobrze oddaje charakter tych nagród...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Camera_...ts_Association
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-04-2009 o 16:17

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Nie chodzi o to by Canon używał technologii Foevona. Dobrze byłoby by skupił się na czymś innym niż więcej Mpix. Te ponad 20Mpix ktoś musiał zaprojektować, oprogramować, ktoś wykonać narzędzia do produkcji - łącznie kupa kasy i czasu ludzi poświęcona w celu dorobienia dodatkowych Mpix.

Ten sam czas, kasę, ludzi można by użyć do czegoś bardziej pożytecznego.
    Choćby wyciągnięcia dodatkowych 2EV w DR, wyciągnięcia w trybie LV dodatkowych klatek na sekundę (może być w sRAW-ach by procek wyrobił) - Casio nie daje super obrazka, ale ma unikalną cechę która daje też unikalne możliwości fotograficzne, znacznie ciekawsze niż więcej Mpix. Pewnie też mniej środków by pochłonęło opracowanie ruchomego LCD (bardziej przydatnego od nadmiaru Mpix).

Nikon jest do przodu, bo w swoich pełnoklatkowych body zostawił 12Mpix (D3x nie liczę, to niszowy produkt wymuszony przez politykę Canona), za to dał w cenie nowego 5DmkII AF z D3. Jest do przodu, bo wprowadził do body ruchomy LCD - może bajer, ale daje dodatkowe możliwości (dla tych niestrachliwych, którzy nie boją się odchylić ekranu i wystawić aparatu zza muru) lepsze niż następne Mpix.

Stabilizacja w body nie byłaby zła. Niech byłaby mniej wydajna niż w obiektywach (choć w innych systemach dorównuje tym w obiektywach). Trzymanie się kurczowo przyzwyczajeń z analogowych czasów powoduje, że w pewnych tematach zostaje się w muzeum. Kiedyś trzeba będzie nawet porzucić technologię lustrzanki - już pierwszą jaskółką nowych czasów jest Panasonic G1. Jeśli nie za 5, to za 10 lat EVIL prześcignie klasyczną lustrzankę pod każdym względem.
    Czyli dalej próbujesz zagadać przy zerze konkretów. I na prawdę nikt nie stawia nikogo pod murem. Jeśli inne systemy dają Ci więcej to na co czekać? Pomijam już, że wciąż porównujesz gruszki z jabłkami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nowości nowościami ale numerację modeli Nikon ma już całkiem zakręconą. D60->D5000->D90->D300->D700->D3->D3x. Połapać się trudno
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czyli dalej próbujesz zagadać przy zerze konkretów. I na prawdę nikt nie stawia nikogo pod murem. Jeśli inne systemy dają Ci więcej to na co czekać? Pomijam już, że wciąż porównujesz gruszki z jabłkami.
    Mam jeszcze nadzieję że Canon nadgoni.
    Ale na razie przed zmianami powstrzymuje mnie kurs USD i EUR.
    Po sprzedaży swoich klocków musiałbym sporo dołożyć do nowych.
    Jak USD spadnie mocno ponizej 3 zł, to pomyślę nad zmianą systemu.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A zdjęcia czasami robisz?:P

Lustrzanki cyfrowe od paru lat są już na takim poziomie że można nimi fotografować wszystko i w każdych warunkach - wiem że brandzlowanie sie nowościami jest fajne ale naprawdę uważasz że odchylany lcd czy jakieś inne drobiazgi wpłyną mocno na twoje możliwości "twórcze"? Litości - to gadanie to chyba tylko taka "sztuka dla sztuki" .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nikon D5000:
    korekcja ekspozycji -5 +5EV
    zakres pracy AF: -1.0 +19EV
    spot: 2,5% klatki

Canon 5D II:
    korekcja ekspozycji -2 +2EV
    zakres pracy AF: -0.5 +18EV
    spot: 3,5% klatki

Mnie to już się tylko śmiać chce z tego co Canon wypuszcza i za jakie pieniądze...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A zdjęcia czasami robisz?:P

Lustrzanki cyfrowe od paru lat są już na takim poziomie że można nimi fotografować wszystko i w każdych warunkach - wiem że brandzlowanie sie nowościami jest fajne ale naprawdę uważasz że odchylany lcd czy jakieś inne drobiazgi wpłyną mocno na twoje możliwości "twórcze"? Litości - to gadanie to chyba tylko taka "sztuka dla sztuki" .

Odchylany lcd to już przeżytek, teraz nastanie moda na podświetlane guziki ( przyciski )
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nikon D5000:
    Super ujęte, jednak przyjaciół ci nie przybędzie
    Dla mnie żenua i tyle.
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Odchylany lcd to już przeżytek, teraz nastanie moda na podświetlane guziki ( przyciski )
    olympus e-620 jak sie nie myle ma juz taki bajer

Strona 249 z 332 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów